Murat Özcan Büyükşehir'i uyardı: "Greve giderlerse Eskişehir ulaşımında sıkıntılar yaşanır"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'dan önemli uyarılar...

SİYASET 13.05.2023, 12:39 13.05.2023, 12:47
Murat Özcan Büyükşehir'i uyardı: "Greve giderlerse Eskişehir ulaşımında sıkıntılar yaşanır"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Demiryol-İş Sendikası ile süren görüşmelerdeki sıkıntıları gündeme getirerek, Estram çalışanlarının teklif edilen ücretten rahatsız olduklarını, Estram çalışanlarının greve gidebileceklerini ve bu durumun Eskişehir'de toplu ulaşımda büyük sıkıntılara neden olabileceğini söyledi. 

"11 bin 500 lira alırlarsa ortaya adil olmayan bir tablo çıkar"

Murat Özcan, "Estram ile ilgili sizi uyarmam gerekiyor. Bir talep var, benim bunu sizlere iletmem gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bilgilere göre, Temmuz ayından itibaren en düşük kamu işçisini maaşı 15 bin lira oldu. İkramiyelerle beraber 25 bin liraya yakın maaş alacaklar. Ancak 9 bin 187 lira maaş alan Estram çalışanlarına 11 bin 500 lira maaş teklif ettiğinizi öğrendik. Bir rahatsızlık var. Kamu işçisi 25 bin liraya yakın maaş alırken, Estram çalışanları 11 bin 500 lira alırsa ortaya adil olmayan bir tablo çıkar" dedi.

"Greve gidebilecekleri anlaşılıyor, ulaşımda büyük sorunlar yaşanır"

Özcan, "Sendikacıların açıklamalarından da anlıyoruz ki, istedikleri maaşları almalarsa greve gidebilirler. Bu da şehrimizin çok önemli toplu ulaşımda sorunların sorunların ve aksamaların oluşmasına neden olabilir. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden işçilerin bu haklı taleplerini yerine getirmesini talep ediyoruz.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@