banner163

Özgür Özel Muğla'ya teşekkür etti! Büyükerşen'den de bekliyor olabilir mi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeniden aday olmayan 75 yaşındaki Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e teşekkür etti. Aynı şeyi Büyükerşen'den de bekliyor olabilir mi?

SİYASET 06.12.2023, 16:18 06.12.2023, 16:47
Özgür Özel Muğla'ya teşekkür etti! Büyükerşen'den de bekliyor olabilir mi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 75 yaşındaki Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklayarak Gürün'e teşekkür etti. Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya gibi CHP'li isimlerin Büyükerşen'in yeniden aday olmak istemesine tepki göstermesi sonrasında kulislerde "Özgür Özel Büyükerşen'den de aynısını mı bekliyor" sorusu konuşulmaya başladı. 

Özgür Özel: Muğla'nın ağbisi olarak bayrağı teslim ediyor, Allah tüm siyasilere böyle bir veda nasip etsin

Özgür Özel, yaptığı konuşmada, "CHP, temiz, sosyal ve yeşil belediyecilikle övünmektedir. Muğla Büyükşehir Belediye başkanımız 25 yıldır Muğla'ya hizmet ediyor. Türkiye'de bir kurumun notu en yüksek biçimde AAA'dır. O kurum Muğla Belediye Başkanlığı'dır. Çünkü yabancı kredi veren kurumlar bütün dünya kredi verdiği zaman bunu geri alacağına ikna olduğu için kredi notu böyle. Son 10 yılda sadece 642 km'lik kanalizasyon yapmışlar. 3 bin 252 km'lik de yol yapılmış Muğla'ya. Muğla'da, 4 kattan yüksek binalara imar vermemiş. Bakanlıklardan bu izin verildiğinde onu durdurmak için mücadele etmiş. İhtiyaç sahiplerine HalkKart vermiş. Osman Gürün, Muğla'ya 8.5 milyar TL'lik yardım ve hizmet yapmıştır. Koca devlet ise 3 milyar TL'lik yatırım yapmış. Kendisi Muğla'da bayrağı teslim edeceğini söyledi. Ben sizlerin huzurunda kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Muğla'nın ağbisi olarak bayrağı tesim ediyorum, diyor. Allah tüm siyasilere böyle bir veda nasip etsin sayın başkan" dedi. 

Osman Gürün de yaptığı açıklamada, "Ben Muğla’ya hizmet etmekten, hayatımı bu güzel memlekete adamaktan gurur duydum. Bana bu fırsatı ve görevi veren tüm hemşehrilerime, bu onuru bana yaşatan kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partimize Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel nezdinde teşekkür ediyorum" dedi. 

Özgür Özel'in o konuşmasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Gözler Büyükerşen'e çevrildi...

Özgür Özel'in bu konuşması sonrasında, Sözcü TV'de Fatih Portakal ve Halk TV'de İsmail Küçükkaya gibi muhalif isimlerin de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yeniden aday olması istemesine tepki gösteren konuşmaları sonrasında, kulislerde "Özgür Özel, Osman Gürün'ün yaptığını Büyükerşen'den de mi bekliyor" sorusu konuşulmaya başladı. 

Gündeme oturan bu açıklamalar sonrasında Yılmaz Büyükerşen'in nasıl bir açıklama yapacağı kamuoyunda merakla bekleniyor. 

Fatih Portakal'dan Büyükerşen'in adaylığına tepki! - İzlemek için aşağıdaki videoya tıklayın 

Büyükerşen'e bir şok da Halk TV'den! İsmail Küçükkaya: Yaşınız 87! Bırakmanız lazım - İzlemek için aşağıdaki videoya tıklayın 

Yorumlar (1)
Nurten 5 ay önce
Martta yaş günüyse, üç ay sonra 88 yaşında yenidenmi seçilecek? Koltuk merakı ve sadece kendi ile şehir özdeşleşsin isteği jübilesini yapamayanlarda bilindik bir psikolojik süreç

Gelişmelerden Haberdar Olun

@