Murat Özcan'dan Kazım Kurt'a: Piyango bileti aldık deseniz daha inandırıcı olur!

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısı da tartışmalara ve eleştirilere sahne oldu... CHP'lilerin konuyu her seferinde ülke gündemine getiren konuşmalarına AK Partili Murat Özcan, "Hodri meydan" dedi...

SİYASET 07.10.2021, 13:58 07.10.2021, 14:13
Murat Özcan'dan Kazım Kurt'a: Piyango bileti aldık deseniz daha inandırıcı olur!

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde 2022 yılı tahmini bütçesi görüşmelerinde yine tartışmalar yaşandı. AK Parti grubu ve meclis üyeleri bütçedeki öngörülerin tutarsızlığını, yapılan milyonlarca liralık harcamaları ve yapılmayan projelere rağmen borçlanmanın artmasını eleştirirken, CHP'li meclis üyeleri ise yine ülke gündemi ve siyasetinden bahsederek AK Parti hükümetinin politikaları nedeniyle sıkıntıların yaşandığını ileri sürdü. 

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde yaşanan tartışmalarda CHP grubu ve Kazım Kurt'a sert tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, "O zaman hodri medyan. Bundan sonra meclis üyesi arkadaşlarımız da AK Parti'nin bu ülkede neler yaptığını 2-3 saat anlatacaklar" dedi

"O zaman hodri meydan... Bundan sonra tüm meclis üyelerimiz tek tek anlatacak"

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde 2022 bütçesi görüşmelerinde yaşanan tartışmalarda AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, yaptığı konuşmada, "CHP'li arkadaşlarımız halkın kafasını bulandırmak yerine Odunpazarı'nda yapılanları ve yapılmayanları anlatsalar daha iyi olacak. Ama hodri meydan diyoruz. Bundan sonra tüm meclis üyelerimiz AK Parti'nin bu ülkede neler yaptıklarını bu mecliste tek tek anlatacak, tek tek bilgi verecek. 

"O zaman gelin, belediyede kimler nerede çalışıyor, şirketlerde kimler nerede çalışıyor listesini asalım"

Siyasetin mübağlalı şeyler söylemekle yapılmaması gerektiğini söyleyen Murat Özcan, CHP'li Emre Genç'in hükümete yönelik liyakat ile ilgili sözlerine de, "O zaman gelin, "Belediyede kimler nerede çalışıyor, şirketlerde kimler nerede nasıl çalışıyor buraya bir listesini asalım" dedi. 

"Kimsenin işi gücü yok da Kazım Kurt'u engellemeye mi çalışıyor"

Kazım Kurt'un önceki gün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaları da eleştiren Murat Özcan, "'Kurumlar Kazım Kurt'u engellemek için kurgulanmış' diye cümleniz var. Bu ülkede kimsenin işi gücü yok da Kazım Kurt'u engellemek için mi çalışıyor. Lütfen gerçekler üzerinden konuşalım" dedi. 

"Yenikent'e yapacaksanız, 71 Evler'e neden yapmıyorsunuz"

Murat Özcan, "Engelleniyoruz, tasarruf genelgesi var, gibi mazeretleri söylüyorsunuz. Programda  '71 Evler'e kapalı pazar yeri yakışmaz mı' diye sorulduğunda da mazeretler öne sürüyorsunuz. Bugün Yenikent kapalı pazar yerini oybirliği ile geçirdik meclisten. Bu izahata muhtaç bir durumdur sayın başkanım" diye konuştu. 

"Ne yaptınız da bu borçlar bu kadar oldu... Tek tek ortaya dökeceğiz"

Murat Özcan, Odunpazarı Belediyesi'nin son yıllardaki yüksek borçlanmaları konusunda da, "Bu konuda sadece şunu sorucam. Odunpazarı Belediyesi'nde AK Parti döneminde, son 20 yılda yapılanları egale ettiniz de mi bu borçları yaptınız? Neler yaptınız da bu borçlar bu kadar oldu? Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız bunları da teker teker ortaya dökecek" dedi. 

Murat Özcan, "Borçlanabilirsiniz, ama biz parayı nereye harcadığınıza bakarız. Biz de, halkımız da yapılan iyi şeyleri takdir etmesini biliriz. Siz ne yaptınız" dedi. 

"Halkımız bunları merak ediyor"

Murat Özcan, 2022 için 460 milyon lira gelir bütçesi tahminini de eleştirerek, "Ne olacak da 390 milyon lira geliriniz olacak. Bunu göremiyoruz. Böyle bir kabiliyetiniz vardı da yıllardır neden Odunpazarı sakinlerinden esirgediniz. 70 milyon lira kredi alma ihtimalini de eklerseniz 460 milyon lira... Neyi satacaksınız da bu gelir olacak, satacak bir şey kaldı mı onu da bilmiyoruz. Halkımız bunları merak ediyor" diye konuştu. 

"Abartmayın... Gerçek rakamları açıklayın"

Murat Özcan, Kazım Kurt'un "tasarruf ettik" açıklamalarındaki rakamların da abartılı ve kamuoyunu yanıltıcı şekilde paylaşıldığını belirterek, "Gerçek rakamları duymak istiyoruz. Az da olsa, çok da olsa tasarruf ettiyseniz takdir etmesini de biliriz. Ama abartılı rakamlarla kamuoyunu yanıltamazsınız" dedi. 

"Önümüzdeki ay brinfinglere başlıyoruz... Madem öyle, hodri meydan"

Murat Özcan, "Önümüzdeki aydan itibaren arkadaşlarımız burada brifingler verecek. Madem öyle, hodri meydan. Tüm dünyanın yaşadığı sorunları sadece bu ülke yaşıyormuş gibi konuşuyorsunuz, onları da Allah'ın izniyle AK Parti hükümeti çözecek. Seçim zamanı hangi argümanlarınız kalacak. Kazım Kurt'u neden eleştiriyoruz. Engellendik, tasarruf genelgesi gibi bahanelerin arkasına sığınırken, seçim zamanı gelince halka hesap vereceksiniz" dedi.

"İktidar olduğumuzda çözeceğiz, diyorsunuz... Milli Piyango'dan yılbaşı bültei aldık, çıkınca yapacağız deseniz daha inandırıcı olur"

Özcan, "Şu anda etkisiz bir genel başkanınız var ve soruları çözeceğinizi iddia ediyorsunuz. Daha önce yatırım programını görüşürken, bu kadar hayali bir yatırım programını nasıl yapacaksınız diye sormuştuk. 'İktidar oluyoruz' demiştiniz. İktidar olduğunuzda bunları yapacağınızı söylemek yerine, Milli Piyango'dan yılbaşı bileti alacağız belediye olarak ve çıkınca bunları yapacağız deseniz daha inandırıcı ve samimi olur" diye konuştu. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@