Nuray Akçasoy açıkladı: İdari inceleme başlatıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan çok merak edilen o konuyu da gündeme taşıyıp sordu... Meclis Başkanvekili Nuray Akçasoy açıkladı: "İdari inceleme başlatıldı"

SİYASET 08.02.2021, 20:44 01.04.2022, 15:32
Nuray Akçasoy açıkladı: İdari inceleme başlatıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti grubu Eskişehir'de çok konuşulan birçok konuyu meclis gündemine taşıdı, çok konuşulacak açıklamalarda bulunuldu... AK Parti Grup Başkan vekili Murat Özcan, konuşmasında, gündeme gelen çok sayıda belediye otobüsünün egzoz muayenelerinin yapılmaması konusunu da gündeme taşıdı. Özcan, belediye kayıtlarında görünmediği ortaya çıkan 96 araç konusunda da kamuoyunun açıklama beklediğini yineledi. 

Özcan: Böyle kanun dışı bir işlemin yapıldığını düşünmek istemiyoruz 

Murat Özcan, "Sosyal medyada ve haber sitelerinde geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyemizin otobüslerinin egzoz muayeneleri ile ilgili skandal haberler çıktı. Bu konuyla ilgili mümkünse şimdi meclisimizin bilgilendirilmesini, değilse de araştırılıp tarafımıza bilgi verilmesini talep ediyoruz. Böyle bir skandalın, böyle kanun dışı bir işlemin belediye bürokratları tarafından yapılacağını bizler düşünmek istemiyoruz. Ama yok böyle bir suistimal söz konusu ise herhangi bir bürokrat hakkında bir işlem yapıldı mı, bilgilendirme istiyoruz" dedi. 

Özcan: 96 araçla ilgili araştırma komisyonu kuralım

Murat Özcan, ayrıca, "Birkaç defa burada, medyada da yer alan 96 araçla ilgili de bazı taleplerimiz olmuştu. Bu konuyla ilgili yazılı bir cevap henüz alamadık, ama sözlü iletilenlerden anlıyoruz ki, eskiden beri süregelen bir sorun olduğu gibi bilgiler aldık. Ama kamuoyu bizlerden somut, anlaşılır bir cevap bekliyor. Asıl amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değildir. Benim arkadaşlarımla bu konuda bir teklifim var. Bir araştırma komisyonu kurularak bu konunun araştırılmasını öneriyoruz. Bu komisyon vazife almalı. Bizden sonrakilere kalmadan bu konunun çözülmesi gerektiği kanaatindeyiz. Yok değilse de,bürokratik işlemlerle de çözülecekse, başımızın üstüne, çözülmesini ve kamuoyunun bilgilendirilmesini rica ediyorum" dedi. 

Akçasoy: 96 araçla ilgili Emniyet'ten cevap bekliyoruz, biraz daha müsaade edin 


Meclis Başkanvekili Nuray Akçasoy, bu konularla ilgili, "96 araçla ilgili bürokratik işlemler başlamış ve devam etmektedir. Bu konuda Emniyet'e bilgiler iletilmiş, cevap beklenmekteymiş. O bilgiler kesinleşirse, arada bir fark oluşacak mı, o senelere ait kayıtların da bulunup bulnamayacağına dair de sıkıntılarımız var anladığım kadarıyla. Eğer biraz daha müsaade ederseniz Emniyet Müdürlüğü'nden cevap gelsin, bekleyelim biraz. Önümüzdeki meclislerde yine konuşalım. Ama oradan gelecek bilgilerle daha doğru konuşabileceğimizi düşünüyorum. Müsaade ederseniz bekletelim, şu an komisyonluk bir durum olduğunu düşünmüyorum" dedi. 

Akçasoy: "Egzoz muayeneleri ile ilgili idari inceleme başlatıldı"

Nuray Akçasoy, çok sayıda belediye otobüsünün egzoz muayenelerinin olmamasının gündeme gelmesi konusunda da, "Egzoz muayeneleri ile ilgili bu 63 araç konusunda... Bu basına yansıdı, daha sonra idaremiz bir idari inceleme başlattı. Bu incelemenin sonuçlarını göreceğiz" dedi. 


Akçasoy: "57 araç acilen muayeneye götürüldü, kalan 6 araç da götürülecek"

Öncelikli olarak bu araçların egzoz muayeneleri ile ilgili kafalarda bir soru işareti kalmaması için acilen 57 aracın egzoz muayenesi yapılmış ve muayenelerinde bir sıkıntıya rastlanmamış. Kalan 6 aracın muayenesi de bu hafta içerisinde yapılacak. Ama bu konuda gerçekten bir art niyet olup olmadığı, eksiklik olup olmadığı idari soruşturma ile idare tarafından tespit edilecek. İdari soruşturmanın sonucunda her şey ortaya çıkacaktır" diye konuştu. 

AK Parti'den açıklama gelmişti: "Bu mu çevreci Büyükşehir!"... Okumak için tıklayın 

Murat Özcan: "Birikmiş sorunlar hemen çözülmeli"  - Okumak için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@