Murat Özcan'dan çarpıcı tespit! Odunpazarı'nda toplanan asfalt paraları kimlere gidiyor?

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde yıllardır eleştirilen ve Kazım Kurt'un vatandaşlardan almaya devam ettiği asfalt paraları konusunda AK Partili Murat Özcan'dan çarpıcı tespit! Odunpazarlılardan alınan milyonlarca lira kimlere gidiyor?

SİYASET 06.10.2023, 17:25 06.10.2023, 18:38
Murat Özcan'dan çarpıcı tespit! Odunpazarı'nda toplanan asfalt paraları kimlere gidiyor?

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında yıllardır Odunpazarı'nda eleştiri konusu olan ve Cumhur İttifakı'nın "yasal olarak meclis kararıyla alınmayabilir" diyerek vatandaşlardan alınmaması çağrısında bulunduğu, asfalt paraları yeniden gündeme geldi. 

Odunpazarı Belediyesi'nin 2024 tahmini bütçe ve yatırım programının görüşüldüğü meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, toplanan asfalt paraları ile ilgili çarpıcı bir tespit ve analizde bulundu. 

"CHP'li 3-4 belediyeye kilit taşı hibenizi hesapladığımızda 31 milyon lira daha hibe edeceksiniz"

Murat Özcan, "Yol harcamalarına katılım paylarını almayın, diyoruz. Kanun bunu alma hakkı da veriyor, almama hakkı da veriyor. Biz Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak belediye yönetimini kazanırsak yol harcamalarına katılım paylarını vatandaşlardan almayacağımızı deklare etmiştik. Bunu da sanki böyle ütopik bir istekmiş gibi... Sanki Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgesindeki evleri tamamen parasız yapacağım seçim vaadine benzeterek eleştiriler yapılmıştı. Ama biz bunun kaynağını da söylemiştik. Önümüzdeki yıl 2024 yılında sizin cetvelinize baktığımızda kilit taşı tarifenizi 600 lira metrekareye çıkarmışsınız sayın başkan. Her yıl yapmış olduğunuz, CHP'li 3-4 belediyeye kilit taşı hibenizi hesap ettiğimizde önümüzdeki yıl da 31 milyon TL'lik bir hibeyle karşı karşıya kalacaksınız" dedi.

"Ama Odunpazarı'ndaki vatandaşlardan 10 milyon lira asfalt parası alacaksınız... Odunpazarı halkının takdirine bırakıyorum"

Özcan, "Halbuki, arkadaşlara sorduğumuzda yol harcamaları katılım paylarının tahakkuku ne kadar olacak diye, 10 milyon TL söylemişler. Burada türlü polemikler yaşıyoruz. Kaynağı nedir, izin almam lazım gibi... Bizde size, 'Kanun meclis kararıyla almama hakkı veriyor' dediğimizde, sanki bütçeyi çok büyük etkileyecekmiş gibi bir tavır sergiliyorsunuz. Ama durum ortada. Asfalt paralarını almazsanız almayacağını para sadece 10 milyon TL. CHP'li diğer belediyelere yaptığınız hibe ise 31 milyon TL. Bunu da Odunpazarı halkının takdirine bırakıyorum sayın başkan" dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@