Murat Özcan: Bu proje başka şehre giderse hepimiz kaybederiz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde URAYSİM projesi de gündeme geldi. AK Partili Murat Özcan önemli bir çağrıda bulundu...

SİYASET 09.03.2021, 20:44 09.03.2021, 21:34
Murat Özcan: Bu proje başka şehre giderse hepimiz kaybederiz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde aylar sonra Yılmaz Büyükerşen'in başkanlık ettiği son meclis toplantısında Alpu'da yapımı süren URAYSİM projesi de gündeme geldi. Anadolu Üniversitesi'nin öncülüğünde yapılan Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi (URAYSİM) projesi geçtiğimiz günlerde Alpu Belediyesi'nin proje hakkında yürütmeyi durdurma istemiyle dava açmasıyla gündeme gelmiş ve bu girişim Eskişehir'de büyük tepki toplamıştı. 

"Başka yere yapılsın istiyoruz"

Meclis toplantısının başında söz alan CHP'li meclis üyesi Murat Erginbaş, projenin 1. sınıf tarım arazileri üzerine yapılacağını savunarak, söz konusu projeye karşı olmadıklarını ancak projenin başka bir alana yapılmasını istediklerini söyledi. 

Özcan, Büyükerşen'e sordu: Bu alan olmazsa neresi olacak... Görüşünüzü merak ediyoruz

Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan da bu konuda, "URAYSİM'in bulunduğu alan, siz de biliyorsunuz ki, ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nde oybirliği ile geçilen bir karardır. Dolayısıyla bugün yaşanan tartışmaların altında yatan sebeplerin de kimi zaman kişisel, kimi zaman da siyasi olduğunu görüyoruz. Burada AK Parti grubu olarak seslenmek istiyoruz. Bu alan olmazsa neresi olacaksa... Eskişehir'in önemli bir aktörü olarak sizin de bu konudaki görüşünüzü merak ediyoruz işin açıkçası" dedi. 

Özcan'dan önemli çağrı: Proje Eskişehir'den giderse Eskişehir'imiz zarara uğrar 

Özcan, "Burada İhtisas OSB'si ile ilgili de ciddi bir talep de var. Bu yatırımın başka bir ile kaydırılmasının da Eskişehir ekonomisine ciddi bir zarar vereceği aşikar. Şehrin genişleme alanlarına baktığımızda da maalesef tarım alanlarına yönelik bir imarlaşma vardır, siz de biliyorsunuz. Bizim amacımız burayı bir tartışma noktası olmaktan çıkarıp bir çözüme ulaştırmaktır. Bu bahsedilen arazi eğer olamayacaksa neresi olur bunu konuşmamız lazım. Bu teşvikli proje eğer Eskişehir'den giderse Eskişehirimizin uğrayacağı zararı da iyi hesap etmek zorundayız. Tartışmaları siyasi olmaktan çıkartıp Eskişehir'in menfaati üzerine oturtmamız gerekiyor. Dolayısıyla bu anlamda ne yapılması gerekiyorsa adım atılması gerekiyor" dedi. 

Büyükerşen'den bir görüş gelmedi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise konuşmasında başka konulardan bahsederken, URAYSİM projesine karşı açılan dava ve Murat Özcan'ın sorusuyla ilgili net bir açıklamada bulunmadı ve diğer konular ve gündem maddelerinin oylanması sonrasında toplantıyı sonlandırdı. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@