Murat Özcan'dan Büyükşehir'e hamamlar için çağrı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında hamamlarla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Büyükşehir Belediyesi'ne bir çağrıda bulundu.

SİYASET 10.11.2022, 19:27 10.11.2022, 21:21
Murat Özcan'dan Büyükşehir'e hamamlar için çağrı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı Başkanvekili Aydın Ünlüce'nün başkanlığında gerçekleştirildi. 

"Sadece müzecilikle kalmamalı, fiziksel bir şeyler de yapılmalı, şehrin ekonomisine katkı sağlanmalı"

Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan vekili Murat Özcan, "Bir Hamam Müzesi geçtiğimiz günlerde açıldı. Hayırlı olmasını diliyoruz. Eskişehir'de yıllardır sıcak sularımız ve hamamlarımız var. Ancak turizm anlamında bu hamamları ve şifalı kaynakları yeterince kullanamıyoruz. Nasıl beraber bir çalıştayla düzeltilmesini sağlayabiliriz, şehir ekonomisine nasıl daha fazla katkı sağlanabilir diye bir çalışma yapılması gerektiğiniz düşünüyoruz. Sadece müzecilikle kalmamalı, fiziksel bir şeyler de yapılmalı diye düşünüyoruz" dedi. Özcan, ayrıca açılan Hamam Müzesi'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından mı, yoksa bir vakıf veya başka bir kurum tarafından mı işletileceğini sordu. 

"Dubalar çözüm olmuyor, üst akılla ve siyasi bir irade ile çözülmesi gereken bir sorun"

Murat Özcan ayrıca Eskişehir'deki trafik sorununa değinerek, "Eskişehir'de ciddi bir trafik sorunumuz var. Özellikle Yunusemre Caddesi'ndeki dubalı çalışmaların o bölgede faydası olacağını düşünüyorsunuz ama tam tersine çok da fayda getirmediğini, trafiği daha da kaos haline getirdiğini görüyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi'nde çalışan arkadaşlarımızın da tecrübeli arkadaşlar olduğun bizzat şahidim. Konu biraz daha üst akılla, siyasi bir irade konularak çözülmesi gereken bir konudur. Yoksa Büyükşehir çalışanlarımızın bu konudaki emeklerini yabana atacak bir konuşma yapmak istemem. Ama gerçek olan bir şey de, belediyemizin yıllardır şikayet konusu olan bir konuda akıllı kavşaklar gibi çözümler üretmesi gerekirken... Trafik sorununu nasıl çözebiliriz, bir master planımız var mı? Uzun vadeli olmayabilir ama kısa vadeli çalışmalar da çözüm üretebilir" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@