Nebi Hatipoğlu: Sözlerimin arkasındayım!

"İYİ Parti CHP ile değil, AK Parti ve MHP ile ittifak yapmalı" sözleriyle gündem olan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'ndan yeni açıklama...

SİYASET 29.07.2023, 18:05 30.07.2023, 01:06
Nebi Hatipoğlu: Sözlerimin arkasındayım!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi HatipoğluCHP ile hareket edilmesinin partisine zarar verdiğini belirterek, yerel seçimlerde AK Parti ve MHP ile ittifak yapılması gerektiğini söylemiş, bu sözleri gündem olmuştu. 

Hatipoğlu, "Yaklaşan yerel seçimlerde partimizin CHP ile ortak hareket etmesine şahsi görüşüm olarak karşıyım. Bu sadece benim değil partimizin milletvekillerinin genel görüşü” demiş ve eklemişti: "Ben diyorum ki, CHP ile işbirliği tartışmaya açılabilir ve sağ partilerin oluşturduğu blok desteklenebilir. Bence, Eskişehir de mesela AKP-MHP desteklenebilir. Sonuç tartışmasız galibiyet olacaktır ve Eskişehir için de hayırlısı budur". 

Nebi Hatipoğlu'ndan bu sözleri ile ilgili yeni bir açıklama daha geldi. 

"2024 yerel seçimleri öncesi tüm seçenekler partimiz adına masada olmalıdır"

Hatipoğlu sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Sözlerimin aynen arkasındayım. Tüm çarpıtma ve bağlamından koparılma çabalarına rağmen… Sayın Genel Başkanım Meral Akşener'in yanında olmaktan ve İYİ Parti rozeti takmaktan büyük gurur duyuyorum... İYİ Parti’ye o veya bu partinin ortağı olma dayatılamaz. Partimizin 2019 Yerel ve 2023 Genel seçimlerindeki ittifak yapısından kazanımları kamuoyunun malumudur. Önümüzdeki 2024 yerel seçimleri öncesi tüm seçenekler partimiz adına masada olmalıdır. Partimizin menfaatleri doğrultusunda, buna başka ittifak modelleri ya da ittifaksız şekilde devam etme de dahildir" dedi. 

"İYİ Parti hiçbir siyasi yapının arka bahçesi değildir"

Hatipoğlu ayrıca, "Şahsımı yalan-yanlış, sözlerimi çarpıtarak sözde eleştiren bazı odaklara da sözüm şudur; İYİ Parti hiçbir siyasi yapının arka bahçesi değildir. İYİ Parti, bu ülkede yaşayan her vatandaşımızı kucaklamaya yetecek kadroya, birikime ve de lidere sahiptir" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@