Murat Özcan: 9 milyar lira boşa harcanacak! Hemşerilerimiz seçimde dur diyecektir...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki 2024 tahmini bütçesi ve performans raporu görüşmelerinde AK Partili Murat Özcan çarpıcı tespit ve açıklamalarda bulundu.

SİYASET 20.11.2023, 19:45 20.11.2023, 19:58
Murat Özcan: 9 milyar lira boşa harcanacak! Hemşerilerimiz seçimde dur diyecektir...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son son toplantısına Yılmaz Büyükerşen katılmazken, Büyükşehir Belediyesi'nin 2024 yılı tahmini bütçesi ve performans programı görüşüldü. AK Partililerin birçok konuda eleştirilerde bulunduğu ve tartışmalar yaşana  toplantıda Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclisleri AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan çarpıcı tespit ve açıklamalarda bulundu. 

"Eskişehir'in performansı buysa vay halimize diyorum"

Murat Özcan, "2024 yılı ile ilgili tahmini bütçe ve performans konusunda çok da fazla konuşmaya gerek yok. Çünkü mart ayında seçim var ve sözü halk söyleyecek. Sonra seçilen başkan ve meclis de bu performans raporunu revize etmek zorunda kalacak. Çünkü bu Eskişehir'in performans programıysa vay halimize diyorum. İçeriğine baktığımızda 2024 ile ilgili Eskişehir'in hayallerini, umutlarını gerçekleştirebilecek, sorunlarını çözebilecek yatırım ve hizmet göremiyoruz" dedi. 

"Biz doğrularla eleştiririz"

Özcan, "Mecliste bazı soru önergelerimize cevaplar alabiliyoruz, ama birçoğu geçiştiriliyor. Komisyonlarda da bilgi alamıyoruz. Muhalefet grubu olarak bunları öğrenme hakkımız yoksa bile, kişisel bilgi edinme kanunu ile buna hakkımız vardır. Size doğru bilgilerle muhalefet yapmak istiyoruz, haksız eleştirilerde bulunmamak için bunu istiyoruz. Yoksa CHP'li siyasetçilere danışmanlık yapan, televizyonlarda çıkmış bir hanımefendinin dediği gibi, 'Bırakın arkadaş, onlar temizlesin' diyecek halimiz yok. Bizim tarzımız bu değil. Bu zamana kadar olduğu gibi sizi doğru bilgilerle eleştirmek istiyoruz, o nedenle de doğru bilgilendirilmek istiyoruz" dedi. 

9 milyara yakın bütçe! "Beklentileri karşılayan yatırımlar yok, şimdiden bahane var"

Özcan, "8 milyar 860 milyon 2024 bütçesinin, 7 milyar 775 milyar gelir bütçesi... 1,5 milyara yakın borçlanma öngören bir bütçe tasarısı ve performans ile karşı karşıyayız. Tabii sayın Kazım Kurt az önce Türkiye'deki ekonomik verilerle bu bütçenin gerçekleşmesinin çok büyük bir başarı olacağını söyledi. Biz beklentileri karşılayan yatırımlar olmadığı için eleştiriyoruz. Yoksa ekonomik şartlardan dolayı gerçekleşmeyeceğini savunmak sanki 2024 için biraz laf olsun diye hazırlanmış gibi bir anlam içerir. Sayın Büyükerşen, o dönemdeki Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye başkanları da dahil olmak üzere, 1999 yılında DSP döneminde seçilmiş ve 1999 - 2004 yılları arasında bu memlekette gördüğümüz birkaç büyük projeyi ilk 5 yılında, gecelik 7 bin 500 faizin oluştuğu bu ülkenin gördüğü en büyük kriz döneminde gerçekleştirmiş bir belediye başkanı. Eğer bunları konuşacaksak gerçekler üzerinden konuşulması gerekir. Bu verileri bir bahane aracı olarak kullanıyor olmak, hedeflerinize şimdiden ulaşamayacağınızın ancak itirafı olabilir" dedi. 

Özcan, "Geçen sefer eleştirdiğimiz 12 tane sıfır çeken yatırımınızdan, birine tabela çakmışsınız, birkaçına temel atmaya çalışmışsınız, birini de 4'te bir oranında yapmışsınız. Ihlamurkent'te hazır TOKİ'nin imarlaşma ile yaptığı yolun yanına bisiklet yolu yapmışsınız maşallah. Güneş Enerjisi Satrali yapma konusunda büyükşehirler arasında GES yapma oranınız çok aşağıdadır. Bu konuda bir zafiyetiniz varsa Beylikova Belediye Başkanımız size danışmalık yapabilir" diye konuştu. 

"Bu yatırımları yapsanız İstanbul'da 100 kilometrede alınan ücreti Eskişehirlilerden almazdınız"

Murat Özcan, elektrikli otobüs de halen alınmadığını hatırlatarak, "Hem çevreyi koruyacaktınız, hem de GES de yapınca maliyetleri düşürecektiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaştan aldığı ortalama 100 kilometrelik otobüs ücretini Eskişehir'de almamış olacaktınız" diye konuştu. 

"Akıllı kavşak yapacaktınız, hani nerede"

Özcan, "Akıllı kavşak yapacaktınız. Yaşımız el verirse göreceğiz inşallah. Ne zaman yapacaksınız açıklar mısınız? Atatürk Lisesi önüne sadece kavşak düzenlemesi yaptınız. Halbuki akıllı kavşak sinyalizasyonların da dahil edildiği ve trafikte harcanan süreleri kısaltan bir sistemdir" dedi. 

"Bu 5 yılda yaptıklarınızı veya bitirmeyi düşündüğünüz projeleri açıklayın, görelim"

Özcan, "Önümüzdeki 5 yıl içinde yaptığınız veya bitirmeyi düşündüğünüz hangi proje varsa açıklayın. Bakım, onarım gibi işleri eser olarak önümüze koymayacaksanız... Bizim bildiğimiz, şikayet almamak için yapılan bazı köy yolları ve asfalt çalışmaları var, Odunpazarı'nda yaptığınız beyaz bir merdiven var, hamam müzesi var, kedi müzesi var, halk ekmek fabrikası var, bir de devam eden vatandaşlarımızın da bağışlarıyla katkıda bulunduğu bir camii inşaatı var. Başka varsa açıklayın" diye ekledi. 

"Engelli kardeşlerimiz ve kadınlara ayırdığınız bütçeler bu mu..."

Özcan, "Yatırım performans programını incelediğimiz halkımız için çok önemli, ancak sizin çok önemsemediğiniz pek çok konuyla karşı karşıya kaldık. Sosyal işler halen bütçenin çok altında. Engelli kardeşlerimizin beklediği hizmetler de aynı durumda. Kadınlara yönelik hizmetlerden en ufak bir şey göremiyoruz. Buraya bütçe diye koyduğunuz şey, daha geçenlerde 4,5 milyon lira bedelle çağırmış olduğunuz sanatçıya benzer bir kadına verdiğiniz paradan çok daha az bütçe var. 4,5 milyon lira ona harcamışsınız ama bu şehrin kadınları için bu bütçeyi ayırmıyorsunuz" dedi.

"Sayın Büyükerşen aday olusa herhalde yine seçim vaatleri olmayacak"

Özcan, "Sayın Büyükerşen'in hiçbir seçim vaadi olmadı. Bu nedenle vaatleri nedeniyle eleştirme şansımız yok. Aday olarak girerse bazıları üzülebilir, herhalde yine seçim vaadi olmayacak. Seçim vaadi olmayan bir belediye başkanı eleştirilemez biri değildir. Yine seçim ortamında ve her yerde eleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@