Nuray Akçasoy rekora koşuyor

Eskişehir Kent Konseyi Başkanlığı görevine yeniden seçilen Nuray Akçasoy, Eskişehir'de sivil toplum kuruluşlarında en uzun süre görev yapan kadın başkan olma yolunda rekora koşuyor... 

SİYASET 09.10.2021, 14:20
Nuray Akçasoy rekora koşuyor

Eskişehir Kent Konseyi’nin 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda, tek adayla gerçekleştirilen seçimde yeniden Başkanlık görevine seçilerek güven tazeleyen Nuray Akçasoy, bu göreve 4. kere seçilerek önemli bir başarıya da imza atmış oldu. Nuray Akçasoy, 2014, 2016 ve 2019 yıllarındaki genel kurullarda da bu göreve seçilmişti. Aynı zamanda CHP'den Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi olan Akçasoy, Eskişehir'deki sivil toplum kuruluşları içinde başkanlık görevini en uzun süre yapan kadın başkanlar arasında rekora doğru gidiyor... 

Yine "işbirliği"nin önemine dikkat çekti

Nuray Akçasoy, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, başkan seçildiği ilk günden bu yana konsey gönüllüleri ile birlikte toplumsal sorunlara duyarlılıkla çalıştıkalrını belirterek, “Günümüzde kentlerimizin meseleleri çok boyutlu ve bu meselelere köklü çözümler üretebilmek için bütüncül bir yaklaşım gerekmektedir. Kentsel sorunları tek başına bir kurumun çözmesi veya etkili çalışmalar yapması artık çok mümkün gözükmemektedir. İş birliklerine ihtiyaç var. Bireysel çabalara ve geleneksel yöntemlere elbette hala ihtiyaç var. Ancak bunun yanı sıra şehrimizin sürdürülebilir gelişimi adına daha uzun süreli, stratejik ve planlı çalışmalarla, kalıcı çözümler geliştirmek ve toplumsal beklentilere cevap verebilmek için kurumlarımız ve kent konseyi iş birliğinin geliştirilmesi çok daha önem arz etmektedir" diye konuştu. 

Nuray Akçasoy kimdir? 

Siyasi hayata 2004 yerel seçimlerinde DSP'den Tepebaşı Meclis Üyeliğine seçilerek başlayan Akçasoy, 2009 yılında Odunpazarı ve Büyükşehir Meclis Üyeliklerinde bulundu. 2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçti, aynı yıl Cumhuiyet Halk Partisi’nin Odunpazarı Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekilliği görevini de üstlendi. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Tepebaşı Meclis Üyeliğine seçildi, 2016 yılında Kurultay Delegesi seçildi. 2004-2009-2014 Yerel Seçimleri ile 2015 Genel Seçimlerinde, Seçim Koordinasyon Merkezi yürütme ekibinde yer aldı. 2018 Türkiye genel seçimlerinde CHP Eskişehir 3. sıra milletvekili adayı oldu. Akçasoy, halen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeliği görevlerinde bulunuyor. 

Akçasoy, Türkiye Yardım Sevenler Derneği ile Zihinsel Özürlü Kadınlar Derneği üyelikleri, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Eskişehir Şubesi Kurucu üyeliğinin yanı sıra; 2001 Yılında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in eşi Semra Sezer’in himayelerinde düzenlenen “Ulusal Eğitime Destek Kampanyası” Türkiye çalıştaylarında Eskişehir temsilciliği, 2010 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Eskişehir Fahri Tanıtım Kurulu’nun Genel Sekreterliğinin yanında 8 yıl kurul üyeliği görevlerini yerine getirdi. 2014, 2016 ve 2019 yıllarında üst üste Eskişehir Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilen Akçasoy, 2016 yılı sonunda da Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkan Yardımcılığı’na seçildi, ardından Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin Başkanlık görevini de devraldı. Halen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Akçasoy, 2021 yılında yapılan son genel kurulda yeniden Eskişehir Kent Konseyi Başkanlığı görevine seçilerek, bu göreve 4 kere üst üste seçilme rekorunu da kırmış oldu. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@