Nabi Avcı TBMM'de konuştu: "Yalama olmuş dar siyasi kalıpların dışında..."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, başkanlığını yaptığı TBMM Bilişim Teknolojileri Bağımlılığını Araştırma Komisyonu'nun uzun bir çalışmayla hazırladığı raporla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. 

SİYASET 11.02.2021, 22:30 11.02.2021, 22:39

TBMM Bilişim Teknolojileri Bağımlılığını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Nabi Avcı, TBMM'de Bilişim Teknolojileri Bağımlılığı Araştırma Komisyonu Raporu hakkında bugün açıklamalarda bulunmuş, uzun bir süreçte çok sayıda kurum, sivil toplum örgütü ve uzman ile görüşlerek hazırlanan rapor TBMM gündemine alınmıştı. 

Hazırlanan raporla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Prof.Dr. Nabi Avcı, TBMM Bilişim Teknolojileri Bağımlılığını Araştırma Komisyonu olarak yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Konuşmasında, çocukları ve gençleri teknoloji bağımlılığından ve zararlı etkilerinden korumak için getirdikleri önerilerin maalesef pandemi süreci nedeniyle anokronikleştiğini belirten Nabi Avcı, önümüzdeki dönemde pandeminin etkilerinin sona ermesi ile getirilen çözüm önerilerinin hayata geçirileceğine inandığını ifade ederek, hazırlanan tedbir ve önerilerin çok önemli olduğunun altını çizdi. 

"Şimdi bir alacakaranlıktan geçiyoruz"

Nabi Avcı konuşmasının sonunda, "Sadece dijital uygulamalar, dijital teknolojilerin çocuklarımıza ve gençlerimize zararlı etkileri konusunda değil... Bu pandemi süreci, özellikle sanayi devriminden müdevver kurumların, eğitim ve yasama dahil olmak üzere, tüm bu kurumların ne kadar anakronikleşmekte olduğunu, ne kadar her şeyi yeniden ve yeni koşullarda düşünmemiz gerektiğini bu pandemi süreci bize çok güzel gösterdi. Şimdi bir alacakaranlıktan geçiyoruz. Geçmişte kalan, sanayi devriminden müdevver, fabrika düzenine dayalı, fabrika düzeni mantığı ile tasarlanmış kurumlar, eğitim kurumları, yasama kurumları, bürokratik yapılarımızın, hepsinin birer birer dökülmekte olduklarını bu pandemi süreci bizlere gösterdi, gösteriyor, daha da gösterecek" dedi. 

"Artık yalama olmuş dar siyasal kalıplar dışında da bakabilme kabiliyetini kazandırması dileğiyle..."

Nabi Avcı, "Bu yeni döneme çok farklı bakış açıları ile ve artık yalama olmuş bir takım dar siyasal kalıplar dışında da bakabilme kabiliyetini bize kazandırması dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi. 

Prof.Dr. Nabi Avcı'nın TBMM'deki konuşmasının tamamını yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@