Murat Özcan: Gelin hep beraber uydu kentler kuralım

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Murat Özcan'dan Eskişehir için "uydu kentler kuralım" çağrısı...

SİYASET 01.03.2023, 22:17 01.03.2023, 22:55
Murat Özcan: Gelin hep beraber uydu kentler kuralım

Eskişehir'de Kazım Kurt başkanlığında Odupazarı Belediye Meclisi'nde deprem ve kentsel dönüşüm konularında AK Parti ve CHP grupları arasında tartışmalar yaşanırken, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Eskişehir için "uydu kentler kuralım" çağrısında da bulundu. 

"Gelin hükümet ve belediyeler el ele uydu kentler yapalım"

Murat Özcan yaptığı konuşmada "Diyoruz ki, gelin uydu kentler kuralım, köy kentler kuralım. Hükümet ve belediyeler beraber inşa edelim. Çorbada tuzumuz olsun. İmar illa ovaya denk geldi diye ilerlemek zorunda değil. Üstelik Hazine arazilerine, belediye arazilerine denk gelen yerler yapalım bunları ki, arsa maliyetlerini de ciddi anlamda düşürelim. Daha nitelikli konutların yapımını sağlayalım" diye konuştu. 

"Bu bahaneler giderilmezse, devlet ve belediye işbirliği ile dönüştürülmezse yapılması mümkün değil"

Özcan, "Örneğin, Eskişehir'de Atatürk Caddesi, Yunusemre Caddesi, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi gibi yerlerde bir daireniz var ve satacaksınız. Atıyorum, bu 40 yıllık bir daire, 1 milyon eder dersiniz. Bunu da tesadüfen bir müteahhit alır, der ki daire sahiplerine, 'Ekspertiz yaptırayım, ben aynı paraya sizin dairelerinizi de alayım' der. Birden herkes 'Olmaz' der. Niye? 2-2,5 milyon isterler. Peki, 'Biz size bu paraya burayı yenileyelim' deriz. 'Paramız yok o kadar' derler. Peki 'Size Ihlamurkent'te yer yapsak sizi oraya taşısak, 1 milyonluk dairenize 1,5 milyonluk daire versek, buraları dönüştürsek' desek... 'Ben bir daha şehir merkezinde nasıl oturacağım' der. Bunları niçin anlatıyorum. Bunlar 20 yıldır müteahhit arkadaşlarımızın kentsel dönüşümle ilgili yaşadığı laflar ve bahanelerdir. Bugün maalesef bu bahaneler giderilemezse, vatandaşların yararına bir şekilde devlet ve belediye işbirliği ile teklif edilip dönüştürülmezse birçok ildeki o dönüşümlerin yapılması mümkün değildir" dedi. 

"Ortak çalışmayı amasız, fakatsız teklif ediyoruz... Gelin hep beraber düzeltelim diyoruz"

Özcan ayrıca, "Eskişehir'de fay hatlarının, fay hatlarının parsellerinin açıklanmasını istiyoruz. Fay hatlarının da birkaç kez değiştirildiği de doğru mudur, bunu araştıralım. Bu konuda Eskişehir'de 70'li 80'li yıllarda yapılan sürüyle yapı stokları var. Bu işin vebalini de bizlere mi yıkacaksınız. Gelin hep beraber düzeltelim diyoruz. Ortak çalışmayı amasız, fakatsız teklif ediyoruz. Geçmiş dönemlerdeki tartışmaları raflara kaldıralım diyoruz. Hala bizi polemiklere çekmeye çalışıyorsunuz. Biz bu polemiklere girmemeye gayret edeceğiz. Niye, iş yapmamız lazım" dedi. 

Murat Özcan: Eskişehir'deki binaların yüzde 80'i... - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@