Odunpazarı Belediyesi ve CHP'ye protesto! Tepkiler büyüyor

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde CHP'li meclis üyesinin "HDP'ye kurban olun siz" sözlerine tepkiler büyüyor. Türkiye Gençlik Birliği üyeleri de belediye önünde açıklama yaparak bu sözleri protesto etti, tepki gösterdi.

SİYASET 05.04.2023, 13:10 05.04.2023, 13:22
Odunpazarı Belediyesi ve CHP'ye protesto! Tepkiler büyüyor

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında yaşana  tartışmalar sırasıda CHP'li meclis üyesi İrfan Kılınç'ın "HDP'ye kurban olun siz" sözleri ve Beleidye Başkanı Kazım Kurt'un da bu sözleri onaylayan tavrına tepkiler sürüyor. AK Parti ve MHP'li meclsi üyelerinin meclis toplantısını terk etmesi sonrasında kamuoyunda yapılan açıklamalar ve tepkiler ardı ardına devam ediyor. 

Sözler Türkiye gündemine otururken, Türkiye Gençlik Birliği Eskişehir Şubesi üyeleri de Odunpazarı Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. 

"Bu söz Türk gençliğinin vicdanını sızlatmıştır... HDP'ye güzellemeler yapılmasını Eskişehir'in gençleri olarak kabul etmiyoruz"

Türkiye Gençlik Birliği Eskişehir İl Başkanı Mete İrfan yaptığı açıklamada, "Eskişehirimizde 2 gün önce gerçekleşen Odunpazarı Belediye Meclis toplantısında, CHP'li meclis üyesi İrfan Kılınç'ın "HDP'ye kurban olun siz" demesi Türk gençliğinin vicdanını sızlatmıştır. Türk milletinin vicdanının sesi olmak için, Türkiye Gençlik Birliği olarak Odunpazarı Belediyesinin önüne geldik. 2 gün önce yapılan toplantıda PKK terör örgütünün siyasi ayağı HDP'ye güzellemeler yapılmasını Eskişehir’in öğrencileri olarak kabul etmiyoruz." dedi.

"Türkiye'nin geleceğinde HDP'ye kurban olanlar yoktur"

Mete İrfan, "Şimdi buradan İrfan Kılınç'a ve tüm CHP'li meclis üyelerine soruyoruz. Mehmetçiğimiz şehit edildiği için mi kurban olmalıyız? Eren Bülbüller, Şenay Aybüke Yalçınlar katledildiği için mi kurban olmalıyız? Yoksa arkadaşlarımız, kardeşlerimiz HDP binalarından dağa kaçırıldığı için mi kurban olmalıyız? Şimdi bu soruları kendilerine sorsunlar ve nasıl bir bölücülüğün içinde olduklarının farkına varsınlar. Tekrardan hatırlatıyoruz. Türkiye'nin geleceğinde HDP'ye kurban olanlar yoktur. Türk milletinin yanında olanlar vardır" diye konuştu. 

İşte kamuoyunda büyük tepki yaratan o sözler ve o anlar... Aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz 

B. Yeşim Aslantaş yazdı: Odunpazarı'nı HDP'ye kurban mı ettiniz? - Okumak için bu linke tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@