Murat Özcan: Kazım Kurt’un dönüşüm projesi yok

Odunpazarı Belediye Meclisi’nin son toplantısında kentsel dönüşüm bekleyen Gündoğdu ve Karapınar’ı gündeme taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan çok konuşulacak öneriler ve açıklamalarda bulundu...

SİYASET 03.02.2021, 12:00 03.02.2021, 19:48
Murat Özcan: Kazım Kurt’un dönüşüm projesi yok

Odunpazarı Belediye Meclisi’nin son toplantısında Gündoğdu’da kentsel dönüşüm alanları ve Karapınar projesinin ikinci etabını gündeme getiren AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan çok konuşulacak öneri ve açıklamalarda bulundu.

“Odunpazarı Belediyesi’nin yıllardır bir talebi yok”

Konuyla ilgili görüştüğümüz Murat Özcan, “Gündoğdu Mahallesi’nde dönüşüm konusunda Odunpazarı Belediyesi’nin yıllardır herhangi bir talebi yok. Bu bölgede Büyükşehir Belediyesi’nin Gündoğdu 1 – Gündoğdu 2 projeleri de bulunuyor. Afet riskli olan alan da Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinin uygulanacağı alanların hemen yanında bulunuyor. Talep edilmesi halinde bu bölgede bütüncül bir proje uygulanabileceğini dile getirdim” dedi.

“Büyükşehir ile bir araya gelip Bakanlıktan talep edebilirler”

Murat Özcan, “Odunpazarı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde afet riskli alanı da Bakanlıktan talep edebilir. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu bölgede daha hızlı bir şekilde bütüncül bir proje hayata geçirebilirler. Meclis toplantısında bunu sayın Kazım Kurt’a ilettik. Böyle bir girişimi düşünüp düşünmeyeceklerini sorduk, ancak somut bir yanıt alamadık” diye konuştu.

“Anlaşılan o ki bir dönüşüm projesi yok”

Murat Özcan, Karapınar’da yıllardır yaşanan dönüşüm sıkıntısı ile ilgili de, “Karapınar konusunda da maalesef Odunpazarı Belediyesi ortaya somut bir şey koymamaktadır. Karapınar ile ilgili Odunpazarı Belediyesi’nin bir dönüşüm projesi olup olmadığını bu bölgeyle ilgili ne düşünüldüğü sorduğumuzda, sayın Kazım Kurt, bir dönüşüm projesinden bahsetmiyor, o bölgenin imara açılarak kendiliğinden dönüşmesinden söz ediyor. Bu noktada da anladığımız o ki, sayın Kazım Kurt’un herhangi bir dönüşüm projesi bulunmamaktadır” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@