banner163

Özlem Yalçın duvara sordu!

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde yeni skandal! Kazım Kurt'un kadın muhtara şiddet uygulamaktan ceza alan Özel Kalem Müdürü Şenol Durur ile ilgili söylediklerinin doğru olmadığı ortaya çıktı... Kadına yönelik şiddete hep karşı olduğunu söyleyen, her fırsatta İstanbul Sözleşmesini savunan Kazım Kurt, AK Partili Özlem Yalçın'ın Eskişehir'deki kadınların düşüncelerine tercüman olan sorusuna, tek bir cevap veremedi... Kapı duvarı oynadı... 

SİYASET 01.04.2021, 20:55 02.04.2021, 10:01
Özlem Yalçın duvara sordu!

Eskişehir'de, Odunpazarı Belediye Meclisi'nde, kadın muhtara şiddet uygulamaktan iki ayrı ceza alan Özel Kalem Müdürü Şenol Durur yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz meclis toplantısında AK Partili meclis üyesi Özlem Yalçın, Kazım Kurt'a "Kadın muhtarai bir kadına şiddet uygulamaktan ceza alan özel kalem müdürünüzü görevden alacak mısınız?" diye sormuş, Kazım Kurt, "Henüz kesinleşmiş bir karar yok" diyerek mahkeme kararının kesinleşmediğini ileri sürmüştü. 

Kazım Kurt, "Kesinleşmiş karar yok" demişti, öyle değilmiş!

Oysa, bugünkü meclis toplantısında Kazım Kurt'un "Kesinleşmiş karar yok" sözlerinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Özlem Yalçın, ceza kararlarının kesinleştiğini açıklayarak Kazım Kurt'a bir kez daha meclis kürsüsünden sordu... 

"Kesinleşmiş karar yok demiştiniz, oysa ki kesinleşmiş, suçu sabit"

Özlem Yalçın, "Sayın başkan geçen toplantıda size bir soru yöneltmiştim. Üst düzey bir personelinizin bir kadın muhtarı darp ettiği ve şiddet uyguladığı ile ilgili... Bir kadın meclis üyesi olarak sormuştum, siz de başkan olarak cevap vermiştiniz. 'Kesinleşmiş karar yok' demiştiniz. Fakat öğrendik ki, ceza davası kesinleşmiş, şiddet suçu sabitleşmiştir. Yani kesinleşmesi beklenecek bir ceza davası yoktur. Ayrıca bu ceza davasının da tüm hukuki süreci bitmiştir" dedi. 

"Hani kadına şiddet uygulayan personelin iş akdini feshedecektiniz"

Yalçın, "Bununla beraber 2 Eylül 2020'de yaptığınız açıklamada, Odunpazarı Belediyesi'nde kadına şiddet uygulayan personelin iş akdini fesh edeceğinizi söylemiştiniz. Bu sözü de size hatırlatarak, üst düzey belediye personelinizin kesinleşmiş cezasını da göz önüne alarak, hala görevine devam ediyor mu, ediyorsa daha neyi bekliyorsunuz. Kadına yönelik şiddet konusundaki söylemleriniz sadece reklam ve PR açıklaması olarak mı kalacak? Bu kadın meclis üyeleri olarak size güvenmeli miyiz?" dedi. 

Her şeye cevap verdi... O soruya cevap veremedi... "Senin soruna cevap yok" dedi!

Meclis toplantısı boyunca çeşitli konularda tartışmalar yaşanırken, en son söz alan ve uzun bir konuşma yapan Kazım Kurt bu konuların hepsiyle ilgili görüşlerini belirtti, açıklama yaptı, ancak Özlem Yalçın'ın sorusuna yanıt verdi. En son, meclis toplantısını bitirip ayağa kalkan Kazım Kurt'a seslenen Özlem Yalçın'a Kazım Kurt'un verdiği cevap ise gülerek, "Senin soruna cevap yok" oldu. 

Kadın muhtarı dövmekten yargılanmıştı 

Kırmızıtoprak Mahallesi'nin eski Muhtarı Hidayet Elbir, Haziran 2018'de bir açılışta Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur’un kendisine saldırıp yumruk attığı şikayetiyle dava açmış, Şenol Durur ve üç belediye görevlisi kadın muhtara saldırmaktan Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı. 

Şenol Durur ve 3 belediye görevlisi ceza almıştı

Dava sonunda mahkeme dört sanığa da ceza verilmesine karar vermişti. Kararda, yargılanan sanıklar Şenol Durur ve üç belediye görevlisine “kasten yaralama” suçundan her sanığa 3’er bin lira adli para cezası verilmişti. Hidayet Elbir'e yumruk atan Şenol Durur ve 3 belediye görevlisinin, Hidayet Elbir’e karşı “kasten yaralama” suçu işlediği belirlenmişti. 

Büyük tepki toplamıştı

Yapılan açılışta sadece konuşmak isteyen Hidayet Elbir'e, halen Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü olan Şenol Durur'un bu şekilde saldırması ve kadın muhtara şiddet uygulamaktan ceza alması büyük tepki toplamış, birçok kesimden Kazım Kurt'un Şenol Durur'u görevden alması yönünde tepki açıklamaları gelmişti. 

Elbir'in açtığı tazminat davası da sonuçlanmıştı... İki ayrı ceza aldı 

Geçen süre zarfında Hidayet Elbir, Şenol Durur ve söz konusu 3 belediye görevlisi hakkında ayrıca tazminat davası da açmış, Eskişehir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki dava sonuçlanmıştı. Mahkeme, Şenol Durur'un ayrıca şiddet uyguladığı Hidayet Elbir'e 20 bin lira tazminat ödemesine karar vermişti. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@