MHP'li Sazak iki Bakanlığa da sordu

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergeleri verdi. 

SİYASET 10.02.2021, 11:15
MHP'li Sazak iki Bakanlığa da sordu

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, geçtiğimiz günlerde Porsuk Çayı’nda gerçekleşen balık ölümleri ile ilgili TBMM'de soru önergeleri verdi. .  Sazak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a konuyla ilgili soru önergeleri verdiğini açıklayarak, toplu balık ölümlerinin sadece Beylikova ilçesi ile sınırlı olmadığını belirtti. 

Milletvekili Sazak soru önergelerinde şu soruların cevaplanmasını istedi: 

1) Porsuk Çayı’nda meydana gelen toplu balık ölümleri ile ilgili Bakanlığınız tarafından bir inceleme başlatılmış mıdır?
2) Eskişehir’in hangi ilçelerinde balık ölümleri tespit edilmiştir?
3) Bu tür balık ölümlerinin tekrarlanmaması için Bakanlığınız tarafından ne gibi tedbirler alınmıştır ya da alınacaktır?
4) Geçtiğimiz yıllarda Porsuk Çayı’nda toplu balık ölümleri görülmüş müdür? Görüldüyse balık ölümlerinin gerekçesi nedir?
5) Porsuk Çayı’na akıtılan kanalizasyon suyunun kalitesi ile ilgili olarak kaç defa inceleme yapılmıştır? Yapıldıysa ne kadar sıklıkla tekrar edilmektedir?
6) Porsuk Çayı’ndaki balıkların gıda olarak tüketilmesinin insan sağlığına etkileri üzerine bir çalışma yürütülmüş müdür?
7) Porsuk Çayı bölgesinde fabrikaların atık suları tahliye usulleri denetlenmekte midir?
8) Porsuk Çayı bölgesinde su ve çevre kirliliğine yönelik denetimler yapılmakta mıdır?
9) 2020 yılında Porsuk Çayı’na akıt bırakan bir fabrika tespit edilmiş midir? Tespit edildiyse hangi cezai işlemler uygulanmıştır?
 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@