banner163

MHP'li Sazak iki Bakanlığa da sordu

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na soru önergesi ile sordu... 

SİYASET 07.10.2021, 12:47
MHP'li Sazak iki Bakanlığa da sordu

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Alpu yolu ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na TBMM'de soru önergesi verdi. 

Sazak yaptığı açıklamada, "Daha önceden TBMM'de gündeme getirdiğimiz Eskişehir-Alpu-Mihalıççık Yolu'nun takipçisi olacağımızı belirttik. Bu çerçevede, "Ölüm Yolu'nda" devam eden çalışmaların durumunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na yazılı soru önergesiyle ilettik" dedi. 

Sazak verdiği soru önergelerinde şu soruların cevaplanmasını istedi: 

- Eskişehir-Alpu-Mihalıççık Yolundaki çalışmaların son durumu nedir? Söz konusu çalışmaların ne zaman bitmesi planlanmaktadır? 

- Bugüne kadar Eskişehir-Alpu-Mihalıççık Yolunda tamamlanan çalışmalar nelerdir?

- Eskişehir-Alpu-Mihalıççık Yolunun yapımı için şimdiye kadar ne kaynak aktarılmıştır?

- 2021 yılı için Eskişehir-Alpu-Mihalıççık Yoluna ne kadarlık bir ödenek ayrılmıştır?

- 2021 yılında Eskişehir-Alpu Mihalıççık Yolunda kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Söz konusu kazaların oluş nedenleri nelerdir? 

- 2021 yılında Eskişehir-Alpu-Mihalıççık Yolunda meydana gelen trafik kazaları sonucunda kaç vatandaşımız yaralanmış, kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir?

- 2010-2020 yılları arasında, her yıl için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle Eskişehir-Alpu-Mihalıççık Yolunda kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Söz konusu kazaların oluş nedenleri nelerdir?

- 2010-2020 yılında Eskişehir-Alpu-Mihalıççık Yolunda meydana gelen trafik kazaları sonucunda kaç vatandaşımız yaralanmış, kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir?
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@