Nebi Hatipoğlu: Aday olmayı çok isterim ama karar cumhurbaşkanımızın

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'ndan açıklamalar...

SİYASET 14.11.2023, 20:30 14.11.2023, 21:55
Nebi Hatipoğlu: Aday olmayı çok isterim ama karar cumhurbaşkanımızın

- şu an belediyee başkan adayı gibi cümleler kuruyorsunuz.cumhurbaşkanı ile böyle bir şey konuştunuz mu, ne konuştunuz? 

sayın cumhurbaşkanımla böyle bir şey konuşmadık. konuştuklarımızın aramızda kalmasını tercih ediyorum. ama sayın cumhurbaşkanım eskişehir'e yatırımlar yapmak istiyor, eskişehir'i hak ettiği yere getirmek istiyor.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Habertürk ana haber bülteninde canlı yayında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını cevapladı. 

Nebi Hatipoğlu, programda, "İYİ Parti'den istifa etmeseydim Eskişehirlilere ihanet etmiş olurdum. Bugün hizmet etme şansım elimden alındığı için AK Partili bir milletvekiliyim. Belediye başkan adayının belirlenmesi, ilçe başkanının belirlenmesi konusunda iletişim kalmamış bir partiyle ben yoluma nasıl devam ederdim. O zaman milletvekilliğini iş için yapmış olurdum. Ama ben risk aldım ve memleketim için bir karar verdim" dedi. 

Hatipoğlu: "Eskişehir'de aday olma ihtimalim var, tabii ki isterim, ama karar sayın cumhurbaşkanımızın"

Hatipoğlu, Eskişehir büyükşehir belediye başkan adayı olma ihtimaliniz var mı AK Parti'den?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Eskişehir'de aday olma ihtimalim var, tabii ki ben de isterim ama karar sayın cumhurbaşkanımızda. Tabii ki istiyorum. Çünkü ben memleketinde 25 yıldır hizmet görmeyen bir sanayiciyim" dedi. 

Hatipoğlu, "Eskişehir 25 yıldır hükümet kaynaklarını kullanamaz hale geldi. Eskişehir'de çok kronikleşmiş sorunlarımız var. Yılmaz hocaya sorunca bana para vermiyorlar bu hizmetleri yapamıyorum diyor. Ortada bir sıkıntı var. Bunu gidereceğiz" diye konuştu. 

Hatipoğlu ayrıca, "Büyükerşen sizi bir Baksan'a, oto sanayiye, Gündoğdu'ya götürmüyor. Yılmaz hocanın balmumu üzesi, parkları çok güzel, ama bunlar kısıtlı bir yerde şehirde. Artık hükümeti temsilen AK Partili bir belediye başkanı olması Eskişehir'i çok daha yukarılara taşıyacaktır" dedi. 

Hatipoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un "Şu an belediye başkan adayı gibi cümleler kuruyorsunuz. Cumhurbaşkanı ile böyle bir şey konuştunuz mu, ne konuştunuz?" sorusu üzerine, "Sayın cumhurbaşkanımla böyle bir şey konuşmadık. Konuştuklarımızın aramızda kalmasını tercih ediyorum. Ama sayın cumhurbaşkanım Eskişehir'e yatırımlar yapmak istiyor, Eskişehir'i hak ettiği yere getirmek istiyor" dedi. 

TBMM'de de konuştu: "İYİ Parti'den istifa etme nedenim teşvik değil, bugün ayyuka çıkan rezil dedikodular, iftira siyasetinizdir."

Nebi Hatipoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada da, İYİ Partili Hasan Toktaş'ın Hatipoğlu'nun firmasının aldığı teşvik ile ilgili iddialarına bir kez daha cevap verdi. Konuşmasını sosyal medyada paylaşan Hatipoğlu, paylaşımında, "İyi Parti Milletvekili adayı iken firmamın aldığı teşvik belgesine siyasi rüşvet diyeceksin; yıllar içinde sağlanacak vergi kolaylığına ‘50 milyon dolar aldı’ diyeceksin; işte iftiraları adamın ağzına böyle tıkarlar. Hasan Toktaş! Yüzünüze söyledim, yine söylüyorum; senin ağababan, senin feriştahın, senin patronun, senin ejderhan gelse beni bildiğim doğrudan bir milimetre geri adım attıramaz. Benim partinizden istifa etme nedenim teşvik değil, bugün ayyuka çıkan rezil dedikodular, iftira siyasetinizdir. Parti dediğiniz şeyin aslında sekreterin CEO olduğu bir aile şirketi olmasıdır. Büyük Türk Milleti, sevgili Eskişehirli hemşerilerim lütfen yalancı, müfteri ve ahlaksızlara itibar etmeyiniz" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@