banner163

Murat Özcan böyle seslendi: CHP'li birçok belediye yaptı ama Eskişehir sınıfta kaldı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan'dan dikkat çeken açıklamalar: CHP'li birçok belediyede de örneği var ama Eskişehir'in sınıfta kaldığını görüyoruz... Dünya gözüyle görmek, açılışını yapmak istiyoruz.

SİYASET 16.11.2021, 20:37 16.11.2021, 20:52
Murat Özcan böyle seslendi: CHP'li birçok belediye yaptı ama Eskişehir sınıfta kaldı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bütçe ve performans maddeleri görüşüldü. AK Parti grubunun eleştirilerde bulunduğu meclis toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Büyükşehir Belediyesi'ne dikkat çeken çağrı ve açıklamalarda bulundu... 

İşte Murat Özcan'ın meclis toplantısındaki açıklamalarından satır başları: 

Murat Özcan, performans programı değerlendirmesinde, yenilenebilir enerji, iklim değişikliği gibi konularda ciddi çalışmalar göremediklerini belirterek, "Sanki bir şey yapmadı denilmesin diye sınırlı şeyler konulduğunu görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nden bu konularda da ciddi projeler görmek istiyoruz" dedi. 

"Devamlı Büyükşehir Belediyesi'nin çalıştırılması yönünde gayret göstereceğimizi ve bu yönde muhalefet yapacağımızı söylüyoruz. 

"Burada eleştirilerde bulunuyoruz ama tavsiyelerde de bulunuyoruz, belki yararlanırsınız diye..." 

"Belki Dede Korkut Parkı ve Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ile bu konudaki açığı biz gideriyoruz ama..."

"Eskişehir'de verdiğiniz bilgilere göre 2 milyon 749 bin metrekare yeşil alanımız var. Önümüzdeki yıl sadece 100 bin metrekare gibi bir alan eklenmesi düşünülüyor. Ama detaylarına baktığımızda Eskişehir'de şehir içinde yapılacak refüjlerdeki çim ve çiçeklerin de bu alana  dahil edildiğini görüyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda mahir olduğunu biliyoruz. Bu konudaki yatırımların geçmiş senelere göre azalması, yeşil alan miktarımızı da azaltacaktır. Belki Dede Korkut Parkı ve Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ni biz yaptığımız için bu konudaki açığı gideriyoruz ama, bence bu konuda çok mahir olan bir belediyenin yeni parklarla ilgili bir çalışma yapması da haseten rica ediyoruz." 

"Maalesef CHP'li birçok belediyenin çok güzel örnekleri olmasına rağmen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümde sınıfta kaldı" 

"Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizi eleştirdiğimiz çok önemli bir konu da... Maalesef CHP'li birçok belediyenin çok güzel örnekleri olmasına rağmen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin sınıfta kaldığı bir mevzu var. O da kentsel dönüşümdür.

"61 konut, 5 işyeri... Bu kadarını orta halli bir müteahhit de yapar"

"Performans raporuna baktığımızda sadece 31 milyon lira ayırdığınız bir bütçe var. O da Gündoğdu'da 61 konut 5 işyeri ile alakalı... Bu kadar işi orta halli bir müteahhit de yapar sayın başkan." 


"Dünya gözüyle görüp açılışını yapmak istiyoruz"

"O bölgede çok daha büyük sorumluluklarınız var. Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi'nin bir kentsel dönüşüm projesini dünya gözüyle görüp açılışını yapmak istiyoruz." 

"Porsuk 1 - Porsuk 2 projeleri ne oldu"

"Porsuk 1 - Porsuk 2 projeleri, hep oybirliği ile geçiriyoruz. Şu aşamada ne oldu? Bilgi almak istiyoruz. Meclislerden yıllardır geçirdiğimiz ama icraat göremediğimiz konulardan biridir." 

"Yeni imar alanları yapılmadığı için Eskişehir ciddi bir gayri menkul enflasyonu yaşıyor"

"Önümüzdeki dönemde de 25 binlik planlarda yeni imar alanları açılacağını göremiyoruz. Eskişehir'de yeni imar alanları açılmadığı ve kentsel dönüşüm projeleri yapılmadığı için ciddi bir gayri menkul enflasyonu yaşıyoruz. Buradaki sorunda maliyetler de vardır, başımın üstüne... Ama o maliyetlerin içinde arsa maliyetleri de vardır. Bu konuda belediyenin de bir sorumluluğu vardır. Bu konuda da ilçe ve büyükşehir belediyelerini sorumluluğa davet ediyorum."

"Çevreyolu sabah ve akşam saatlerinde tıkanıyor, onlar dışında bir sıkıntı yok. Alternatif güzergahlar oluşturmazsanız radikal ve ciddi bir sıkıntı haline geliyor. Ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor." 

"Sayın başkan demişti ki, "Trafik Büyükşehir'lerin çözülemez bir sorunudur"... Evet katılıyoruz,ama hangi büyükşehirlerden bahsediyoruz. İstanbul'un en küçük ilçesinden bile küçük bir iliz şu anda. İstanbul, Bursa gibi birçok ilde ciddi yatırımlar oldu. Şunu sormak istiyorum. Eskişehir halkına şunu söyleyebilir miyiz. 20 yıldır trafiği rahatlatmak için en ufak bir yatırımınız oldu mu? Çevreyolu bile bugün Eskişehir'in trafiğine hizmet etmektedir. Yüzde 20'asi şehir dışı, yüzde 80'i şehir halkı kullanıyor."

"Bisiklet yolunu da yıllardır konuşuyoruz, yapılmıyor"

"Mesela bisiklet yolu projenizi de yıllardır konuşuyoruz. Performans programlarına hep konulur, ama yapılmaz." 

"Alternatif güzergahlara ihtiyaç var, Ulaşım Dairesi ciddi kafa yormalı"
 

"Yaşar Kemal Caddesi gibi, yeni bulvar, cadde ve ulaşım ağı kurma projeniz var mı? Bugün alternatif güzergahlara ihtiyacımız var, Ulaşım Dairesi buna ciddi şekilde kafa yormalıdır."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@