Numan Kurtulmuş: O zulüm ve ihanetler Eskişehir halkının da zihninde

Eskişehir'e gelen AK Parti GeneL Başkanvekili Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

SİYASET 17.11.2022, 13:17 17.11.2022, 21:52
Numan Kurtulmuş: O zulüm ve ihanetler Eskişehir halkının da zihninde

Eskişehir'e gelen AK Parti GeneL Başkanvekili Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Basın toplantısına AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Nabi Avcı, Prof.Dr. Emine Nur Günay ve Harun Karacan ile AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan katıldı. 

"Terörün arkasındaki güçler tamamen çekilene kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz"

Basın toplantısında gündemle ilgili konulara değinen Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, "Gündemimizin en ağırlıklı maddesi maalesef hain terör saldırısı ve sonrasındaki gelişmelerdir. Terör saldırısının hemen ardından başlayan milletimizin ortaya koyduğu örnek dayanışma ile gurur duyuyoruz. Milletimize müteşekkiriz. Fikirleri ne olursa olsun, teröre karşı ortak cephede buluşmayı, teröre karşı tek vücut olmayı ve terör örgütlerini ve arkasındaki güçleri sevindirmeyeceğimizi bu örnek dayanışma ile milletimiz ortaya koymuştur. Mesele sadece bombayı patlatan, emir veren, onları bir şekilde buraya getiren yönlendiren ya da arkalarında bunları planlayan terör örgütünden ibaret bir saldırı değildir. Yıllardır söylediğimiz, bu terör örgütlerini destekleyenlerle de mücadelemiz devam edecektir. Daha açık sorayım. Bu terör örgütlerine lojistik destekleri kimler veriyor? Lojistik destek, silahları, bombaları kimler veriyor? Bunlara kendi ülkelerinin başkentlerinde siyasal çalışma adı altında ofisleri kimler tahsis ediyor? Bunlara TIR'larla mühimmat ve silahı kimler veriyor? Asıl fail bu terör örgütlerine destek verenlerdir. Dünyanın neresinde terör örgütü varsa bunlara destek verenler, silah sağlayanlar bu destekleri kessinler, bir haftada dünyanın hiçbir yerinde terör örgütü kalmaz. Sadece PKK/PYD için söylemiyorum. Bu bazılarının bazı ülkelerde hegemonyalarını arttırma mücadelesidir. Bu oyunun farkındayız. Terörün arkasındaki güçler tamamen çekilene kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Türkiye maalesef 40 yılda ağır faturalara ödeyerek, çok sayıda insanını kaybederek, trilyonlarca dolar terörle zarar uğratılmış bir ülke olarak terör konusunda başkalarının yaptığı gibi sadece laf ebeliği yapan bir ülke değil: Terörle kararlı şekilde mücadele eden bir ülkedir. 50'ye yakın zanlı yakalanmış halde. Ama esas failler de bulunacak ve dünya kamuoyuna teşhir edilecektir. Terör konusunda ikicikli olan ülkelere de şunu söylemek isteriz. Terör bir insanlık suçudur. Bu suça kimse ortak olmasın. İnsanlık cephesi teröre karşı bir araya gelmesi ve terör örgütlerinin artık kımıldayamaz hale gelmesi bir insanlık borcudur. Türkiye olarak bu konuda samimiyetle hareket ettiğimizi cümle alem biliyor. Teröre karşı dünyada en örnek dayanışmayı ortaya koyan ülke de Türkiye'dir" dedi. 

"Genç kızlarımızın sadece başörtülü oldukları için üniversite kapılarından uzaklaştırıldığı zamanlar Eskişehir halkının da zihinlerinde olan bir gerçektir"

