Murat Özcan yeni tramvayları sordu, Büyükerşen umut vermedi!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan merak konusu olan yeni tramvayların alınıp alınmayacağını, halen açılmayan yeni hatların ne olacağını sordu. Büyükerşen'den umut veren bir açıklama gelmedi...

SİYASET 10.10.2023, 19:54 10.10.2023, 20:06
Murat Özcan yeni tramvayları sordu, Büyükerşen umut vermedi!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde çok uzun süredir merak konusu olan yeni tramvayların alınıp alınmayacağı ve halen işletmeye açılamadan bekleyen yeni hatların ne zaman hizmete açılacağı yeniden gündeme geldi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, kamuoyunda merak edilen konuyu bir kez daha gündeme getirerek Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e sordu. 

"Bir yılı aşkın süredir döşenmiş hatlar var ama halen çalışmıyor, bu hatlara yeni tramvaylar alınacak mı"

Murat Özcan, yapılan ancak halen işletmeye açılmayan tramvay hatlarını sordu ve "Bir yılı aşkındır rayları döşenmiş hatlarımız var ama halen çalışmıyor. Bu hatlara tramvay alınacak mı, yoksa böyle kalacaklar mı?" diye sordu. 

Büyükerşen'den ilginç cevap... Umut vermedi 

Büyükerşen, "Kredi sayın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa veya başka kredi sağlanırsa alınacak" dedi. 

Murat Özcan, "Kredi onaylanmıştı sayın başkan" diye hatırlatınca, Büyükerşen, "Onaylanmıştı ama ihalede dış kredi sağlanmadı, o yüzden..." diyerek konuyu kapattı.

İhale iptal edilmişti, Eskişehir halen bekliyor

Daha önce dış kredi ile alınması gündeme gelen yeni tramvaylarla ilgili yapılan ihale, yerli firmaların katılmasını zorlayıcı şartlar bulunması nedeniyle eleştiri konusu olmuş ve iptal edilmişti. Söz konusu ihaleyle ilgili o gündem bugüne Büyükşehir Belediyesi'nden net bir açıklama yapılmış değil. 

Mura Özcan: Satış kararının yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz

Murat Özcan ayrıca, geçtiğimiz meclis toplantısında gündeme gelen Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetindeki İbis Otel'in bulunduğu eski silo binasının satılmasına ilişkin de meclis toplantısında konuştu. Özcan, kentin en merkezi ve değerli yerindeki söz konusu otelin satılmasına karşı çıktıklarını hatırlatarak, "Satış kararının gözden geçirilmesini ve vazgeçilmesini istiyoruz. Ayrıca binaya bir vinç yanaştırılmış ve otelin tabelaları da sökülmeye başlanmış. Şu anki durum nedir bilgi verir misiniz. Otel boşaltılıyor mu?" dedi. 

Büyükerşen, "Boşaltıyorlar mı biz de bilmiyoruz, bize de bir bilgi gelmedi. O bina biliyorsunuz otel olarak tasarlanmış bir bina değil. Öldü fiyatına almak istiyor, ona da yanaşmadık. Biz aslında o satılmalar konusunda sadece sizlerden yetki aldık. Müşteri kendi de çıkabilir, biz de ilana çıkabiliriz. Biraz da nakit ihtiyaçlarına bağlı. Kimse durup dururken bir şeyi satmaz" diye cevap verdi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@