Murat Özcan duyurdu: "Eskişehir'deki büyük öğrenci yurdu birkaç haftaya açılıyor"

Eskişehir'de üniversite öğrencileri için önemli haberi AK Partili Murat Özcan duyurdu: "ESTÜ yanındaki büyük yurt teslim alınacak. Birkaç hafta içinde 2 binden fazla öğrenci yerleşir"

SİYASET 27.09.2021, 16:51 27.09.2021, 17:08
Murat Özcan duyurdu: "Eskişehir'deki büyük öğrenci yurdu birkaç haftaya açılıyor"

Eskişehir'de üniversite öğrencileri için önemli haberi Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi ve Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan duyurdu... 

ESTÜ'nün yanındaki dev yurt kompleksi açılıyor

Murat Özcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Eskişehir Teknik Üniversitesi yerleşkesi yanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan dev yurt kompleksinin kısa süre içinde teslim alınacağını belirterek, birkaç hafta içinde 2 binden fazla öğrencinin yurt kompleksine yerleşmiş olacağını söyledi. 

Murat Özcan paylaşımında, "Şehrimizde, ESTÜ yanı büyük yurt teslim alınacak. Başta yol sorunu olmak üzere sıkıntılar hallediliyor. Ek yerleştirmelerle beraber 2000'den fazla öğrenci birkaç hafta içinde yerleşir. Merak etmeyin gençler REİS’İ CUMHUR var" ifadelerine yer verdi. 

Özcan ayrıca, "Türkiye’de 3.800.000 örgün üniversite öğrencisi var. Bunun yarısı kendi illerinde okuyor. Geriye kalanların yarısı yurt değil evlerde kalmayı tercih ediyor. Yani sorun çok büyük değil varsa da REİS’i CUMHUR başımızda hallederiz inşallah" dedi. 

"Kentsel dönüşüm yapamayan, konut fiyatlarının artışını körükleyip öğrencilerin ucuz kirayla yerleşmesini sağlayamayanlar bundan anlamaz"

Özcan, "20 yılda nüfus yüzde 25, yurt kapasitemiz yüzde 400 artı. Daha da artacak . Kentsel dönüşüm yapamayan, ekonomik arsa üretemeyip konut fiyatlarının artışını körükletip, öğrencilerin ucuz kirayla yerleşmesini sağlayamayanlar bundan anlamaz" diye konuştu. 

"Bu yıl yığılma oldu, kısa sürede halledilir, merak etmeyin"

Murat Özcan, "Geçen yıl okuyanlarla beraber, üniversiteyi kazananlar da pandemiden dolayı yurtlarına yerleşemedi. Bu yıl kazananlar da üstüne eklenince bir yığılma oldu. Kısa süre içinde halledilir.Gençler REİS’İ CUMHUR var merak etmeyin" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@