Anasaya değişikliği konusunda da değinen Kurtulmuş, "Kadınlar tercih ettikleri kıyafetleri, inançları dolayısıyla giydikleri kıyafetleri dolayısıyla herhangi bir yerde ayrımcılığa tutulmalarını engellemek için yapılacak değişiklik belli bir noktaya gelmiştir ve inşallah önümüzdeki hafta anayasada değişiklikler yapılarak TBMM'ye sunulacak. Kadınların hak ve özgürlüklerini kısıtlamalarla yeni karşılaşmıyoruz. Fiilen böyle bir kısıtlamanın olmadığı bir durumdan bahsediyoruz aslında, bu konudaki tüm yasakların geride kaldığı bir dönemi yaşıyoruz. Ama bu konuda nice zorluklar yaşadığımızı da çok iyi hatırlıyoruz. Genç kızlarımızın sadece başörtülü oldukları için üniversite kapılarından uzaklaştırıldığı zamanlar Eskişehir halkının da zihinlerinde olan bir gerçektir. sadece 28 Şubat değil, ondan önceki dönemlerde de her türlü zulmü gördük. İnsanların kariyerlerini terk etmek zorunda kaldığı bir zulüm dönemi geride kaldı. Ama CHP Genel Başkanının paylaşımı bu konuyu yeniden gündeme taşıdı. Kılıçdaroğlu'na da teşekkür ediyorum. Ama madem bunu gündeme getirdiniz, bunun için bir yasaya bile gerek yoktu, haydi gelin bunu anayasa değişikliği ile gerçekleştirelim. Türkiye'de kadınlarımız başı örtülü veya başı açık kamuda hiçbir ayrımcılığa uğrayamayacağı bir yasal düzenleme olsun. Bir daha kimse bunun üzerinden siyaset yapmayı veya yasak koymayı aklından bile geçirmesin. Bu çağrıyı Eskişehir'den bir kez daha tekrarlıyoruz. Gelin hep beraber parlamentoya sevk edilecek bu değişikliklere tüm siyasi partiler destek versin ve bu parlamento önemli bir işe imza atmış olsun. Bu aynı zamanda tüm siyasi partilerin de bir samimiyet sınavı olacak" dedi. 

"Togg'dan Eskişehir'de bahsetmek ayrı bir keyif"

Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u da vatandaşa huzur ve güven veren göstergelerden biri olarak kabul etmek lazım. Hele de Togg'dan Eskişehir'de bahsetmek ayrı bir keyiftir. Şurada az ileride Devrim arabası 1961'de tamamen yerli mühendislerin yaptığı ve çalıştırdığı bir otomobil" dedi.

"Devrim arabaları ve diğer ihanetleri de unutmadık... O ihanetler olmasaydı Türkiye'nin ilk otomobilini 1961'de yapmış olacaktık"

Kurtulmuş, "Ama şunu da bir parantez açalım. Türkiye'nin sanayileşme tarihi aynı zamanda ihanet tarihidir. Ne ihanetler olmuştur. Onlardan biri de Devrim arabaları ihanetidir. Şeytanın aklına gelmeyecek işlerle Devrim arabaları maalesef akamete uğratılmış bir karanlık zihniyet tarafından yok edilmiştir. Yine TUSAŞ'ın devamı olarak buradaki TEI... Geçtiğimiz günlerde helikopter motorunun burada açılışını yaptınız. Hem Eskişehir hem de Türkiye için büyük bir çvünç vesilesidir. Ama Türkiye 1978'de İtalyan Tornado firması ile kendi yerli uçağını yapacakken, Türkiye'nin karanlık odasından gelen bir emirle Türk tarafı masadan kaldırılmıştır. Bu ihanetler olmasaydı Türkiye'nin ilk otomobilini 1961'de yapmış olacaktık. İlk savaş uçağımız 1940'lı yıllarda yapılmış olacaktı. Nuri Demirağ yaptı ama sürdürtmediler. Türkiye bu anlamda içeride de tüm engelleme ve ihanetleri bertaraf ederek yoluan devam ediyor. Tüm bunlar Türkiye Yüzılı vizyonumuzun bir parçasıdır. Milletimizin ortak vizyonudur" diye konuştu. 

"Ülkemiz koalisyonlardan çok çekti"

Kurtulmuş, "Milletimiz kimin ne yaptığını dikkatle izliyor. Karşımızdaki 6'lı masadan da milletimizin karşısına fikirlerle çıkmasını temenni ederiz. Ülkemiz koalisyonlardan çok çekti. 18 ayda bir hükümet değiştiren ülkemiz yeniden koalisyon oyunları içinde vakit kaybetmemeli" dedi. 

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin son dönemde etkili bir dış politika yürüttüğünün altını çizerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da küresel lider olarak hemen hemen dünyanın bütün uluslararası siyaset mahfillerinde takdirle izlenen bir siyasi lider durumuna geldiğini anlattı.

