banner163

Murat Özcan: Sibel hanım özür dilemeli - Kazım Kurt: Herkes özür dilemeli

Odunpazarı Belediye Meclisi Üyesi B. Yeşim Aslantaş'ın medyamidas.com'da yayınlanan belediyedeki harcamalarla ilgili çok konuşulan yazısı üzerine CHP'li Sibel Yeşildal ve bazı kişilerin sosyal medyada yaptıkları tepki çeken paylaşımlar, belediye meclisinin son toplantısında gündem oldu... Murat Özcan, Sibel Yeşildal'dan özür dilemesini istedi... Kazım Kurt, "Herkes özür dilemeli" dedi. 

SİYASET 05.07.2021, 22:48 05.07.2021, 23:17
Murat Özcan: Sibel hanım özür dilemeli - Kazım Kurt: Herkes özür dilemeli

Odunpazarı Belediye Meclisi Üyesi B. Yeşim Aslantaş'ın medyamidas.com'daki Odunpazarı Belediyesi'nde yapılan ve özellikle Özel Kalem Müdürlüğü'nün yaptığı harcamalarla  ilgili "Odunpazarı Belediyesi'nde biz bunları sorguluyoruz" başlıklı köşe yazısı çok konuşuldu. CHP'li Sibel Yeşildal ve bazı kişilerin Aslantaş'ın yazısıyla ilgili sosyal medyada yaptıkları tepki çeken paylaşımlar ise belediye meclisinin son toplantısında gündem oldu... Murat Özcan, Sibel Yeşildal'dan özür dilemesini istedi... Kazım Kurt, "Herkes özür dilemeli" dedi. 

Murat Özcan, tepki çeken o paylaşımları Kazım Kurt'a sordu

Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup başkan vekili Murat Özcan, "Bu hafta meclisten sonra AK Parti meclis üyesi Büşra Yeşim Aslantaş'ın bir web sitesinde yayınlanan köşe yazısında Odunpazarı Belediyesinin bütçesi ve kesin hesabıyla ilgili daha öncede mecliste paylaşmış olduğumuz ve bilinen bir çok bilgiyi kendi yazısına taşıyarak yapmış olduğu bir eleştirinin ardından; tek elden yönetildiği çok açık ve bariz bir şekilde anlaşılan ve bir slogan halinde eleştirilerine devam ettiren, ki seviyesini de burda konuşmamıza gerek yok bir durumla karşı karşıya kaldık. Bunu burada dile getirmemdeki en büyük gaye hem Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt hem de AK Parti meclis üyemiz Sayın Büşra Yeşim Aslantaş'ı zan altında bırakan ifadeler ile karşı karşıya kaldık. Burası meclistir. Siz belediye başkanısınız arkadaşımız da burada. Gerçekten Sayın Büşra Yeşim Aslantaş meclisimizi ve partimizi bir nevi zan altında töhmet altında bırakacak bir davranış içerisinde sizinle yapmış olduğu görüşmede bir durum oluştu mu? Aynı şekilde sizin oluştu mu? Burada sizin ifadeleriniz benim için en az Büşra Yeşim Aslantaş kadar da çok önemlidir. Bunu gündeme taşımamdaki gaye de hem mecliste bu konuda eleştiri getiren arkadaşlarımızı hem de eleştirinin ardında tek bir sloganla dezenformasyon kampanyasına katılmış Cumhuriyet Halk Partili teşkilatı bizim ifadeleriniz değil, sizin ifadeleriniz baz alınacagı için soruyorum. Daha önceki Belediye Başkanları ile olduğu gibi sizin döneminizde de herhangi bir meclis üyesinin sizden randevu alarak özel görüşme yapması kadar doğal bir şey olmadığını düşünüyorum. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da olacağı gibi... Sizinle her yapılacak görüşme beraberinde bir töhmet getirecek ise bundan sonra meclis üyelerimiz ile yapacağınız görüşmeleri ya şahitler huzurunda yapın ya da kamera kaydına alın ki herhangi bir şekilde arkadaşlarımız böyle bir töhmet altında kalmasınlar. Sayın başkanım bunu içtenlikle soruyorum. Ve sizin içtenliğinize güvenerek de cevabınızı bekliyorum. Hazır Yeşim Aslantaş da burda siz de buradasınız. Bu konuda hem meclis üyenizi, hem teşkilatınızı hem de bizi bilgilendirir iseniz sevinirim" dedi. 

