Murat Özcan Büyükşehir'in hukukçularına seslendi: Büyükerşen'in iradesini mi sorguluyorsunuz?

AK Partili Murat Özcan Büyükşehir Belediyesi'nin hukukçularına seslendi: Büyükerşen'in samimiyetini ve iradesini mi sorguluyorsunuz?

SİYASET 17.05.2023, 20:42 17.05.2023, 20:52
Murat Özcan Büyükşehir'in hukukçularına seslendi: Büyükerşen'in iradesini mi sorguluyorsunuz?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, daha önce Büyükerşen'e şikayet ettiği ve Büyükerşen'in de Özcan'a hak vererek belediyenin hukukçularını uyardığı konuda sorunun devam ettiğini gündeme taşıdı.

Özcan, Belediyenin hukukçularına tepki göstererek, "Hukuk bölümündeki arkadaşlara sesleniyorum. Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen'in de aynı hassasiyeti taşıdığı bu konuda, acaba sayın Büyükerşen'in samimiyetini ve iradesini mi sorgulama cüretindelerdir?" dedi. 

Murat Özcan: Sayın Büyükerşen de eleştirimize katılmış, arkadaşları hassasiyet göstermeye çağırmıştı... Ama sıkıntı devam ediyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısına Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen mazeretli olarak katılmadı. 

Gündem maddeleri ve belediye 2022 yılı kesin hesabının görüşüldüğü meclis toplantısında çeşitli konularda tartışmalar yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, yaptığı konuşmada, mart ayındaki meclis toplantısında Büyükerşen'e şikayet ettiği ve Büyükerşen'in de Özcan'ı haklı bularak belediyenin hukukçularını uyardığı konuda sıkıntının devam ettiğini belirtti. 

Özcan, mart ayındaki meclis toplantısında, meclis kararları ile ilgili açılan davalarda, kimi zaman belediyenin kazandığını, kimi zaman meclis üyelerinin kazandığını hatırlatarak, "Çıkan kararlar UYAP'a düşer düşmez, 10 dakika içinde belediyenin hukukçularının hemen icra takibi başlattıklarını söylemiş ve bu konuya müdahale edilmesini istemiştik. Ve uyarmıştım. Belediye tarafından kazanılan mahkemelerde hemen, 10 dakika içinde icra takibi başlatılarak meclis üyelerinin üzerinde hacizler oluşması sağlanıyor. Bizler normalde yarım saat, 40 dakika içinde bu bedelleri yatırıyoruz olmamıza rağmen fuzuli yere icra dosyaları ile uğraştığımızı ve bu konudaki sıkıntıyı dile getirmiştik. Sayın Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen de bu konudan haberi olmadığını belirterek eleştirimize katıldığını söylemiş. Hukuk bölümüne söyleyeceğini belirterek, arkadaşları hassasiyet göstermeye çağırmıştı. O gün de söyledim. 32 yıllık bir esnaf olarak, 10 dakikalığına bile icraya verilmiş olsanız ne kadar kötü bir durum olduğunu herhalde buradaki arkadaşlara izah etmeme gerek yok" dedi. 

Özcan: Acaba sayın Büyükerşen'in samimiyetini ve iradesini mi sorgulama cüretindeler? Uyarıyorum..."

Murat Özcan, "Hukuk bölümündeki arkadaşlara sesleniyorum. Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen'in de aynı hassasiyeti taşıdığı bu konuda, acaba sayın Büyükerşen'in samimiyetini ve iradesini mi sorgulama cüretindelerdir? Lütfen, kendilerini bu konuda uyarmak istiyorum. Çünkü aynı sorun devam ettiği için söylemek zorunda kalıyorum" dedi.

Mart ayındaki toplantıda Özcan'a hak veren Büyükerşen, "Haklısınız, dediklerinizin gereği yapılacaktır" demişti 

Mart ayındaki meclis toplantısında Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili Murat Özcan'ın belediyenin Hukuk Müşavirliğinin yaptığı uygulama ile ilgili şikayetlerini haklı bulan Büyükerşen, "Haklısınız. Dediklerinizin gereği yapılacaktır" demişti.

Meclis toplantısından diğer detaylar az sonra... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@