banner163

Murat Özcan'dan Kazım Kurt'u terleten analiz! "Bu parayı seçimde mi kullanacaksınız" 

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde sert tartışmalar yaşanırken, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan çok tartışılacak ayrıntılara dikkat çekerek Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a tepki gösterdi. 

SİYASET 08.09.2022, 14:33 08.09.2022, 17:11
Murat Özcan'dan Kazım Kurt'u terleten analiz! "Bu parayı seçimde mi kullanacaksınız" 

Eskişehir'de, Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında yatırım ve performans programı görüşmeleri sert tartışmalara sahne oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, toplantıda Odupazarı'nın geleceği için de önemli ayrıntılara dikkat çekerek Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u terleten sorular yöneltti. 


"Bu yazılanlardan görüyoruz ki, Kazım Kurt kriz olacağını düşünmüyor"

Toplantıda ekonomiden, benzin ve mazot fiyatlarından yakınan Kazımz Kurt'a, "4 yıldır ben burada neden yatırım yapmıyorsunuz diye sorup duruyorum. Bütçeniz fazla veriyor. Ama pandemi var, kanun hükmünde kararname var, genelge var, kriz var, mazot, dolar kaç para oldu deyip duruyorsunuz. Daha önce de söyledim, söylüyorum. 2019 seçimlerinden kaynaklı borçlanmaları ödeyebilmek için 4 yıl boyunca dinlenecekseniz, seçim öncesi de yatırım yapıp kurdele kesme yarışına gireceksiniz demiştik. 2023 yılı yatırım programına baktım. 1 milyar 301 milyon lira bütçe var. 315 milyonu ile yatırım yapılacak. Odunpazarı Belediyesini değil de Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiriyor gibi hissettim kendimi. Çünkü geçen sene Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi bile bu kadardı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de yakında göreceğiz, herhalde 5 milyarlık bir yatırım programı ile karşımıza çıkacak. Kimse burada kriz var, mazot pahalı edebiyatı yapmasın. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt burada bize verdiği bu yazılanlarla görüyoruz ki, ne 2023 yılında krizin olacağını düşünüyor, ne ekonomik verilerin yerinde olacağını düşünüyor, herşeyin güzel gideceğini düşünüyor" dedi.  

"450 - 500 milyon lirayı seçimde mi kullanacaksınız?"

Murat Özcan ayrıca, "Bakıyoruz, 8,5 yıldır Kazım Kurt’un yönettiği Odunpazarı Belediyesi'nin toplam gideri 1 milyar 900 milyon lira olmuş. Sayın Başkan 8 yılda yapmadığı gideri 2023 yılında yapacak. Nasıl inanacağız bilmiyorum. 315 milyon lira sermaye gideri oluşturacaksınız. 500 milyon liraya yakın da genel giderlerinizin olduğunu düşünelim. Peki 1 milyon 301 bin liranın geriye kalan 450-500 milyon lirası ne olacak. Genel seçim ve yerel seçim masraflarında mı kullanacaksınız, söyleyin" dedi. 

"Önümüzdeki yıl Odunpazarı Belediyesi tarihinin en büyük borçlanması ile karşılaşacak"

Murat Özcan, "CHP'li belediyeler artık 2023'te kurdele kesme yarışına gireceksiniz. Odunpazarı halkını buradan uyarmak istiyorum. Önümüzdeki yıl Odunpazarı Belediyesi tarihinin en büyük borçlanması ile karşılaşacak. Sizin yerinize başka bir başkan da gelse 5 yılı bu borçları ödemekle geçecek. Her geçen gün gelirlerinizin giderleri karşılama oranları düşmektedir" diye konuştu. 

Kazım Kurt cenaze aracı ücretlerine de zam yaptı! Murat Özcan isyan etti... Detaylar içi tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@