banner163

Odunpazarı'ndaki park içler acısı halde! Kazım Kurt yine topu Büyükerşen'e attı

Eskişehir'de Odunpazarı'nda dertler bitmiyor... Odunpazarı'nda yıllardır tamamlanmayan, içler acısı haldeki parkla ilgili Kazım Kurt topu Büyükerşen'e attı... Büyükerşen'den ne açıklama gelecek merak ediliyor...

SİYASET 08.08.2023, 16:50 08.08.2023, 17:08
Odunpazarı'ndaki park içler acısı halde! Kazım Kurt yine topu Büyükerşen'e attı

Eskişehir'de Odunpazarı'ndaki belediye hizmetlerinden vatandaşların şikayetleri her geçen gün artarken, 71 Mahallesi'nde yıllar önce yapımına başlandığı belirtilen parkın yarım bırakılması ve içler acısı hali de tepki topluyor. 

71 Evler Mahalle Muhtarı Veysel Gaznepoğlu, 4 yıl önce yapımına başlanan, ancak tamamlanmayan parkın yarım ve bakımsız bırakıldığını, çevre adına kötü görüntüye sebep olduğunu belirtirken, yetkililerin parkla ilgilenmemesinden yakındı. 

Odunpazarı ilçesi 71 Evler Mahallesi Candalen Sokak'ta yer alan parkta, aydınlatma sistemi, çocuk oyun alanı yok, uzun süredir çimlerin biçilmemesi ve çevre düzenlemesinin yapılmaması da göze çarpıyor.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte aileleri ile parkta vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, eksiklikler nedeniyle isteklerini gerçekleştiremiyor. 4 yıl önce yapımına başlandığı belirtilen parkın, henüz tamamlanmadığını belirten vatandaşlar ve Mahalle Muhtarı Veysel Gaznepoğlu yetkilere çağrıda bulunduğu bir açıklama yaptı.

"Kötü insanlara barınak haline geldi, vatandaşlarımız kullanamıyor"

Yapımı yarım kalan parkı kimliği belirsiz vatandaşların barınak haline getirdiğini ifade eden 71 Evler Mahalle Muhtarı Veysel Gaznepoğlu, "Park ve Bahçeler Müdürlüğünü aradım, iş yoğunluğundan dolayı buraya bakamıyorlarmış. Bayağı bahane ürettiler, bana pek inandırıcı gelmedi. 4 yıldır önce çalışma yapılmaya başlandı, ancak hala burası öyle bekliyor. Ben muhtar oldum olalı orada çalışma oluyor. Oradaki çalışmalar neredeyse 5 yıldır öyle. Orası kötü insanlara barınak haline geldi. Aydınlatma ışığı olsa orada insanlar oturur, vakit geçirir. Bu konunun takipçisi olacağım” dedi.



“Bu park sadece alkol içenlere yaradı”

İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini, parkın tamamlanmaması ve eksikliklerinin uzun süredir giderilmemesinden dolayı rahatsızlık duyduklarını ifade ederek ”Bu mahalleye taşınalı 3 yıl oluyor. Ben taşındığımda bu parkın yapımı yeni başlamıştı. Biz mahalleli olarak bir yılda tamamlanır düşünesinde iken parkın yapımı her ne olduysa yarım bırakıldı. Çocuklarımızın oyun alanı yok, ailelerin oturacak yeri yok. Akşam serinliğinde oturmak istiyoruz, ancak aydınlatması yapılmamış. Çimenlerin bakımı yapılmamış, parkın bahçelerine bakım yapılmıyor. Artık otlar boyumuzu geçiyor. Bu parkı sadece alkol içenlere yaradı diyebilirim. Çünkü aydınlatma sistemi olmadığı için karanlık olduğundan burayı rahat içki içebilecekleri bir yer görüyorlar. Böyle bir parkta insanlar nasıl oturur? Yetkililere çağrıda bulunuyor ve 'Gelin yarım bıraktığınız işi tamamlayın' diyoruz“ dedi.



“Yapılanın parka benzer bir yanı yok”

Mahallede yaşayan vatandaşlardan Ayşe Koç da, “Biz buraya yeni taşındık. Yapılanın park olduğunu bilmiyordum. Çünkü yapılanın parka benzer bir yanı yok. Park denildiğinde, insanların dinlendiği, sıcaktan korunmak için serin bir alan, çocuklar için oyun alanı yani eğlence alanı diye akla gelir. Ancak burada yapılan bir park olamaz. Park niteliği taşımıyor. Park dediğiniz çocuk alanın olduğu, sosyal etkileşimin olduğu yerdir. İnsanlar buraya aileleri ile gelecek ama ailelerinin oturacak zaman geçireceği bir alan yok, çevrede başka parkta yok” ifadelerini kullandı.

Odunpazarı Belediyesi: O park bizim değil, Büyükşehir Belediyesi'nin 

Öte yandan Muhtarı Veysel Gaznepoğlu'nun açıklamaları sonrasında Odunpazarı Belediyesi'nden dikkat çekici bir açıklama geldi. 

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Henüz tamamlanmadığı söylenen park, Odunpazarı Belediyesi’ne ait değil, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır” denildi. Açıklamada, “Haberde konu edilen 71 Evler Mahallesi Candanel Sokak'ta yer alan; 4 yıl önce Odunpazarı Belediyesi tarafından yapımı başlatıldığı ve henüz tamamlanmadığı söylenen park, Odunpazarı Belediyesi’ne ait değildir. Haberde bahsi geçen park Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır. Aynı sokakta Odunpazarı Belediyesi’ne ait bir park bulunmaktadır. Bu parkın da çalışmaları, 2021 yılında başlanmış ve aynı yıl tamamlanmıştır. Dolayısı ile aynı haberde yer alan Mahalle Muhtarı Veysel Gaznepoğlu’na ait olduğu belirtilen demeç de gerçeği yansıtmamaktadır. Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü program dâhilinde çalışmalarını yürütmektedir. Dahası Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, başladığı park çalışmalarını da mümkün olduğunca kısa sürede tamamlamaktadır” ifadeleri yer aldı. 

Kazım Kurt topu Büyükerşen'e attı... Büyükerşen ne diyecek?

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Odunpazarı'ndaki bu sıkıntı ile ilgii topu Büyükşehir Belediyesi'ne atan ve iğneleyici de bulunan bu açıklaması dikkat çekti. 

Vatandaşlar iki CHP'li belediyenin neden birleşip bu sorunu çözmediklerini merak ederken, yaşanan durumun Büyükerşen ve Kazım Kurt arasındaki siyasi tartışmaların da bir yansıması olup olmadığı emrak ediliyor. 

Öte yandan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Odunpazarı Belediyesi'nin yaptığı açıklama sonrasında nasıl bir açıklama yapacağı da merak edilenler arasında. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@