Murat Özcan, Kazım Kurt'u çok fena yakaladı! "Bu nasıl iş sayın başkan!" 

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde, Kazım Kurt'un ilçede en çok eleştirildiği konulardan temizlik işleri ile ilgili AK Partili Murat Özcan o ayrıntıya dikkat çekti...

SİYASET 08.05.2023, 22:30 08.05.2023, 22:38
Murat Özcan, Kazım Kurt'u çok fena yakaladı! "Bu nasıl iş sayın başkan!" 

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi'nin Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşen son toplantısı yine sert tartışmalara sahne oldu.

Murat Özcan, bütçe kesin hesabı görüşmelerinde Belediye Başkanı Kazım Kurt'a yönelik sert eleştirilerde bulundu, sorular yöneltti. 

"Temizlik işleri harcamalarınız yüzde 96 artmış, ama her ay yüzlerce şikayet alıyorsunuz... Bu kadar para harcayıp da bu kadar şikayet alan bir belediye işini iyi yapmayan bir belediyedir"

Odunpazarı ilçesinde belediyenn en çok eleştirildiği konulardan biri olan temizlik işleri harcamalarına da konuşmasında değinen Murat Özcan, "Temizlik İşleri Müdürlüğü harcamalarınız yüzde 96 artışla 61 milyon 105 bin 868 lira harcama yapmışsınız. Buna rağmen ayda ortalama 500 şikayet almışsınız. Harcamaları yüzde 96 arttırmanıza rağmen bu kadar şikayet almanız çok anlamlı değil. Bu kadar para harcayıp da bu şikayeti alan bir belediye işini iyi yapmayan bir belediyedir. Eğer bu konuda bir belediye başkan yardımcınız varsa bu konuyla ilgili bir toplantı yapın" dedi. 

""9 yılda belediyenin kaç mülkünü sattınız? Açıklama bekliyoruz"

Murat Özcan ayrıca, Odunpazarı Belediyesi'nin son yıllarda çok sayıda belediyeye ait taşınmazları satmasına da değinerek, "9 yılda belediyenin kaç mülkünü sattınız? Elinizde belediyenin ne kadar mülkü kaldı? Bu konuda bir rapor ve cevabı önümüzdeki mecliste bekliyoruz" dedi. 

Özcan, "Pandemi döneminde ikram harcamalarını da eleştirmiştik, belediyeye gelen giden de olmadı, nasıl bu kadar harcama yapıldı diye. Arkadaşlar herhalde bu durumu o kadar gizlemek istemiş ki... Şimdi de 2022'de özel kalem bütçesinden hiç ikram harcaması yapılmamış gibi göstermişsiniz. Bunu şunun için soruyorum. Elbette belediye ikram edecektir. Ama vatandaşın ve memurların olmadığı bir ortamla, vatandaş ve memurların olduğu bir ortamdaki bu muhasebedeki bu sıkıntılı durum nasıl meydana geldi onu soruyorum" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@