Murat Özcan'dan Kazım Kurt'a: Madem çıtayı yükselttiniz neden aday adayı bu kadar çok?

Odunpazarı Belediye Meclisi'ndeki tartışmalarda CHP'lilerin aday adayları ile ilgili sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili ve Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı Murat Özcan'dan cevap: "Odunpazarı'nda çıtayı yükseltmiş olsaydınız, bu kadar çok aday adayı olmazdı herhalde..."

SİYASET 02.12.2023, 17:46 02.12.2023, 17:59
Murat Özcan'dan Kazım Kurt'a: Madem çıtayı yükselttiniz neden aday adayı bu kadar çok?

Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında yerel seçimler ve aday adayları da gündeme gelirken, CHP'lilerden başta AK Parti Grup Başkanvekili ve Odunpazarı Belediye Başkan adaya dayı Murat Özcan olmak üzere aday adaylarının belediye ile ilgili eleştirilerine de çeşitli karşılıklar geldi. 

"Söylediğiniz gibi çıta çok yüksek olsaydı, herhalde bu kadar çok aday adayı olmazdı"

Murat Özcan yaptığı konuşmada o sözlere de cevap verirken, "Aday adaylığım konusunda hayırlı olsun temennilerini ileten tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aday adaylarının söyledikleri eleştirilere karşı da CHP sıralarından arkadaşların savunmaya geçmesi de demokrasinin gereğidir, saygı duyarız. Ama söyledikleri gibi çıta çok yüksek olsaydı, herhalde sadece AK Parti tarafında 15 aday adayı ortada olmazdı" dedi.

"Demek ki çıtanız kamuoyunda o kadar yüksek değil ve aday adaylarının çok olmasında 4,5 yıldır yaptığımız muhalefetin de katkısı vardır mutlaka"

Murat Özcan, "Demek ki, sizin zannettiğiniz gibi kamuoyunun gözünde çıtanız o kadar yüksek değil ki, böyle bir aday popülasyonu ile karşı karşıya kalmanızın başka türlü bir izahı olmadığını düşünüyorum. Cumhur İttifakı üyeleri olarak burada 4,5 yıldır yaptığımız muhalefetin de katkısı vardır mutlaka" diye konuştu. 

"Belediye adına levha çakmakla dönüşüm yapmış olmuyorsunuz"

Mrat Özcan ayrıca, "Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi ile ilgili 2018 seçimleri öncesinde yaptığı gibi, şimdi 2023'te 2024 seçimleri öncesinde oylama yapmak gibi yaptığı başka bir şey yoktur. Mahkemeye konu olacak alanlar olmasına rağmen, bunu daha fazla tartışma konusu olmaktan çıkaran da AK Parti grubudur, bunu kimse reddedemez. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına yaptığımız çabalar ortadadır. Belediye adına levha çakmakla orayı dönüştürdüğünüzü zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Bunları vatandaşa anlatacağız. Odunpazarı Belediyesi'nin orada küçük bir yeri yaparak dönüştürüyor izlenimi yaratmak istediğinin de herkes farkında. 10 yılda imarı yapamayan bir belediyenin bu bölgeyi 100 yıl da geçse dönüştürebileceğine vatandaşlarımız inanmıyor. Bunlar büyük işler ve büyük işlerin partisi olan AK Parti de belediyeyi aldığında bunları gerçekleştirecektir ve vatandaşımız da bu gerçekliğin farkında" dedi. 

"TOKİ sosyal konutlarını Odunpazarı ve Büyükşehir belediyeleri açtıkları davalarla geciktirdi, 2 bin ek konutun yapılmasına da engel oldu... Vebali Kazım Kurt ve CHP'li belediyelere aittir"

Murat Özcan, CHP'nin TOKİ'nin sosyal konut projelerinin geciktiği yönündeki eleştirileri konusunda da, "TOKİ sosyal konutları neden gecikti? Mamuca'daki sosyal konutların gecikmesi, Odunpazarı ve Büyükşehir belediyelerinin burayı mahkemeye taşıyarak 3 yıl gecikmesine neden olduğu bir durumdur. Üstelik 2 binden fazla konutun eksik yapılmasına neden olan bir mahkemedir. 250 bin sosyal konutu Türkiye çapında 20 yılda yapmış AK Parti'nin hedefi 500 bin konut yapmaktır ve bu projenin devamıdır Eskişehir'deki de. Dolayısıyla bu projedeki sürecin vebali başta sayın Kazım Kurt olmak üzere, Eskişehir'deki CHP'li belediyelere aittir" dedi. 

"Seçime kadar da yetişemeyecek görünüyor"

Murat Özcan, "Yenikent Pazaryeri'nde isim olarak 100. Yıl Kültür Merkezi'nin olacağını gördük. Güzel bir isim. Ancak Yenikent Kapalı Pazaryeri'nin yılbaşına kadar yetişmesini boşverin, seçime kadar da yetişebileceğini zannetmiyoruz bu gidişata bakarak. 10 yılda sadece bir kapalı pazaryeri yapabilen sayın Kazım Kurt'a sormak istiyoruz. Bu kapalı pazaryeri seçimlere kadar yetişecek mi, halkımıza bir tarih verebilir misiniz?" diye ekledi. 

"Vatandaştan fahiş ücret alınmamalı"

Murat Özcan vatandaşların bir talepleri olduğunu da ifade ederek, "Asansör denetimlerinin yapılmasını destekliyoruz. Ancak halkımızın bir şikayeti var. Her yıl çok fahiş bir ücretle bu uygulanıyor. Bu konuda çok asansörlü yerlerle tek asansörlü yerlerin tarifelerinin ayrılması ve halkımıza fahiş bir ücret uygulanmaması konusunda Makina Mühendisleri Odası ile de görüşürseniz, halkın talebini yerine getirmiş olursunuz" dedi. 

Murat Özcan ayrıca Odunpazarı Belediyesi ile ilgili Sayıştay raporundaki tespitlere de konuşmasında değinerek, "Sayıştay raporunda bizim de dikkatimizi çeken noktalar oldu. Doğrudan temin konusunda sınırları aştığınız ve ihale yapmanız gereken konularda doğrudan temin yaptığınız konusunda ciddi eleştiriler var Sayıştay raporunda. Hatta limitlerin aşıldığı belirtiliyor. İşçi haklarına çok önem veren bir belediye başkanı olarak, işçilere yıllık izinlerinin kullandırılmaması konusundaki uyarının da neden raporda olduğu konusunda bir açıklama bekliyoruz. Maliye kayıtları ile belediye kayıtlarındaki ruhsat sayıları arasında 1511 işyerinin ruhsatsız olduğu görünüyor şu anda belediye kayıtlarına göre. Böyle yüksek miktarda bölgenizde ruhsatsız işyerleri vardır? Bununla ilgili geçerli bir sebebiniz var mı, yoksa belediyenin ihmalkarlığı mıdır?" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@