Murat Özcan: Bildiğiniz aşevlerinden değil, pozitif ayrımcılık merkezi

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun verdiği sözü tutup açtığı aşevini eleştiren CHP'lilere, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'dan manidar cevap...

SİYASET 02.12.2023, 15:37 02.12.2023, 15:59
Murat Özcan: Bildiğiniz aşevlerinden değil, pozitif ayrımcılık merkezi

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi'nin dün akşamki son toplantısında, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun seçim öncesinde sözünü verdiği ve bugün açılışını gerçekleştirdiği aşevi de gündeme geldi. CHP'liler söz konusu aşevi üzerinden ekonominin kötü olduğunu savunarak AK Parti ve hükümeti eleştirmeye çalışırken, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan bu eleştirilere de cevap verdi. 

"Göreceksiniz ki, bildiğiniz tarzda bir aşevi değil, pozitif ayrımcılık merkezi"

Murat Özcan bu konuda, "Sayın Nebi Hatipoğlu partimize gelmiştir, hoş gelmiştir. Şehrimizin iş insanıdır, siyasetçisidir, başımızın üstünde yeri var. Seçim atmosferinde vaat ettiği bir aşevini gerçekleştirmektedir. Aşevi açmakla Türkiye'deki gelişmişlik gibi konuları tartışmak doğru değildir. Açılışta göreceksiniz ki, bildiğiniz tarzda bir aşevi olmadığını, pozitif ayrımcılıkla hizmet verecek bir aşevi olduğu yarın açıklanacak konsepti de siz öğrenirsiniz" dedi.

"Sadece Eskişehir'de 30 bin vatandaşımıza pozitif ayrımcılıkla hizmet ediliyor"

Özcan, "Bugün ABD'de, Avrupa'da milli geliri 3-4 katımız olan yerlerde bile bu konuda çok daha fazla şikayet var, ama elhamdüllah AK Parti hükümetleri bu konuda pozitif ayrımcılık yapılabilecek alanlara çok fazla müdahale etmiş ve Eskişehir'de aşağı yukarı 30 bin kişiye, engelliler, yalnız yaşayan hanımefendiler, ekonomik durumu iyi olmayanlara destek vermek anlamında zaten hizmet vermektedir. Bu sayı Türkiye çapında 500 bini bulmuştur. AK Parti iktidara gelmeden önce böyle teşvik programları yoktu ve bunu başaran da AK Parti hükümetleridir" dedi. 

"ABD'de, Avrupa'da sokaklar evsizlerle doluyken, AK Parti geldiğinden beri hiçbir vatandaşımız dışarlarda yaşamıyor"

Özcan ayrıca, "Herkesin gitmek için can attığı ABD ve Avrupa'da, dışarıda çadırlara, köprü altlarında yaşayan insanların olduğu bir fotoğrafta, AK Parti iktidara geldiğinden beri hiçbir vatandaşımız dışarlarda, parklarda, köprü altlarında yaşamamaktadır. Valiliklere verilen talimat vardır. 20 yıldır evsiz, barksız vatandaşlarımızın devletin kiraladığı yerlerde barınmalarını sağlıyoruz. Her türlü ihtiyaçları da karşılanıyor. Sosyal politikalar ve halkçılık konusunda eleştiri alacak bir parti değiliz, bir nevi bu konuda ders verecek bir partiyiz" dedi. 

Törenle Emek Mahallesi'nde açıldı 

Eskişehir'de, AK Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu'nun kurucusu olduğu Eskişehir Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin aşevinin açılışı da bugün törenle gerçekleştirildi. Hatipoğlu'nun seçim öncesi sözünü verdiği, Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi'nde hayata geçirilen aşevinin günde 300 ihtiyaç sahibine hizmet vereceği belirtildi. Milletvekili Hatipoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, aşevinin kuruluş sürecinde Odunpazarı Belediyesiyle zorluklar yaşadıklarını söyledi. Odunpazarı Belediye Meclisinde konunun gündeme geldiğini belirten Hatipoğlu, "Vakıf ve yardımlaşma kültürü hem dinimizin hem de Türklüğümüzün gereğidir. Bu doğrultuda bu hizmetleri yapıyoruz. Başka bir beklentimiz kesinlikle yoktur. Bu mahallemizin ihtiyacı varsa bu mahallemizde, başka bir mahallemizin ihtiyacı varsa da diğer mahallelerde bu hizmetleri devam ettireceğiz." dedi. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Ayşen Gürcan ve çok sayıda kişinin katıldığı açılışta vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@