Murat Özcan mecliste dikkat çekti! Kazım Kurt aday olamayacağını mı anladı?

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Murat Özcan'dan dikkat çekici tespitler: "2024'te aday olacağınızı söylediniz, ancak aday olmayacakmış gibi bir yatırım programı hazırlamışsınız..."

SİYASET 08.09.2023, 15:37 08.09.2023, 15:47
Murat Özcan mecliste dikkat çekti! Kazım Kurt aday olamayacağını mı anladı?

Eskişehir Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında 2024 yatırım ve performans programları görüşmeleri sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'dan yatırım programı ile ilgili dikkat çeken eleştiriler geldi...

"2024'te yerine getireceğim diyorsunuz ama, yatırım programına baktığımızda vaatlerinizin karşılığı görülmüyor"

Murat Özcan yaptığı konuşmada, "2024 yatırım ve performans programına baktığımızda bir seçim vaadi görmüyoruz. Eğer aynı şekilde seçime girecekseniz sayın başkan. Eğer bu konu 2024 yılında seçim vaatlerinizde... , ki verdiğiniz röportajda 'Bazı vaatlerimi yerine getirememenin üzüntüsünü yaşıyorum, Allah nasip ederse 2024'ten sonra yerine getireceğim' dediniz. Ama 2024 yatırım ve performans programına baktığımızda bu vaatlerinizin karşılığını göremedik" dedi. 

Kazım Kurt'un yapmadığı birçok proje ve vaadi ile ilgili eleştirilerde bulunan Murat Özcan bazılarını sıraladı: "Yunus Emre Kültür Merkezi'nin dönüşümünde karşılığında bir şey yok. Olimpik yüzme havuzunun da karşılığında hiçbir şey yok. En azından yatırım ve performans programından çıkarsanız iyi olurdu, zaten 2023'te de iptal diye yazıyordu, zaten sizin gündemininizden de çıkmış. Yeni güneş santrali konusunda da sadece yine iz bedeli konulmuş yapılmayacağı aşikar. Çankaya Spor Kompleksi ile ilgili de iz bedei dahi konulmamış. Ambalaj ve atık ayırma tesisi ile ilgili de yıllardır sadece iz bedeli koyuyorsunuz. Anladığımız kadarıyla geri dönüşümle ilgili 2024'te de yapmayacaksınız" diye konuştu. 

"2024'te aday olacağınızı söylüyorsunuz, ama aday olmayacakmış gibi bir yatırım programı görüyoruz"

Murat Özcan, "İşin açıkçası ben şöyle anladım. 2024'te aday olacağınızı söyleseniz de, sanki aday olmayacakmış gibi bir yatırım ve performans programı hazırladınız? Yok değilse sizin iddialarınız ve projeleriniz düşünüldüğünde, kendi iddia ve projelerinizden vazgeçmiş gibi bir görüntü ortaya çıkıyor. Yarın seçim hattına girdiğinizde CHP'nin adayının vereceği demeç halkımız nezrinde, madem böyle şeyler düşünüyorsunuz, 2024 yılı yatırım ve performans programlarına neden almadınız diye eleştirileceksiniz" dedi. 

"Kentsel dönüşüm ve afetlerle ilgili de bir hazırlığınız yok"

Murat Özcan ayrıca, "Her zaman şunu söylüyoruz. Bazen ani ihtiyaçlara belediyelerin uyum sağlaması gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzde bir deprem gerçeği olmasına rağmen, 2024'te de dönüşüm ve afetlerle ilgili en ufak bir hazırlığınız yok. Bu konuda sadece demeçlerinizde sadece temennileriniz olmuş. Ancak bunlar iyi niyetlerle aşılacak konular değil. Çok eskiden yapılmış cadde ve sokaklarımıza imar planlarında iyi niyetlerinizi de yansıtmış olmanız gerekirdi. Onları da görmediğimiz gibi, kentsel dönüşümle ilgili de şimdiye dek bu konuda bir adım atmayan bir belediye başkanının bundan sonraki söylediklerinin de çok olumlu algılanmayacağını söyleyebiliriz" diye ekledi. 

Murat Özcan Kazım Kurt'u öyle bir yakaladı ki! "Hani 17 idi sayın başkan sadece 7 çıktı" - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@