Murat Özcan: Muharrem İnce'nin kulakları çınlasın...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında AK Parti'li Murat Özcan ile CHP'li İbrahim Arslan arasında ilginç bir diyalog yaşandı... Muharrem İnce'nin de kulakları çınladı...

SİYASET 12.02.2021, 20:27
Murat Özcan: Muharrem İnce'nin kulakları çınlasın...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Türkiye'nin şehitlerini uğurladığı bir günde  Büyükşehir Belediyesi'nin billboardlarında HDP'nin ilanlarının olmasıyla ilgili tartışmalar yaşanırken, meclise başkanlık eden Başkan Vekili CHP'li İbrahim Arslan ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. 

HDP'nin söz konusu ilanlarının yasalara uygun olduğunu savunan CHP'li İbrahim Arslan konuşması sırasında "Bu konuların konuşulması gereken yer meclisimiz değil" ifadesinde bulundu. Arslan ayrıca, HDP'nin yasalar nezrinde kurulmuş bir parti olduğunu belirterek, "Sevgili arkadaşlar, HDP'nin doğrudan PKK ile ilişkisi olduğunu düşünüyorsa, ellerinde belge, bilgi varsa doğrudan gerekeni yapmalılar. Hazine'den yardım alan bir partidir. Hazine'den yardımı veriyorsunuz. Eğer bu işi çözecekseniz Ankara'da çözmelisiniz. Yasalar önünde herkes eşittir. Büyükşehir Belediyesi hangi parti olursa olsun billboardları eğer kanunlara aykırı bir durumu yoksa vermektedir" dedi.

Murat Özcan: Belediye meclisini TBMM'ye çeviren arkadaşlara da örnek olsun 

Tartışmalar ve gündem maddelerinin görüşülmesi sonrasında toplantı sonunda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, "Bazı arkadaşlarımızın gündeme bağlı kalınması yönündeki hassasiyetlerini dinledik. Saygı duyuyorum ama, aynı hassasiyetin bazı belediyelerdeki meclisleri de TBMM'ye çeviren arkadaşlara örnek olmasını talep ediyorum" dedi. 

"Muharrem İnce'nin kulakları çınlasın, sizin gibi arkadaşların farkında olsaydı..."

Murat Özcan ayrıca, "Diğer taraftan söz konusu bir parti ismi geçince, CHP'li meclis üyesi zat-ı alinizin de, devlet bütçesinden pay aldığı konusundaki neredeyse serzenişlerinizi duyduk. Anlaşılan o ki, TBMM'de malum partinin bütçeden aldığı payın yeniden iade edilmesi ile ilgili bir kararname geldiği zaman veya bir değişiklik geldiği zaman, anlıyorum ki CHP'nin milletvekillerinin de sizlerle aynı kanaatte olacağını düşünüyorum. Yok değillerse de, kendilerine bu konuda bir tavsiyede bulunursanız sevinirim. Eğer aynı görüşteyseniz de, Muharrem İnce'nin de kulakları çınlasın, birçok eleştirilerle ayrıldı partisinden. Eğer sizin gibi arkadaşlarının olduğunun farkında olsaydı belki de partisinden ayrılmazdı diyorum. Keşke bu dileklerinizi daha önce iletmiş olmanız, onun açısından da, partiniz açısından da iyi olurdu, diye düşünüyorum" dedi. 

İbrahim Arslan: "O yâr benim kime ne"

İbrahim Arslan bu sözler üzerine, "Sayın Özcan bu konuda konuşacağımız o kadar şey olur ki, yani Nesimi'ye sormuşlar 'Yârin ile hoş musun'... Demiş ki, 'Hoş olayım olmayayım, o yâr benim kime ne'... CHP'nin iç meselelerine girmeyin, o bizim iç sorunumuzdur, kendi içimizde çözeriz. Diğer konularda başka şeyler söylemek isterdim, onu bir gün kamuoyu önüne çıkar tartışırız" dedi ve meclis toplantısını kapattı. 

Eskişehir Büyükşehir Meclisi toplantısının diğer ayrıntılarına alttaki haber linklerinden ulaşabilirsiniz... 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@