banner163

Milletvekili Günay'dan Eskişehir'in ilçelerine büyük müjde!

AK Parti Eskişehir Dış İlçelerden Sorumlu Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay'dan çok konuşulacak önemli açıklama...

SİYASET 20.08.2021, 13:46 20.08.2021, 13:52
Milletvekili Günay'dan Eskişehir'in ilçelerine büyük müjde!

AK Parti Eskişehir Dış İlçelerden Sorumlu Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, ilçelere yapılacak olan asfalt yatırımına yönelik çok konuşulacak bir açıklamada bulundu. 

"Çifteler'de asfalt üretimi yapılacak... Bakanlık projenin hibe başvurusunu onayladı"

Prof. Dr. Günay, ‘’Sürdürülebilir kırsal kalkınma hedefiyle yaptığımız çalışmaların sonuçlarını almaya devam ediyoruz. İlçe ziyaretlerimizde vatandaşlarımız en çok yolların bozuk olduğundan şikayet ediyor. Yerel çözümler üretmek adına Çifteler Belediye Başkanımız Kadir Bıyık’ın tarafıma ilettiği ilçemizdeki üretim projesini hayata geçirmek üzere Enerji  Bakanımız Fatih Dönmez’e projeyi anlatmıştık. Bu proje ile Çifteler Belediyesi'nin asfalt üretim tesislerinde üretim yapılması, ihtiyacı olan ilçelerimizin merkez ve köylerinin yollarının yapılması hedefleniyor. Bakanlığımız tarafından desteklenen bu proje için hibe başvurumuz onaylandı ve protokoller imzalandı" dedi. 

"İlçelere 3,5 milyon liralık hibe malzeme... Bu daha başlangıç" 

Protokole ilişkin detayları da paylaşan Prof. Dr. Günay, "Beylikova 100 ton Bitüm, Günyüzü 100 ton Bitüm, Çifteler 150 ton Bitüm, Sarıcakaya 100 ton Bitüm, Sivrihisar 150 ton Bitüm ve İnönü 100 ton Bitüm malzeme verildi. İlçelere verilen malzemenin yaklaşık değeri 3 milyon 500 bin TL. Bu daha başlangıç, aşama aşama ihtiyaç kapsamında Bakanlığımızın malzeme desteği ile yol yapım projemize devam edeceğiz" diye konuştu. 

"Eskişehir Büyükşehir'in sorumluluğundaki eksikleri gidereceğiz"

Prof. Dr. Günay, yapılacak çalışmayla, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki alanlardaki eksiklerin giderilmesinin amaçladığını söyledi. 

"Cumhur İttifakı çözüm üretiyor, hizmet götürüyor"

Prof. Dr. Günay, ‘’Çifteler Belediyesi'ne ait asfaltı plenti ve diğer ekipmanlar olduğu için alınan malzemeleri ilçelere uygulayacak olması ise Cumhur İttifakının birlik ve yardımlaşma içinde ilçelerimize hizmet götürüyor olmasının en büyük örneğidir. İlçelerimiz ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın mağdur edilmesine izin veremeyiiz. O nedenle konuya çözüm odaklı yaklaşarak bu projeyi hayata geçirdik. Enerji Bakanımız Sayın Dönmez’e ve ekibine verdiği destek, Belediye Başkanımız Sayın Bıyık’a üretimi odak alan yaklaşımı ve özverisi için teşekkür ediyorum" dedi. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@