Özgür Özel'den çok konuşulacak sözler! Bu açıklamada Odunpazarı da var mı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yerel seçimle ilgili çok konuşulacak sözler... Bu açıklamada Odunpazarı ve Belediye Başkanı Kazım Kurt da var mı?

SİYASET 19.11.2023, 11:53 19.11.2023, 12:15
Özgür Özel'den çok konuşulacak sözler! Bu açıklamada Odunpazarı da var mı?

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'ün yerel seçimlerdeki aday belirleme konusudaki yaklaşımı merakla beklenirken ve tartışılırken, Özgür Özel'den bu konuda çok konuşulacak açıklamalar geldi. 

"Seçildiği yerden geride olanları değiştirmek gerek"

BirGün gazetesinin sorularını yanıtlayan ÖzgürÖzel "Seçildiği yerden geride olanları değişmek gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

"2019'daki seçimden gerideyse değişecek"

Özel, ‘‘Partinin kimi gösterirse göstersin kazandığı yerde, aday kazanıyor diye mevcut belediye başkanını devam ettireceğiz diye bir zaruriyet yok. 2019’daki seçimden gerideyse değişecek. Yüzde 70’le seçilmiş, şimdi 65’te. Demek ki bir şeyler kötüye gidiyor. Oysa orada herkesin gönlünü alması lazımdı. Seçildiği yerden geride olanları değişmek gerektiğini düşünüyorum. Geriye gidiyorsa değiştirmek lazım hatta birazcık da aday adaylarına bakıp anketten sonra birbirine yakın ve yüksek adayları da sandığa koyup örgütü ödüllendirmek lazım" diye konuştu. 

Değişecekler arasında Odunpazarı Belediyesi de var mı?

Özgür Özel'in bu açıklaması, Eskişehir'de özellikle Odunpazarı Belediyesi'ni ve Belediye Başkanı Kazım Kurt'u yeniden gündeme getirdi. Odunpazarı'nda yıllardır çözemediği ve giderek büyüyen sorunlar ile hayata geçiremediği sözleri nedeniyle en çok eleştirilen CHP'li belediye başkanlarından olan Kazım Kurt, son CHP il kongresinde desteklediği adayın kazanamaması nedeniyle "CHP tabanında da desteğini kaybetti" yorumlarına maruz kalmıştı. 

2019 seçimlerinde verdiği birçok sözü yerine getiremeyen Kazım Kurt, imar çalışmaları konusunda da çok eleştiriliyor, Karapınar, Gündoğdu, Küçük Sanayi Sitesi gibi birçok alanda kentsel dönüşüm çalışmalarının önünü tıkadığı ve engellediği yönündeki tepkilerle de Odunpazarı'nın birçok bölgesinde oy kaybına uğradığı konuşuluyor. 

Belediye hizmetleri, çöplerin düzenli toplanmaması, üstyapı çalışmalarının yetersizliği nedeniyle de eleştirilen Kazım Kurt, meclis toplantısında yeniden yerel seçimlerde yeniden aday olmak istediğini söylemişti. 

Özgür Özel'in bu açıklaması sonrasında, CHP kurultayı öncesinde Özgür Özel'e destek veren ancak Yılmaz Büyükerşen ile de tartışan Kazım Kurt'un yeniden aday gösterilmeyeceği konusunda endişeli olduğu kulislerde daha yüksek sesle dile getirilmeye başladı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@