"Altı artılı masanın bırakın ortak aday çıkarabilmeyi, ortak bir fikir etrafında dahi toparlanabilmesi mümkün değil"

AK Parti'nin dış politikanın yanı sıra içeride de Türkiye'yi ileriye taşıma kararlılığını sürdürdüğünü anlatan Kurtulmuş, TOKİ'nin yürüttüğü konut, iş yeri ve arsa projesi ile Türkiye'nin gurur tablolarından Togg'un vatandaşlara güven ve huzur verdiğini ifade etti.

Kurtulmuş, muhalefet partilerine de değinerek, şunları dile getirdi: "Altı artılı masanın bırakın ortak aday çıkarabilmeyi, ortak bir fikir etrafında dahi toparlanabilmesinin mümkün olmadığı anlaşılıyor. Her gün biraz daha kavga, biraz daha iç mücadele, biraz daha kim nasıl olacak tartışmalarının içerisine giriyorlar. Karşı taraftaki ittifakı, masayı ben 'altı artı' diyorum. Üstünde kaç olduğunu bilmiyoruz. Buradaki temel sorun adayın kimin olacağının tespit edilmemesi sorunu değil. Ortak bir paradigmanın, ortak bir programın, ortak bir siyasi fikir çerçevesinin kurulamamış olmasıdır. İnanın her toplantılısından sonra bütün millet şunu bekliyor. Ya bu toplantıda masadan ne çıkacak? Örneğin Türkiye'nin milli savunma sanayinde nasıl bir program icra edecekler? Örneğin Mavi Vatan'ın korunması ve Akdeniz'deki hak ve hukuklarımızın geliştirilmesi konusunda nasıl mücadele verecekler? Örneğin Türkiye'nin terörle mücadelesinde ve özellikle sınır ötesi operasyonlarında ortak hangi fikirlere sahiptirler. Türkiye'de eğer iktidara gelirlerse, hangi ekonomi programını uygulayarak, Türkiye ekonomisinde adımlar atacaklar? Bütün bunların üzerinde öyle görünüyor ki ortak bir fikirleri, müşterek hareket ettikleri bir paradigmaları olmadığı görülüyor. Böyle oldukça da sürekli olarak adaylar üzerinden karşılıklı atışmalar içerisindeler. Her gün birisi bir şey söylüyor."

Siyasetin yarış işi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Yarış da en az iki kişinin olduğu bir ortamda gerçekleşir. Bizim adayımız bellidir. Ne yaptığı bellidir. Vizyonu bellidir. Türkiye vizyonuyla, Türkiye'yi getirmek istediği yer bellidir. Karşı tarafın adayı belli olmadığı gibi vizyonu hiç ortada yoktur. Eseri dahi yoktur, vizyon anlamında. Dolayısıyla biz karşımızda güçlü ve gerçekten fikirleri de güçlü bir şekilde ifade edebilen bir muhalefet isteriz." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, bir gazetecinin İstiklal Caddesi'ndeki saldırıya ilişkin soru üzerine, "Bakın bomba patladı, birkaç saat içerisinde terörist bulundu. Hem de İstanbul gibi çok kalabalık bir şehirde. Dolayısıyla güvenlik kuvvetlerimiz terörle içeride ve dışarıda bütün imkanlarıyla mücadele ediyorlar. Hiçbir eksiklik bırakmaksızın Türkiye'nin tam manasıyla sınır güvenliğinin sağlanması da temin edilmeye çalışılıyor. Karşımızda sadece birkaç bin kişiden müteşekkil bir örgütten bahsetmiyoruz. Arkasındaki birtakım güçlü desteklerden bahsediyoruz. Mesele Türkiye sınırlarını öyle çok abartılı, yanlış ve böylesine önemli bir konuyu iç politika malzemesi yapmak isteyen ucuz bir yaklaşımdır. Bunu bazıları yapmaya çalışıyorlar. Türkiye sınırları olabildiğince güvenliklidir."

Kurtulmuş, asgari ücrete ilişkin de "Asgari ücretle ilgili sayın Çalışma Bakanımızın başkanlığında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. İnşallah milleti tatmin edecek bir asgari ücret açıklaması gerçekleşecektir" dedi.

Numan Kurtulmuş, Nabi Avcı'nın 'dedikodusunu' yaptı! - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@