Tepkilerin odağındaki Sibel Yeşildal ne dedi?

Bu sözler sonrasında konuşan Sibel Yeşildal ise, "Murat Bey'in belirttiği gibi dün twitter'da bir paylaşımda bulundum. Biri Büşra hanımla ilgili diğeri de avukat Pınar hanımla alakalı idi. Büşra hanımla ilgili paylaşmış olduğum sadece başkanımızla yapmış olduğu özel görüşme idi. Diğer paylaşımım da Pınar hanımla alakalı idi. Burada Büşra hanımla ilgili atmış olduğum twit tamamen Büşra hanımın mesleği ile alakalıdır. Buradan bu görüşmeyi açıklamak Büşra hanım için uygun olacaktır. Bu paylaştığım twitten dolayı Pınar hanım bu konuyu taciz boyutuna taşıdı. Burada gerek Büşra hanım gerek başka bir kadın arkadaşımız tacize uğradığında emin olun en ön safta olacak benim" dedi. 

CHP Grup Başkan Vekili Emre Genç de konuyla ilgili konuşmasında Sibel Yeşildal'ı savunmaya çalışırken, Murat Özcan, "Ben burada sizden konunun aydınlatılması için bir talepte bulunuyorum. Emre beyin yaptığı eleştirilere iki saat konuşacak bir manifesto yayınlayabilirim. Benim partimde genel merkezimde hükümetimiz ile ilgili yapılan yalan haber ve ithamlarla ilgili bir birim kurulmuş ve bunu çürütmek için de genel merkezimiz ve teşkilatımız yayında bulunuyor. Hangi parti ya da siyasetçi yaparsa yapsın halkına yalan konuşan parti ve siyasetçiler iyi siyasetçi değildir. Burada bir belediye başkanından randevu alınmış, gider konuşulur. Sen önce özel görüşmeyi sorgula diyorsa CHP'li siyasetçi arkadaşlar; ben burada bunu sorgulamak zorundayım. Ben Yeşim hanımın açıklama yapmak istiyorum Sayın başkanım dediğinde önce açıklama yapması gereken Kazım beydir. Kazım beyin yaptığı açıklama ardından sizi rahatsız eden yanlış bir bilgiyle karşılaşır iseniz kendinizi savunmak kadar doğal bir hakkınız olamaz dedim. Ben önce Sayın Kazım başkandan bir AK Partili grup başkan vekili olarak ve aynı zamanda bunu merak eden CHP'li siyasetçiler adına bu görüşmenin detaylarını istiyorum. Biz burada ne anlatırsan anlatalım Yeşim hanım ne anlatırsa anlatsın illaki eleştirecek konu bulabilirsiniz. Kazım beyin açıklamalarını hep beraber dinleyelim ne olduğuna hep beraber karar verelim" diye konuştu. 

Kazım Kurt: Meclis üyeleri ile özel de görüşürüm, hiçbir sıkıntı yoktur

Belediye Başkanı Kazım Kurt ise konuşmasında, "Öncelikle ben belediye başkanı olarak tüm meclis üyeleri ile görüşürüm, görüşüyorum. Özel olarak da genel olarak da görüşürüm. Burda hiçbir sıkıntı ve sakınca yoktur. Büşra hanımla da yaptığımız görüşme doğal bir görüşmede. Burada olağanüstü abartılacak bir şey söz konusu değildir. Orada ne konuşulduğunu anlatmak benim işim değil. Burada sıkıntılı bir şey görmüyorum hissetmiyorum. Sosyal medya üzerinden politika yapmaya kalkarsak sonuç böyle olur işte" dedi. 

