Nebi Hatipoğlu şimdi Eskişehir milletvekili oldu

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun İYİ Parti'den istifası üzerine bir analiz: Nebi Hatipoğlu şimdi Eskişehir milletvekili oldu... 

SİYASET 02.11.2023, 17:34 02.11.2023, 17:37
Nebi Hatipoğlu şimdi Eskişehir milletvekili oldu

Nebi Hatipoğlu seçimden hemen sonra yaptığı milliyetçi açıklamalar ve milliyetçi çıkışla dikkatleri üzerine toplamıştı. Parti olarak milliyetçilerin ağırlıkta olduğu yerde neden olmadıklarını sıksık dile getirip, bu konuyu Genel Başkanı Meral Akşener ile de konuştuğunu birkaç kez söylemişti.

Nebi Hatipoğlu bir açıklamasında, "CHP, zıt kutbu Saadet Partisi ile, AKP’den kopan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ile seçim ittifakı yaptı. CHP’ye gönül vermiş milyonlarca seçmeninin muhalefetine rağmen, 37 vekilini kendisine zıt görüşlü partilere hediye etti. Peki soruyorum; İYİ Parti aynı tabandan milliyetçi-muhafazakâr vatandaşlarımızın oy verdiği sağ partilerle ittifak neden yapmasın?" diyerek Eskişehir'de yerel seçimde İYİ Parti'nin AK Parti ve MHP ile ittifak yapabileceğini ifade eden ve ülke gündeminde de çok konuşulan çağrılarda bulundu. 

Hatipoğlu, bu açıklamaları ile bu ülkede oranı yüzde 75'i bulan Türkiye milliyetçilerinin sorduğu sorulara da tercüman oluyordu. 

Hatipoğlu'nun siyasette yol açtığı insanların, "Hepimiz birer Nebi Hatipoğlu olacağız" diyenlerin, bugün Nebi Hatipoğlu'nu istifaya davet etmesi çok manidar bulunuyor. 

Ancak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Gazze ve Filistin açıklamalarının ardından, Meral Akşener'in Hamas'a saldıran açıklamalarının da Türk milliyetçilerini ne kadar yaraladığı ortada. 

Tam böyle günlerde, bundan 3 ay önce Nebi Hatipoğlu'na övgüler yağdıranların bugün Nebi Hatipoğlu'na saldırmaları bir siyasi ve ilke duruşundan çok, "çıkarım nerdeyse ben de oradayım" halini andırıyor. 

Tüm dünya Gazze için gözyaşı dökerken, Türk milliyetçilerinin duruşu da hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin işaret ettiği noktada tabii ki... 

Bütün bu süreçte Nebi Hatipoğlu'un devletten yana duruşunu sorgulamaya kalkanlar, aslında kimden ve neden yana olduklarını da sorgulamalılar.

Hatipoğlu'nun istifa kararını açıklaması sonrasında geçen birkaç saat içinde ulaştığımız sessiz çoğunluğun tamamı, Nebi Hatipoğlu'nu destekler ve överken, İYİ Pati'ye sonradan monte olan birkaç kişinin Nebi Hatipoğlu'nu eleştirmesini çok fazla dikkate alan olmadığı görüldü. 

Nebi Hatipoğlu'nu milletvekilliğinden istifaya davet eden İYİ Partililer, partilerinin Eskişehir'de,'Nebi Hatipoğlu ismi açıklanmadan önce'anketlerde kaçıncı sırada olduğunu unutmamalı. 

Hatipoğlu, bu milliyetçi duruşuyla, bu istifa kararıyla, İYİ Parti'nin değil, şimdi gerçek anlamda Eskişehir'in milletvekili olmuştur. 

Siyaseti bırakması gerekenler, Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi siyasi duruşa ihtiyacı olduğunu sezemeyenlerdir... 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@