banner163

Milletvekili Günay canlı yayında isyan etti

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof.Dr. Emine Nur Günay canlı yayında o görüntülere isyan etti... "Avrupa'da olsa dünya yerinden oynuyor, ama bazı bölgeler hiç görülmüyor"

SİYASET 08.05.2021, 18:36 08.05.2021, 18:45
Milletvekili Günay canlı yayında isyan etti

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof.Dr. Emine Nur Günay , AHaber'de Memleket Meselesi programı canlı yayınında, Mescid-i Aksa'da İsrail güçlerinin yaptığı saldırıyı da yorumladı... 

"Avrupa'da insan hakları, demokrasi deniliyor ama belli bölgelerde hiç görülmüyor"

Yaşanan görüntülere isyan eden Milletvekili Günay, "Yüzyıllarca birçok zulme sessiz kalındı. Avrupa ülkelerinde insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, demokratik değerler diyoruz, ama belli bölgelerde ne yazık ki bunlar hiç görülmüyor. Avrupa'da bir terör eylemi olduğunda, bir veya iki kişi öldüğünde dünya yerinden oynuyor. Tabii ki, bir can... Bizim için milliyeti, etnik kökeni hiç önemli değil. Hele ki, Türkiye gibi terörü çok derinden yaşamış bir ülke olarak hiçbir zaman teröre destek vermiyoruz. Ama Afganistan'da, Irak'ta, Suriye'de canlı bombalarla çeşitli suikastler yaşandığında tüm dünya sessiz kalıyor. Ne yazık ki ölümler yaşanıyor, şehitler oluyor. Filistin de böyle bir bölge... Bu görüntüler kabul edilebilir görüntüler değil. İnsan bu görüntüleri gördüğünde kabul edemiyor..." dedi. 

"İnsan hakları dini vecibeleri özgürce yapmayı da kapsar"

Günay ayrıca "Kadir gecesinin arefesinde, bu mübarek ay ve günlerde Kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yapan Filistinli müslümanlara ses bombalarıyla saldıran İsrail’in barbar saldırısını şiddetle kınıyorum. İnsan hakları dini vecibeleri özgürce yapmayı da kapsar" diyerek saldırıyı kınadı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@