banner163

Nabi Avcı: Açılış için gün sayıyor

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, Türk Dünyası Kültür Başkentliği ile Eskişehir'e kazandırılan Eskişehir Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi'nde incelemelerde bulundu...

SİYASET 16.02.2021, 11:56 16.02.2021, 12:19
Nabi Avcı: Açılış için gün sayıyor

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, Türk Dünyası Kültür Başkentliği ile Türk Dünyası Vakfı'nın Eskişehir'e kazandırdığı Eskişehir Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi'nde incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz günlerde halka açılan, yer altı ootoparkı da hizmete başlayan ve büyük beğeni toplayan Millet Bahçesi içinde bulunan Millet Kıraathanesi'ni de ziyaret eden Prof.Dr. Nabi Avcı, "Millet Bahçemiz ve Millet Kıraathanemiz açılış için gün sayıyor" dedi. 

Eskişehir'in 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesiş sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan da, eski stadyum alanına Millet Bahçesi yapılacağını açıklamış, Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansı ve Türk Dünyası Vakfı tarafından, Eskişehir en merkezi ve değerli alanında Eskişehir'e Millet Bahçesi kazandırılmıştı. Yer altına yapılan otopark ile de Türkiye'deki en önemli Millet Bahçesi örneklerinden biri olan Eskişehir Millet Bahçesi içinde Millet Kıraathanesi de yer alıyor. Millet Kıraathanesi'nde Eskişehirliler geniş bir kütüphaneden de faydalanma imkanına sahip olacak. 

Eskişehir'de son yıllarda hayata geçmiş en önemli yeşil alan projelerinden olan Eskişehir Millet Bahçesi'nin resmi açılışının da önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. 

Eskişehir'de bir ilk... Dev bir yeraltı otoparkı 

Eskişehir Millet Bahçesi ile Eskişehir kent merkezine şehrin en büyük yer altı otoparkı da kazandırılmış oldu. Millet Bahçesi'nde bulunan yeşil alan miktarı korunurken, trafik ve park sorunu artan şehir merkezine çok önemli bir otopark da kazandırılmış oldu.  Türk Dünyası Vakfı'nın yeraltı otoparkı geçtiğimiz günlerde hizmete açılmıştı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@