banner163

Mustafa Destici'den tepki: Anayasa Mahkemesi, HDP kararı için daha ne bekliyor!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

SİYASET 22.11.2022, 15:31 22.11.2022, 15:35
Mustafa Destici'den tepki: Anayasa Mahkemesi, HDP kararı için daha ne bekliyor!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Terör örgütlerinin, nüfuz ettikleri legal alanlarda, kanunların vatandaşlarımıza sağladığı hak ve imkanlarla korunmasına ve güçlenmesine, zaman ve imkan tanımamalıyız. Önceki tüm terör eylemlerinde olduğu gibi; Taksim’de ve Karkamış’daki katliamda da çocuklarımıza kadar vahşi cinayetleri sıradanlaştırmaya; sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin yapmış olduğu harekatı Türkiye’nin aleyhine kullanmaya çalışanlar, terörün unsurları ve azmettiricileridir” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Destici 24 Kasım tarihinin öğretmenler günü olduğunu hatırlatarak, “Öğretmenlerimize, en değerli varlıklarımızı, çocuklarımızı emanet ediyoruz. Öğretmenlerimiz, üstlendikleri bu önemli görevle, çocuklarımızın eğitimiyle, milletimizin ve insanlığın geleceğini de şekillendiriyorlar. Unutmamalıyız ki, insanlığın içinde bulunduğu problemlerin çözümü, insanlığa dair her gelişme, her ilerleme, önce annelerin, sonra öğretmenlerin eseri olacak. Bu önemli günde, Cumhuriyetin Kurucusu, Millet Mektepleri Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

Karkamış’ta yaşanan olaya değinen Destici, “Her birini kardeşimiz bildiğimiz; acılarını her an yüreklerimizde hissettiğimiz, bölücü terör örgütü tarafından katledilen şehit öğretmenlerimizi; hassaten, Karkamış’ta yaşanan ve okulumuz hedef alan hain saldırıda kaybettiğimiz Ayşenur Alkan öğretmenimizi, tekrar, rahmetle, minnetle anıyorum. Bir meslektaşları olarak, evlatlarımızı, dolayısıyla ailelerimizin, milletimizin ülkemizin, insanlığın istikbalini emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor; günümüzün, hepimiz için, birlikte, huzurla, mutlulukla ve sağlıkla yürüdüğümüz aydınlık bir geleceğe vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Destici, şöyle konuştu:

“Karkamış’ta meydana gelen saldırıyla ilgili Sağlık Bakanımız, 19 yaralımızın olduğu; tedavisi tamamlanan 12 yaralımızın taburcu edildiği, 7 vatandaşımızın tedavisinin devam ettiği, 2 yaralımızın durumlarının ağır olduğu bilgisini verdi. Yaralananlar arasında bulunan, 5 aylık hamile Büşra Karataş’ın entübe edildiği açıklandı. İnşallah anne de 5 aylık bebeği de hayata tutunur, bütün duamız onlarla birlikte. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine, yakınlarına, Karkamış’ımıza ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza şifa diliyorum.”

"Altılı masa neden sessiz"

Destici, Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51. Maddesi, ‘Bu antlaşmanın hiçbir hükmü, Birleşmiş Milletler üyelerinden birinin silahlı bir saldırıya hedef olması halinde, güvenlik konseyi uluslararası barış ve güvenliğin korunması için gerekli önlemleri alıncaya dek, bu üyenin doğal olan bireysel ya da ortak meşru savunma hakkına halel getirmez. Üyelerin bu meşru savunma hakkını kullanırken aldıkları önlemler hemen Güvenlik Konseyi’ne bildirilir ve Konsey’in işbu antlaşma gereğince uluslararası barış ve güvenliğin korunması ya da yeniden kurulması için gerekli göreceği biçimde her an hareket etme yetki ve görevini hiçbir biçimde etkilemez’ hükmünü içerdiğini hatırlatarak, “Her şeyden önce; Türkiye, Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarını kullandığının; dışarıdan ve “maalesef” içeriden Türkiye’nin “asli görevi” olan, ülkesini, sınırlarını ve milletini koruma haklarını yerine getirmesine itirazların; hiçbir hukuki mesnede dayanmadığının altını çizmek istiyorum. Terörü yok etmek zorundayız ve yok edeceğiz. Bunu ancak, “terörün bütün unsurlarıyla” mücadele ederek yapabiliriz. Terör örgütlerinin, nüfuz ettikleri legal alanlarda, kanunların vatandaşlarımıza sağladığı hak ve imkanlarla korunmasına ve güçlenmesine, zaman ve imkan tanımamalıyız. Önceki tüm terör eylemlerinde olduğu gibi; Taksim’de ve Karkamış’daki katliamda da çocuklarımıza kadar vahşi cinayetleri sıradanlaştırmaya; sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin yapmış olduğu harekatı Türkiye’nin aleyhine kullanmaya çalışanlar, terörün unsurları ve azmettiricileridir. Güvenlik güçlerimize tekrar başarılar diliyorum” dedi.
Destici altılı masaya değinerek, altılı masanın harekatla ilgili sessiz kaldığını ifade etti.

"Bu saldırıların faillerine yönelik yaptığımız operasyonlara itiraz edip Türkiye’yi dünyaya şikayet eden HDP ile ilgili karar vermek için Anayasa Mahkemesi ne bekliyor"

Destici, “Siz hangi devletin siyasi partisisiniz? Hangi millete hizmet ediyorsunuz? Niye açıklama yapmaktan imtina ediyorsunuz? HDP ise her zamanki gibi kendine verilen görevi yapıyor. Operasyona PKK’yla aynı kelimelerle itiraz ediyor. Türkiye, hala, HDP’ye “siyasi parti” muamelesi yapıyor. Yazıktır. Günahtır Okula, çocuklara yapılan saldırıya bile tepki gösteremeyen; bu saldırıların faillerine yönelik yaptığımız operasyonlara itiraz edip Türkiye’yi dünyaya şikayet eden HDP ile ilgili karar vermek için Anayasa Mahkemesi ne bekliyor? Türkiye’nin daha ne gibi bir felaket yaşaması lazım? Ne bekliyorsunuz” diye konuştu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@