banner163

Murat Özcan'dan Eskişehir için çok kritik sorular ve uyarılar!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde AK Partili Murat Özcan, özellikle Eskişehir'in depreme hazırlığı başta olmak üzere önemli konuları gündeme taşıdı. Eskişehir için çok kritik sorular yönelterek uyarılarda bulundu.  

SİYASET 09.03.2023, 21:30 13.03.2023, 15:25
Murat Özcan'dan Eskişehir için çok kritik sorular ve uyarılar!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde AK Parti grup Başkanvekili Murat Özcan, özellikle Eskişehir'in depreme hazırlığı başta olmak üzere önemli gündeme taşıdı. Eskişehir için çok kritik sorular yönelterek uyarılarda bulundu.

"Arkadaşlarımız yeni bir çalışma yapmadıysa yapmalarını tavsiye ediyoruz"

Murat Özcan, gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada, "Depremde gördük ki şehir merkezlerinde park alanları. çadır alanları ve toplanma alanları olarak önem kazanmaktadır. İmar planlarımıza baktığımızda ise bu alanlar ciddi bir azalma meydana gelmektedir. Biz bunlarla ilgili önergeler verdiğimizde arkadaşlar Alpu yolunda bunların karşılığını koyduk dediler ama Allah korusun böyle bir felaket olduğunda Eskişehir'in bir kısmını Alpu yoluna mı taşıyacağız. Eskişehir'in de yaşayabileceği böyle bir krizi atlatma adına yeniden bir çalışma yapmadı mı arkadaşlarımız... Yapmadılarsa da önemli bir çalışma yapmalarını kendilerine tavsiye ediyorum" dedi. 

Büyükerşen bu sözler sonrasında, "Deprem toplanma alanlarına yönelik tabelaların konulması talimatını verdim" dedi. 


"Eskişehir'de devlet, belediyeler, stk'lar ve vatandaşı bir araya getirmeliyiz"

Özcan da, "Deprem olunca aklımız başımıza geliyor maalesef sayın başkan. Yapacağımı bir toplantı vardı, evet maalesef sayın Aydın Ünlüce'nin rahatsızlığı nedeniyle ertelendi ama evet bu toplantıları yapalım, ama bunu resmi kurumların da, stk'ların da içinde olduğu çok büyük bir çalıştayla yapmalı ve özel kararlar alınması gerektiğini düşünyüoruz. Devlet, belediyeler, stk'lar, vatandaş bir araya gelince bu felaketlerle mücadele anlamlı olur. Gönüllüleri de artırmalı ve özel dersler verilerek gönüllü sayısının artırılması gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

"Konteynır kentler ve çadır alanları için şimdiden altyapı çalışması yapılmalı"

Özcan ayrıca, "Herhangi bir felaket durumunda konteynır kentlerin, çadırların nerelere kurulacağı belirlenmeli, hatta ve hatta bunların altyapıları şimdiden yapılmalıdır. Çünkü o gün yapıldığında ciddi bir zaman kaybı olacaktır. Eskişehir'den bir fay hattı geçtiğini biliyoruz. 6-7 arası büyüklükte bir deprem olabileceğini uzmanlar belirtiliyor. Bunlarla ilgili imar çalışmalarında fay hattı göz önünde bulunduruldu mu, bulundurulmadı mı? Fay hattı etrafında yapı stokları oluştu mu, oluşmadı mı? Bununla ilgili de bir çalışma yapılmalı" dedi. 

Özcan, "Sayın başkan siz de fay hattının yerinin değiştiğine dair bir tartışmaya şahit olduğunuzu söylemiştiniz" derken, Büyükerşen de "Doğru" karşılığını verdi. 

Özcan sözlerine şöyle devam etti: "Dolayısıyla bir fay hattı teknik anlamda nasıl yer değiştirebilir, bunu da anlamakta zorlanıyoruz. Bu konuda MTA'dan hiç bilgi aldınız mı, sordunuz mu, bilgi aldıysanız bunun imar planlarına bir yansıması oldu mu?" dedi. 

"Bu konuda siyasi hesaplar yapılması memlekete ihanettir"

Özcan, "Bu gibi konularda resmi kurumlarla yaşadığınız herhangi br problem varsa lütfen bize de bildirin, biz de takipçisi oluruz. Bu konuda el birliği yapmamız elzemdir. Herhangi bir siyasi hesabın yapılması bu memlekete ihanettir, bu nedenle elimizde geleni yapmaya hazırız" dedi. 

"Büyükşehir'in binaları depreme dayanıklı mı, baktınız mı?"


Özcan, "Büyükşehir Belediyesi kedi yapı stoklarının depreme dayanıklılığı konusunda da bir araştırma yapmış mıdır, bu konuda da bilgilendirirseniz seviniriz" dedi. 

"Eskişehir'in su ihtiyacı için alternatif planlarınız var mı?"

Özcan, Eskişehir'in su stoklarının durumunun da önemli olduğunu belirterek, "DSİ'den aldığımız bilgilere göre Eskişehir'in şu anki su stoklarını kentin su ihtiyacını karşılama öncelikli ayarlayacakları bilgisini aldık. Sakarıılıca ile ilgili projenin devam ettiğini, ancak kuraklık ve iklim krizinden buranın da etkilendiğini, proje ile ilgili detaylı durumu önümüzdeki günlerde kamuoyu ve sizlerle paylaşacaklarını da bizlere ilettiler. Ama bu işi sadece DSİ'ye havale etmekle olmaz. Büyükşehir Belediyesi'nin ana vazifelerinden biri de su ihtiyacını karşılamaktır. Bu konuda alternatif planlarınız olup olmadığını da kamuoyu ile paylaşmanızı istiyoruz" dedi. 

"Kurtuluş Pazaryeri projesine ne zaman başlanacak?"


Özcan, "Kurtuluş Pazaryeri projesi ne aşamadadır. Bölge halkı mağdur bir durumdadır. Burası ile halledilecek bir durum varsa yardımcı oluruz demiştik, halledilmişti. Projenin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğinin de duyurulmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bu soruları daha sonra cevaplandıracağını söyledi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısındaki diğer ayrıntıları aşağıdaki haberlerden okuyabilirsiniz

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@