"Herkes daha sağ duyulu olmalı, ima ile bir şey yaratmaya çalışmak doğru değildir"

Kazım Kurt, "Herkesin denetleyemediği bir alan orası. Orada herkes kendini kahraman zannediyor. Orada herkes uygun olmayan ve gerçekten belki de insanları üzecek şeyler yapıyor. Hiçbirimiz başka bir arkadaşımızı suçlayacak doğrudan hedef alacak ezbere iş yapmamalıyız. Burada sorun şudur politika yapma biçimimiz insanları rahatsız ediyor dolayısıyla da dönüp dolaşıp iş kendimize dönüyor. Bunun için herkesin daha sağ duyulu olması lazım. Bu mecliste konuşulmaya ak hiç bir konu yoktur. Burada bütün arkadaşlar her türlü soruyu sorabilir, her türlü tartışmayı ve eleştiriyi yapabilir. İmaya acaba şöyle midir diye bir şey yaratmaya çalışmanın doğru olmadığını bilmeliyiz" dedi. 

"Kampanyalarla ilgili benim dahlim söz konusu değil, bilgilerini aldım, doğru bulmuyorum"

Kazım Kurt, "Dün ya da iki gündür bu sürdürülen kampanyalarla ilgili benim dahlim söz konusu değildir. Yazılanları da görmedim bilgileri aldım doğru bulmuyorum. Hiçbir arkadaşımızı suçlamıyorum, suçlamaya yetkim olmadığımı düşünüyorum" dedi. 

"İki meclis üyesi olarak görüştük"

Kazım Kurti Büşra hanımla yapmış olduğumuz görüşmede öyle olağandışı bir durum söz konusu değildir. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum. İki meclis üyesi sıfatıyla yapılan uygar bir görüşmedir. Bunun bir töhmet altında bırakılacak bir durum söz konusu değildir" diye konuştu. 

Murat Özcan: Sibel hanım ve CHP'li arkadaşlar özür dilemeli

Murat Özcan da, "O zaman Sibel hanım ve CHP'li bazı arkadaşların özür dilemesi gerekiyor" diye konuştu. 

Kazım Kurt: Herkes özür dilemeli 

Kazım Kurt, "Burada sadece onlar degil, başkaları da özür dilemeli. İki parti karşılıklı görünmeyen bir olay üzerine politika üretmeye kalkarsa sonuç bu olur. Sizinkiler de bir sürü haksızlık yapmış oda ona göre cevap vermiş. Dediğim gibi kapısı taştan olan başkasının kapısını taşlamayacak. Herkes daha dikkatli olacak, herkes daha ölçülü olacak. Mecliste konuşulanlar mecliste konuşulur. Meclisin dışında aynı şeyi sanki bir olay varmış gibi sosyal medyada yada başka medyada yazmaya kalkarsanız savunma karşılığında etki tepkiyi yaratır ve istenmeyen sonuçlar çıkar. Meclis üyesi Büşra hanımın Odunpazarı Belediyesi'nin harcamaları ile ihaleleri ile, ödemeleri ile ilgili merak ettiği bir şey varsa yazılı soru sorabilir, sözlü soru sorabilir, buraya gelip konuşulabilir. Bizde cevabını yasal olarak resmi olarak veririz. Meclis üyesi olmasa hadi oradan merak etsin sorsun derim ama burada herkesin daha dikkatli davranması gerekir. İster istemez bir partiyi hedef alan bir açıklama oldu mu parti kendini savunma refleksini konuşturur" dedi. 

Murat Özcan, "Ama iftira atması refleks değil. Bunu sorgula demek ne demek" derken, Kazım Kurt, "Özel kalemin filanca harcamalarını sorgula demek ne demek?" dedi. Murat Özcan, bu sözler üzerine, "O benim işim. Meclis üyesi. Siz bu yöntemi makul mu buluyorsunuz?" diye devam etti. Kazım Kurt, "Yanlışı sadece bizimkilerde aramayın diyorum. Herkes kendi yanlışını düzeltsin bu işi öyle çözeriz başka türlü çözemeyiz. Bu trol orduları ile saldırmanın çok büyük bir başarı olduğunu, olgu olduğunu hiç kimse zannetmesin. Sonuç halkla karşı karşıya geldiğimiz zaman ortaya çıkacaktır. Şurada kaldı 2.5 sene, 2.5 sene sonra tekrar hesaplaşırız" diye konuştu. 

B. Yeşim Aslantaş'ın çok konuşulan "Odunpazarı Belediyesi'nde biz bunları sorguluyoruz" başlıklı yazısı... 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@