MHP Eskişehir'den CHP'ye sert tepki!

Eskişehir Büyükşehir Meclisi'nde şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın kınanması talebini CHP'lilerin reddetmesine MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir'den de sert tepki geldi...

SİYASET 09.11.2021, 12:40 09.11.2021, 12:54
MHP Eskişehir'den CHP'ye sert tepki!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Cumhur İttifakı'nın, AK Parti ve MHP'nin meclis üyeleri, şehit yakınına küfreden ve her kesimden tepki gören İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın kınanması için meclis tarafından bir kınama kararı alınması önerisini gündeme getirdi, ancak CHP'lerin oy çokluğu ile Lütfü Türkkan'ın kınanması reddedildi... Çok konuşulan bu kararla ilgili MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir de yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi... 

"Lütfü Türkkan derhal milletvekilliğinden de istifa etmeli"

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, yaptığı açıklamada, Lütfü Türkkan için, "Affedilmesi mümkün olmayan sözleri mukaddesatımızın bir parçası olan, vatan mücadelesinde canını ortaya koyup şehadet şerbetini içip kutsal bir mertebeye erişen şehidimizin bize emaneti kıymetli ağabeyi için söyledi. Önce küfrettiğini inkar etti. Sonra kamuoyunun tepkisini görünce durumu kabul etti ve yarım ağızla özür diledi. Bunlar yetmez! Şehitlerimizin kanıyla kurulan Gazi Meclisimizde Türk Milletini temsil eden bu soysuzun yeri yoktur halen o makamda olması Türk Milletine ve şehitlerimize ihanettir. Derhal milletvekilliğinden istifa etmelidir" dedi. 

"AK Parti ile birlikte Lütfü Türkkan'ın kınanmasını istedik, ama CHP reddetti"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuyu AK Parti ile beraber gündeme taşıdıklarını da belirten Candemir, "Bu utanç veren olayın müsebbibi Lütfü Türkkan'ın kınanması ve bu minvâlde bir deklarasyon verilmesini istedik. Lâkin AK Parti ve MHP'nin evet oyu vermesine rağmen, İyi Parti'nin zillet ittifakı CHP millî hassasiyetleri hiçe sayarak kendi partisinin istikbal kaygısı ile ret oyu verdi ve oy çokluğu ile kınama yazısı kabul edilmedi. Ve adeta "insanlık öldü" dedirtti" diye konuştu.

"Türkkan'a sahip çıkıldı, şehidimizin emaneti hiçe sayıldı... Türk milleti bu yapılanı unutmaz"

Candemir, "Biz 5 bin şehit vermiş bir hareket olarak şehidimizi de onun arkada bıraktığı emanetlerini de kutsal bilir, "Türk Bayrağı" kabul ederiz. Bu sebeple bizim için mukaddestir, yere düşürmeyiz, lekenmesine, kirletilmesine asla müsaade etmeyiz. Şerefimiz gibi sahip çıkarız. Aynı hassasiyeti belediye meclisinde de bekledik lâkin yine herkes kendine yakışanı yaptı. Lütfü Türkkan'a sahip çıkılıp, şehidimizin emaneti hiçe sayıldı. Bunlar yetmedi İP ve CHP kanadında türlü argümanlarla Lütfü Türkkan parlatılmaya ve olayın üstü kapatılmaya çalışıldı. Yüce Türk milleti bu yapılanı unutmaz! Gerektiğinde ve yeri geldiğinde bu soysuzluğunuzu karşınıza çıkaracaktır." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@