banner163

Murat Özcan'dan Kazım Kurt'a Karapınar için hodri meydan!

Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında AK Partili Murat Özcan Odunpazarı'nın kanayan yarası Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. etap projesini yeniden gündeme getirdi ve Kazım Kurt'a seslendi... 

SİYASET 03.10.2022, 23:06 03.10.2022, 23:15
Murat Özcan'dan Kazım Kurt'a Karapınar için hodri meydan!

Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında AK Partili Murat Özcan Odunpazarı'nın kanayan yarası ve yıllardır yapılamayan Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. etap projesini yeniden gündeme getirdi ve Kazım Kurt'a seslendi. 

"Anlıyoruz ki burayı yapmaya niyetiniz yok, açıkça söyleyin. Belediye yapmazsa biz halkımızı mağdur bırakmayız" 

Murat Özcan, "Karapınar ile ilgili yine ilginç açıklamalarınız oldu. '150 - 200 konutu kapsayan ön proje yapacağım. TOKİ kabul etsin. Etmezse her türlü cezaya razıyız' gibi bir cümleniz oldu. AK Parti'den yapılan açıklamalarda da tutarsızlık olduğunu iddia ediyorsunuz. Ortada öyle bir şey yok. Ayrıca, biz Odunpazarı Belediyesi'nin sekreteryasını yapacağız demedik. Odunpazarı halkı ne istiyorsa onun taahhüdünü Ankara'dan alacağımızı söyledik. Kazım Kurt'un istediğini yapacağız, demedik. Ortada TOKİ ile aranızda bir protokol var. Kimse kafasına göre hareket edemez. Bu kadar yapıcı tutum ve hareketlerimizi görüp, halen 'Engelleniyoruz' demenizden, anlıyoruz ki burayı yapmaya niyetiniz yok. Bunu açıkça söyleyin, halkımız da mağdur olmasın. Belediye yapmazsa biz halkımızı mağdur bırakmayız merak etmeyin" dedi. 


"2014'te yetki aldınız... 2018'e kadar beklediniz, seçimde halkın duyguları ile oy devşirmeye çalıştınız"


Özcan "2014'te yetki aldınız. 2018'e kadar neden beklediniz sayın başkan. Çünkü seçim vardı. 'Seçimden sonra burada herkes inşaata başlayacak' dediniz, neye güvenerek söylediniz. Halkın duyguları ile oy devşirmeye çalıştınız" diye konuştu. 

"TOKİ'nin de elini kolunu bağladınız. Şu an yaptıklarınız Kazım Kurt için iyi, bölge halkı için kötü bir şeydir"

Murat Özcan, "Şimdi gelelim bu işin adını koymaya. Burada bir protokol var. Hem 2010'daki protokol hem de sizin 2014'te istediğiniz ek protokol bu işin alfebesini ortaya koyuyor. Muğlak bir durum da yok. Herkesin yetkisi belli, yapması gereken belli. Ek protokol, asıl protokolü ortadan kaldırmıyor. 2. etabı yapacaktık. Kazım Kurt, TOKİ'yi kovdu, ben yapacağım, dedi. İmar yetkisi istediniz, dönüşüm yetkisi istemediniz. Çünkü imar planını masa başında daha kolay yapacaktınız, sonra da dönüşümü yapmadan, burayı biz yaptık diyecektiniz. Şu an yaptıklarınız Kazım Kurt için iyi, bölge halkı için kötü bir şeydir. Ya tamamını TOKİ'ye bırakmalıydınız, ya da tamamını üstlenmeliydiniz. TOKİ'nin de elini kolunu bağladınız, imar yetkisini alıp. Siz belediye olarak üzerinize düşenleri yapmazsanız TOKİ de bir şey yapamıyor. Protokoldeki maddeleri hatırlatalım. Yıkım ve alanın temizlenmesi belediye tarafından yapılacaktır. Boş olarak TOKİ'ye teslim edilmesi belediyenin sorumluluğundadır. Halkımız burayı Odunpazarı Belediyesi'nin dönüştürebileceğine inanıyor mu, inanmıyor mu? Eğer belediye burayı dönüştüremeyecekse itiraf edin ve biz de burayı TOKİ ile dönüştürelim" dedi. 


"Halkımız belediye yapsın derse eyvallah, ama halkımız, belediye yapamaz, güvenmiyoruz diyorsa, belediye getirsin dosyayı TOKİ ile yaptırırız"

Özcan, "Eğer halkımız burası belediye eliyle dönüştürülsün diyorsa da her türlü insiyatif alırız. Ama halkımız, belediye yapamaz, güvenmiyoruz diyorsa da, belediye getirsin dosyayı TOKİ ile yaptırırız. Ekibinizle artık 18 uygulamasını tamamlayın. Halkımız belediye dönüştürsün diyorsa eyvallah. Eğer size inanmıyor, güvenmiyorsa TOKİ yapar. Burada alt gelir grubundan vatandaşlarımız oturacak. Bizler sizin gibi seçime bir gün kala çalışmıyoruz. Bu tavrınız onlara yardımcı olacak bir tavır değil vatandaşlarımızı düşünüp hareket etmeliyiz. Yapamayacaksanız seçime kadar vatandaşlarımızı oyalamayın, şimdi söyleyin, halkımız mağdur olmasın, vakit kaybedilmesin, biz Ankara'ya gideriz, TOKİ yapsın" dedi. 

Kazım Kurt yine TOKİ'yi suçlayıp durdu 

Kazım Kurt ise, daha önceki açıklamalarını tekrarlayıp, yine TOKİ'yi suçladı ve "Yapma yetkisi de verilirse biz yaparız. Odunpazarı Belediyesi yapamayacağı işin altına girmez. Bu işin inşaatını da yapmaya hazırız. TOKİ'nin çekilmesini, vatandaşın istediği vatandaşla anlaşmasını istiyoruz" dedi. 

Murat Özcan Eskişehirspor taraftarının çağrısını yineledi... Kazım Kurt "Bizi ilgilendirmez" dedi! - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@