Murat Özcan duyurdu! Millet İttifakı kara kara düşünüyor

Murat Özcan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Cumhur İttifakı üye sayısının bir arttığını duyurdu! Şimdi kulisler Kazım Kurt'un CHP'deki seçimde yaptığı hamlenin kritik sonuçlarını konuşuyor, Millet İttifakı kara kara düşünüyor... 

SİYASET 29.09.2023, 14:55 29.09.2023, 15:11
Murat Özcan duyurdu! Millet İttifakı kara kara düşünüyor

Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclisleri AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Eskişehir Büyükşehir Meclisinde Cumhur İttifakı artık bir fazla olacak" diyerek meclisteki Cumhur İttifakı üye sayılarının bir arttığını duyurdu. 

Kazım Kurt'un başarısız hamlesi bir meclis üyesinden etti 

medyamidas.com'un edindiği bilgilere göre, Odunpazarı Belediye Meclisi Üyesi Figen Kahya'nın CHP Eskişehir İl Başkanlığına aday olması ve meclis üyeliğinden istifa etmesi Büyükşehir Belediyesi Meclisi aritmetiğinde de kritik sonuçlar doğurdu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un desteğiyle CHP'deki seçimde aday olan Figen Kahya il başkanlığı seçimini de kaybetmiş ve Talat Yalaz il başkanlığına seçilmişti. 

Büyükşehir Meclisi'ne AK Partili Hakan Parlakgün gelecek... Cumhur İttifakı üye sayısı arttacak

Figen Kahya'nın yerine Odunpazarı Belediye Meclisi'nde yine CHP'li bir meclis üyesinin belediye meclisine geleceği, ancak Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili Odunpazarı Belediye Meclisi Üyesi Hakan Parlakgün'ün yeni meclis üyesi olacağı öğrenildi. 

Büyükerşen haricinde Millet İttifakı'ndan 23, Cumhur İttifakı'ndan 22 meclis üyesi oldu

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen haricinde Millet İttifakı'nın 24, Cumhur İttifakı'nın 21 meclis üyesi bulunurken, yeni meclis aritmetiğine göre, Büyükerşen haricinde şimdi Millet İttifakı'nın 23, Cumhur İttifakı'nın 22 meclis üyesi bulunacak. 

Büyükerşen bundan sonra toplantılara katılmazlık edemeyecek

Bu durumun mecliste yapılan oylamaları daha kritik hale getireği belirtilirken, şimdi Millet İttifakı'nın ve CHP'lilerin kara kara düşündüğü konuşuluyor. Öte yandan son yıllarda meclis toplantılarına çok az katılmakla eleştirilen Yılmaz Büyükerşen'in bundan sonra meclis toplantılarına mutlaka katılmak zorunda kalacağı da ifade ediliyor.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@