Murat Özcan Odunpazarı'nda binlerce kişinin merak ettiği soruyu Kazım Kurt'a sordu... İşte yanıtı... 

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi'ni yeniden gündeme getirdi, binlerce kişinin merak ettiği soruyu Kazım Kurt'a sordu. 

SİYASET 01.11.2023, 20:20 01.11.2023, 20:28
Murat Özcan Odunpazarı'nda binlerce kişinin merak ettiği soruyu Kazım Kurt'a sordu... İşte yanıtı... 

Eskişehir Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında söz alan AK Parti grp Başkanvekili Murat Özcan, çeşitli konularda eleştiriler yöneltirken, Odunpazarı ile ilgili konuları ve merak edilenleri de gündeme getirdi.

"Sizi kınıyorum, hiç mi eleştiri duymayacaksınız, eleştiriye tahammül etmeyeceksiniz" 

Kazım Kurt'un önceki meclis toplantısında medyamidas.com'un haberlerini hedef alan sözlerine de tepki gösteren Murat Özcan, "Medyadan bazı arkadaşlarımız mikrofon uzatıyor, biz de Odunpazarı'nın dertlerini, sorunlarını dile getiriyoruz. Bu arkadaşlarımızı yandaş medya olarak nitelendirmenizi kınıyorum. Hiç mi eleştiri duymayacaksınız, hiç mi eleştiriye tahammül etmeyeceksiniz" dedi. 

"Cem Evi projeniz ne oldu? Neden inşaata başlanmıyor?"

Murat Özcan konuşmasında ayrıca, Kazım Kurt'un son seçimde de verdiği "Odunpazarı'nda Cem Evi yapma" sözünü de hatırlattı ve "Cem evi projesi vardı. Gündoğdu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanı içinde olduğu ve bazı imar sorunları olduğunu söylemiştiniz. Büyükşehir'den sorunun çözüldüğünü öğrendik. Bugün inşaata başlanması için bir sorun var mıdır, yoksa neden inşaata başlanmamaktadır?" diye sordu. 

"Karapınar bölgesinde vatandaşlar bekliyor, ruhsat verecek misiniz?"

Murat Özcan ayrıca, "Karapınar gecekondu önleme bölgesinin imarı meclisten geçti. Halkımız müteahhitler ile görüşmeye başladıklarını söylüyor ve merak ediyor. Örneğin bir vatandaşımız bir müteaahitle anlaştı, projesini çizdirdi, hazırlığını yaptı, bu durumda belediye olarak ruhsat verecek misiniz, vermeyecek misiniz? Bu konuyu aydınlatalım" diye sordu. 

Kazım Kurt Cem Evi için yine umut vermedi: Bu işler biterse meclis gündemine getireceğiz 

Belediye Başkanı Kazım Kurt ise konuşmasında, Cem Evi sözü ile ilgili yine pek umut vermedi, Kazım Kurt, yıllardır tutamadığı sözü konusunda, "Cem evi projesi inşaat yapılacak hale geldi. ESASDER ile protokol yapma aşamasındayız. Bu işler biterse meclis gündemine getireceğiz" dedi. 

Kazım Kurt: Plana uygun inşaat yapmak isteyenlere ruhsat vereceğiz 

Kazım Kurt, Karapınar bölgesinde imarlaşma konusunda ise, "Karapınar ile ilgili askıya çıkıldı, bildiğim kadarıyla bir itiraz da olmadı. Bir ay mı kaldı bitmesine. Ondan sonra plana uygun inşaat yapmak isteyen arsa sahiplerine inşaat ruhsatı vereceğiz. TOKİ'den aldığımız arsa üzerinde biz de örnek bir inşaata başlayacağız" dedi. 

Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi'nin ikinci etabı konusunda Kazım Kurt seçildiğinden beri yıllardır TOKİ ile anlaşamayan Odunpazarı Belediyesi bölgede imar çalışmalarını bir türlü bitirememişti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@