Murat Özcan: Hükümetimiz Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini rehavete soktu herhalde!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'dan eleştiriler: "Hükümetimiz Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini rehavete soktu herhalde!"

SİYASET 13.04.2023, 21:07 13.04.2023, 21:19
Murat Özcan: Hükümetimiz Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini rehavete soktu herhalde!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2022 faaliyet raporu görüşmelerinde AK Parti grubu birçok eleştiride bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, son 10 yılda Büyükşehir Belediyesi'nin kente kalıcı eserler ve projeler kazandırmadığını belirterek önemli bir uyarılarda bulundu. 

"2019 ve sonrası sıfır çekmektedir"

Murat Özcan konuşmasında, "Bazı hizmetler görüyoruz, ama eser konularında 2019 ve sonrası faaliyet raporları birbirine benzemekle beraber eser anlamında sıfır çekmektedir. 124 ve 125. sayfalarda, tamamlanmış işler bölümünü okursanız 2022'nin nasıl geçtiğini anlarsınız. Tadilatla başlamış tadilatla bitmiştir. 126. sayfada da devam eden işler var. Yine tadilat işleri var"  dedi. 

Özcan, "Bir dahaki toplantıda Büyükşehir bürokratları 2019 - 2023 arasında 4 yılda Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı eserler listesi yayınlarlarsa biz de ona göre konuşuruz" diye konuştu. 

"O kadar indirim oldu... Belediyenin yüzde 100'e varan zamlarında geri adıma atmayı düşünüyor musunuz?"


Özcan, "Tamamlanırsa Halk Ekmek fabrikası ve bağışlarla yapılan Asri Mezarlık'ta yapılan camii dışında bir eseriniz olmayacağı aşikar" dedi.  Özcan ayrıca, "Belediye hizmetlerine zamlar yapıldı. Mazot, doğalgaz kaç oldu dediniz. Son 4 ayda doğalgazda elektrikte, benzinde çok ciddi indirimler olmasına rağmen belediye hizmetlerinde yüzde 100'e varan zamlarsan geri adım atmayı düşünüyor musunuz?" dedi.

"Kızılelma diyenlerle kurusoğan diyenler arasında..."

Özcan, "Yoksa geçen bütçe görüşmesinde olduğu gibi bir mercimek çorbası kaç para gibi bir marifetle karşılaşacaksak anlarım ki bu sefer de kuru soğan kaç para diye karşımıza çıkılacak herhalde. Eğer belediye bütçesi kuru soğana göre şekilleniyorsa da haksız bir eleştiri yapmış olmayalım. Ama anlaşılıyor ki önümüzdeki günler Kızılelma diyenlerle kurusoğan diyenler arasında bir seçimle gözler önüne serilecektir" diye konuştu. 

"Gündoğdu sakinleri merak ediyor"

Özcan ayrıca, "Kentsel dönüşüm, imarlaşma, deprem öncesi.. Birçok yerde konuştuk 22-23 yılın getirmiş olduğu, Gündoğdu'daki çok küçük bir proje dışında bir örnek yok. Yüzde 80-90 seviyesine geldiğini söylediğiniz proje dışında ne zaman bir adım atılacak Gündoğdu sakinleri de merak etmektedir. Dönüşümleri nasıl hızlandırabileceğimizi ortaya koymalıyız" dedi. 

"Otopark yapılması elzemdir"

Özcan, "Ne kadar otopark yaptınız diye sormadık. Mevcut otoparkların satılması veya kiralanmasına ilişkin gündem maddesini de meclisten geçirdiniz. Otoparklar artık belediyelerin şehir merkezlerinde yapması gereken elzem yatırımlardır. Otoparkların fazlalaşması için belediye elinden gelen çabayı göstermeli. Bırakın elinizden çıkarmayı daha da arttırma için çaba göstermelisiniz" diye konuştu. 

"Kazım Kurt unutmamalı... 2 milyarlık bütçesinin yüzde 83'ü merkezi idareden geliyor"

Kazım Kurt'un maliyetlerden yakındığı sözlerine göndermede bulunan Özcan, "Kazım Kurt unutmamalı... Belediyenin 2 milyarlık bütçesinin yüzde 83'ü merkezi idareden gelmektedir. Belediye hiçbir şey üretmese bile merkezi idareden gelen bütçe ile bu maaşlar ödenir, unutulmamalı" dedi. 

"Büyükşehir'in gelen depremzedeler için projesi var mı?"

Özcan, "2023'te şu an önemli günlerden geçiyoruz. Türkiye önem arz eden bir seçime gidiyor. Deprem olduğu anda belediyeler, stklar hepsinden allah razı olsun. büyükşehir ve ilçe belediyelerimizden de gidenler oldu, allah razı olsun. deprem sonrası için de projeler var. partimizin belediye başkanları da o şehirlerin ayağa kalkması için birçok projede görev almaktadır. sorun şudur. büyükşehir belediyemizin deprem sonrası deprem bölgesinin ayalandırılması için aldığı bir proje sorumluluğu var mıdır. deprem bölgesinden 25 bin vatandaşımız Eskieşhir'e gelmiştir. Büyükşehir Belediyemizin bu vatandaşlarımızla ilgili bir projesi var mıdır" dedi. 

"İstanbul'dan ciddi bir tersine göç başladı, Eskişehir'de çok önemli projeler yapılması gereken yıllardayız"

Özcan ayrıca, "Eskişehir'i depreme nasıl hazır ederiz bunlara da bakmalıyız. İstanbul bölgesinden de sanayicilerin ve halkın, ciddi bir tersine göç başlamıştır. Eskişehir'de çok önemli projeler yapmamız gereken yıllardayız. eğer bunları yapmazsak bu nitelikli göç başka yerlere kaçacaktır" dedi. 

"Neden son 10 yılda vizyon projesi üretmede sıkıntı yaşıyorsunuz... Hükümetimiz fahri bir belediye başkanı gibi çalıştı da, Büyükşehir yöneticilerini rehavete soktu herhalde"

Özcan, "Neden son 10 yılda vizyon projeleri üretmede bu belediye büyük sıkıntı yaşıyor diye düşünürken, AK Parti hükümetimiz bu 10 yılda fahri bir belediye başkanı gibi de çalıştı, belediyecilik hizmetleri de yaptı. Herhalde bu durum büyükşehir yöneticilerini rehavete soktu, bu konuda uyarıyoruz. önümüzdeki dönemde neler yaptığımızı çok iyi anlatacağımızı bilmenizi istiyoruz" diye konuştu. 

Murat Özcan gündeme taşıdı! Büyükşehir Belediyesi yeni tramvaylar almaktan vaz mı geçiyor? - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@