Murat Özcan: Hak aramak da mı yasak!

Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclisleri AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, bir yerel gazetenin "Mahkemeye parmak salladı" başlığına bu sözlerle tepki gösterdi. 

SİYASET 08.06.2023, 13:42 08.06.2023, 13:47
Murat Özcan: Hak aramak da mı yasak!

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Kazım Kurt ve belediyeye yönelik eleştirilerinin yanı sıra belediye ile ilgili mahkeme kararlarından aynı bilirkişilerle hep aynı şekilde kararlar alınmasını eleştirerek, söz konusu kararların teknik açıdan ayrıca ayrıca incelenmesi gerektiğini dile getirdi. Özcan, söz konusu davalarda sadece AK Parti itiraz ediyormuş  gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını, ancak AK Parti'nin halktan gelen talepler doğrultusunda hareket ettiğini ve kendi kafasına göre hareket etmediğinin altını çizerek, "Ne hikmetse hep aynı bilirkişileri ve kopyalanmış gibi aynı bilirkişi raporlarını görüyoruz. Verilen kararlardaki bilirkişi raporlarının teknik açıdan çok incelendiğini düşünmüyorum. Belediye ile ilgili verilen bu kararların bize göre ayrıca incelenmesi gerekir. Portatif bilirkişiler ile hazırlanmış raporlarla aynı bilirkişiler aynı şekilde rapor vermiş. Bunun ne kadar adil olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye konuşmuştu. 

Murat Özcan, meclis toplantısındaki konuşmasıyla ilgili bir yerel gazetede "Mahkemeye parmak salladı" atılan başlığa ve habere twitter'dan yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. 

"Mahkeme basıp hakimleri tehdit edenleri hak, adalet savunucusu; parkların imara açılması lehinde görüş bildiren bilirkişileri eleştirenleri mahkemeye parmak sallayanlar olarak gösteriyorlar"

Murat Özcan paylaşımında, "Mahkeme basarak hakimleri tehdit eden siyasetçileri hak, hukuk adalet savunucuları olarak, parkların imara açılması lehinde görüş bildiren bilirkişileri eleştirenleri mahkemeye parmak sallayanlar olarak gösterenleri halkımızın vicdanına havale ediyorum" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@