Murat Özcan'dan belediyecilik dersleri: Yol, su, elektrik, kentsel dönüşüm, proje... Tek tek anlattı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'dan belediyecilik dersleri: Yol, su, elektrik, kentsel dönüşüm, proje... Tek tek anlattı.

SİYASET 13.09.2022, 23:03 14.09.2022, 12:44
Murat Özcan'dan belediyecilik dersleri: Yol, su, elektrik, kentsel dönüşüm, proje... Tek tek anlattı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yatırım programı, stratejik plan görüşmelerinde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Büyükşehir Belediyesi'nin birçok açıdan projelerde geride kaldığını ifade ederek yakındı, eleştirilerde bulundu, yapılması beklenen proje ve çalışmaların Eskişehir tarafından bir an önce hayata geçmesinin beklendiğini ifade etti. 

"Sayın Büyükerşen'in son iki seçimdir hiçbir seçim vaadi olmadığını biliyoruz ama..."

Murat Özcan, "Yatırım ve performans programlarında bir belediye başkanını tek türlü eleştirirsiniz. Bir, dersiniz ki, seçim vaatleriniz şunlardı, bunları yaptın mı, yapmadın mı, dersiniz. Herkes çok iyi biliyor ki, sayın Büyükerşen'in son iki seçimdir hiçbir seçim vaadi olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla bu kanaldan eleştirme şansımız yok. Ama sonuçta bir belediye başkanının 2020 - 2024, yani seçildiği dönemle ilgili bir belediye başkanının strateji taslağı da taahütleri anlamına gelmemektedir" dedi. 

"Bu iki proje merak uyandırdı açıkçası... Hangi yollar"

Murat Özcan, "Yatırım bütçesinde en büyük payı Yol, Bakım ve Onarım Dairesi almış, Fen İşleri ikinci sırada... Burada dikkat çekilmesi gereken hususlardan biri de Yol, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına 450 bin liralık bütçeyi sadece iki adet projede kullanacağı gözüküyor. Halbuki detaylarına bakıldığında muhtelif yol çalışmaları diye geçiyor. Bunu görünce, yıllardır eleştirdiğimiz köy ve ilçe yolları bağlantılarındaki eksiklikler ve başta Yaşar Kemal Caddesi olmak üzere çevreyolu ile bağlantılı yollar da aklımıza geldi. Bu iki proje merak uyandırdı açıkçası. Eğer çok mahrem değilse bu iki projenin ne olduğunu açıklarsanız seviniriz" diye konuştu. 

"Madem termik santraller konusunda hepimizin hassasiyeti var, belediyelere de düşen görev yenilenebilir enerjilere yatırım yapmasıdır"

Murat Özcan, "Zamanın ruhu... Neye yatırım yapacağız? Bakın dünyada ciddi bir enerji sıkıntısı var. Görüyorsunuz millet Avrupa'da odun kesme derdine düşmüş. Savaşlar da artıyor. Kendi kendimize yetecek enerji kaynaklarına ulaşmamız gerekiyor. Hükümetimiz Karadeniz ve Akdeniz'de doğalgaz aramalarına devam ederken, yeni kaynaklar bulmuşken, en azından elektrik konusunda yenilenebilir enerjiye yatırım yapılmalı. Madem termik santraller konusunda hepimizin hassasiyeti var, belediyelere de düşen görev yenilenebilir enerjilere yatırım yapmasıdır" dedi. 

"Büyükşehir Belediyemiz neden daha bu sene elektrikli otobüs alımını bütçesine yeni koyuyor"

Murat Özcan, "Belediyemiz kendi ihtiyacını yenilenebilir enerjiden karşılasın da... Tramvaylar ve ESKİ'de çok ciddi elektrik ihtiyacı varken, bizim yenilenebilir enerji kaynaklarına çok ciddi eğilmemiz gerekiyor. Bazı Büyükşehir Belediyelerinden hibe otobüsler almıştık. Biz de onay vermiştik. Bu otobüsler İzmir'in elektrikli otobüslere yatırım yapmasından dolayı elinde kalan dizel otobüslerin CHP'li belediyelere hibe olarak dağıtılmasıydı. Daha önce birçok belediye elektrikli otobüslere yatırım yapmışken, Büyükşehir Belediyemiz neden daha bu sene elektrikli otobüs alımını bütçesine yeni koyuyor. Daha önce destek verdiğimiz otobüs alımlarında otobüs tercihini neden elektrikliden kullanmadınız da, dizel araçları tercih ettiniz. Tüm dünyadaki fabrikalar dizel araçları yavaş yavaş kaldırıyor. Şimdi benzinin düşük, dizelin pahalı olduğu bir döneme gidiyoruz. Neden zamanında buna hazırlık yapmadık" diye konuştu. 

"Neden 10 yıldır güzel örneklerle karşılaşmıyoruz? Devlet zaten yapıyor diye mi..."

Murat Özcan, "Daha önce ilk 10 yılında bu şehirde bu kentte Kent Park gibi, Sazova Parkı gibi gerçekten şehrimize yakışan güzel park çalışmalarıyla karşılaştık, bunu da takdir ettik. Ama neden son 10 yıldır Eskişehir'de merkezde ve merkeze yakın yerlerde bu gibi park çalışmaları ile karşılaşmadık? Acaba nasıl olsa devlet dışarıdan DSİ ve Orman Bölge Müdürlüğü ile parklar yapıyor, içeride de Millet Bahçesi ve Türk Dünyası Kültür Başkentliği parkları gibi, devlet bizim işimizi yapıyor, mu diyorsunuz... Yoksa 1/5000'lik imar planlarında itirazlarımızın ana temasını oluşturan 30 yıldır yapılmayan kamulaştırmalarla beraber merkezde kalması gereken bazı park çalışmalarının Odunpazarı'nda Alpu yoluna, Tepebaşı'nda da Aşağısöğütönü'ne yapılarak, içerde park yapacak paranız mı kalmadı? Neden 10 yıldır güzel örneklerle karşılaşmıyoruz?" dedi. 

"Hayvanat bahçesini yapan hayvan barınağını da yapabilir"

Murat Özcan, hayvan barınağı eksikliği konusunda da, "Şehrimizde kötü örnekler yaşadık. Sokak hayvanı olmaz, Ya evcil hayvan vardır, ya da doğadaki hayvan vardır. Hayvanseverler, Veteriner Hekimleri Odası ve ilgili kurumlar bir araya gelerek Eskişehir'de en insani şekilde bu sorunu çözmeliyiz. Hayvanat bahçesi yapabilen Büyükşehir Belediyesi bu sorumluluğunu üzerinden atamaz. Hayvanat bahçesi yapabilen bir belediye hayvan barınağı da yapabilir" dedi. 

"Eskişehir'de bir tane kentsel dönüşüm yapsanız o günü milli bayram ilan edeceğiz... Allah rızası için şu Porsuk 1 - 2 projeleri ile de ne yapacaksanız bir an önce yapın"

Murat Özcan ayrıca, "Kentsel dönüşümle ilgili 20 milyonluk bir bütçe var. Maalesef Eskişehir'de bir tane kentsel dönüşüm yapsanız o günü milli bayram ilan edeceğiz. Tartışmalar arasında bunları geçmeyelim. 20 milyon lira, Gündoğdu'nun proje maliyeti mi, yapım maliyeti mi. Allah rızası için şu Porsuk 1 - 2 projeleri ile de ne yapacaksanız bir an önce yapın" diye konuştu.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@