"O gün geldiğinde" rakı reklamına muhalifler de tepkili! Yoksa Kılıçdaroğlu o vaadini bu reklamla mı hatırlatıyor?

Bir içki firmasının "O gün geldiğinde" sloganıyla seçimlere gönderme yapan ve konuyu 29 Ekim'e bağlayan reklam filmine sosyal medyada tepkiler artarken, muhalif isimlerden de tepkiler geldi. Öte yandan reklam filmi Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmadan önce verdiği "alkollü içkilerde vergileri düşüreceğiz" vaadini de hatırlattı... Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra bir daha bu vaadine hiç değinmemişti...

SİYASET 25.04.2023, 20:38 25.04.2023, 21:30
"O gün geldiğinde" rakı reklamına muhalifler de tepkili! Yoksa Kılıçdaroğlu o vaadini bu reklamla mı hatırlatıyor?

Bir içki firmasının yurtdışı menşei olarak yayınladığı, Türkiye'den görüntülere yer verilen ve "O gün geldiğinde ne yapacaksın" sloganı üzerinden tasarlanan reklam filmi tepki topladı, tartışmalara neden oldu. En sonunda "O gün geldiğinde" mesajındaki tarih olarak da 29 Ekim'in verildiği ve o gün gelince insanların rakı içeceği yönünde algı yaratan reklam filmine muhalif isimlerden de tepkiler geliyor. 

Yoğun tartışmalara neden olan ve sosyal medyada yer alan reklam filmi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce twitter'dan yayınladığı mesajla "alkollü içkilerde vergileri düşüreceğiz" vaadini de akıllara getirdi. 

Kılıçdaroğlu, aday seçilmeden önce "Alkollü içkileri ucuzlatma" vaadinde bulunmuştu

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı gösterilmeden bir süre önce twitter sayfasından yayınladığı mesajda, "Alkollü içeceklere yapılan zamlar yıldırmadır, zulümdür. Devlet bir hayat tarzını kuşatamaz, taciz edemez, rahatsız edemez. Devlet her hayat tarzını korur. 6 ay sonra vergileri yeniden düzenleyerek, çözeceğim önemli meselelerden biri de budur" demişti. 

Kılıçdaroğlu'nun o zaan attığı tweet'e Fatih Portakal da destek vermişti. Ancak aday olduktan sonra Fatih Portakal da, Kılıçdaroğlu'na bu vaadini hiç hatırlatıp sormadı. 

Kılıçdaroğlu aday gösterildikten sonra hiç bu vaadine değinmedi 

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının kesinleşmesi sonrasında "alkollü içkileri ucuzlatma ve vergilerini düşürme" vaadine hiç değinmemesi de dikkat çekti. 

Yayınlanan ve tepki gören o reklam filmi için "Acaba Kılıçdaroğlu'nun yeniden söyleyemediği o vaadinin hatırlatılması için mi yapıldı" yorumları da gündeme geldi. 

Cüneyt Özdemir: "Yakışmamış... Bu reklam Cumhur İttifakı'nı konsolide eder mi, Millet İttifakı ne der diye düşünmemişler... Türkiye'nin yüzde 77'sinin içki kullanmadığını bilmiyorlar"

Gazeteci Cüneyt Özdemir de youtube kanalındaki canlı yayında söz konusu rakı reklamı için "Pek yakışmamış" yorumunda bulunurken, "Reklamcılar da Millet İttifakı ne der, bu reklam Cumhur İttifakı'nı konsolide eder mi diye düşünmemişler. (para işareti yaparak) Duygusal bakmışlar işe. İşimizi yaparız akşam gideriz otururuz Cavit'e demişler, içeriz demişler. Ama bilmedikleri bir şey var herhalde. Bir araştırmaya göre Türkiye'nin yüzde 77'si içki kullanmıyor. Bunu bilmeyen bazı kendine kanaat önderi diyen kimseler var. İçkiyi laikliğin simgesi gibi gösteriyorlar. Leblebi yiyorum, aaa çok laiksin. Rakı içiyorum, aaa çok laiksin" diyerek reklamı eleştirdi. 

Şahan Gökbakar'dan tepki: "29 Ekim ve Cumhuriyet'in 100.yılı, sizin siyasi mesaj algılı rakı reklamınızın mezesi değildir"

Reklam filmine tepki gösteren ünlü isimlerden biri de son dönemde AK Parti'ye en muhalif isimlerden Şahan Gökbakar oldu. Gökbakar yaptığı paylaşımda, "...yaptığınız reklam videosunu ayıpladım! Özellikle 29 Ekim gibi bu ulusun en onemli milli gününü, hem de 100. yılında, bu kadar ucuz bir algı oyununa kalkan etmenizi kabul edemiyorum. Yiyorsa bir tarafınız "Akp gittiği gün" diye yapaydınız kampanyanızı?! Yemedi mi?! Sonra da biz 29 Ekim kastettik ha. Özgür yasamayı rakı içmekle kodlamanız da rahatsız edici de hadi o reklam kısmı diyelim. Ama iş Cumhuriyet e gelince, orada duracaksınız. Bütün reklamı "iktidarın gittigi gün" metaforu uzerine kurup, sonunda 29 Ekim deyince, işte orada çok ayıp ediyorsunuz...! 29 Ekim ve Cumhuriyet'in 100.yılı, sizin siyasi mesaj algılı rakı reklamınızın mezesi değildir" ifadelerini kullandı. 

Söz konusu reklamla ilgili tartışmalar ve tepkiler sosyal medyada devam ediyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@