banner163

Pınar Turhanoğlu Gücüyener'den Karapınar paylaşımı: Ne yasaya uygun ne de kamu yararına!

Tartışmaların ve Kazım Kurt'a tepkilerin sürdüğü Odunpazarı'ndaki Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi ikinci etap projesi ile ilgili AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener'den paylaşım geldi...

SİYASET 01.10.2022, 18:29 01.10.2022, 18:37
Pınar Turhanoğlu Gücüyener'den Karapınar paylaşımı: Ne yasaya uygun ne de kamu yararına!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un en çok tepki çektiği konuların başında gelen ve yıllardır hayata geçmeyen Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi ikinci etap projesi ile ilgili AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener'den de yeni bir açıklama geldi. 

"Yetki kimde olursa olsun..."

Sosyal medyadan Odunpazarı Belediyesi'ne seslenen Pınar Turhanoğlu Gücüyener paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi: 

"Karapınar Mahallesi gecekondu önleme projesine ilişkin Odunpazarı Belediyesi ile TOKİ bir sözleşme yaptı. Bu sözleşmeye ek protokoller imzalandı. TOKİ’ye ait imar yetkisi ve uygulama yetkisi (yaşayanlar ile anlaşıp sahayı temizleme yetkisi) Odunpazarı Belediyesi’ne devredildi. İmar planları ve vatandaşlar ile protokol yapıp sahayı imalata hazır arsa şeklinde TOKi’ye verme yetkisi de belediyede. Yetki kimde olursa olsun. Yasaya ve kamu yararına uygun kullanılır"

"Odunpazarı Belediyesi buraya 1.9 emsal verdi. Gecekondu Önleme projelerinde bu kadar inşaat alanı ancak sosyal donatı,eğitim ve dini tesis alanları inşası ile birlikte anlamlı olur. Böyle büyük bir alan, sosyal donatı alanları ile anlamlı. Park,kültürel alanlar,spor alanları ile anlamlı."

"Belediye tüm işlemleri tamamlayıp bütün olarak TOKİ'ye teslim etmeli. Ruhsat veremez. Yama halinde ruhsat hiç veremez"

"Gecekondu önleme bölgesinde belediye sözleşme Gecekondu Önleme Projesi mevzuatı gereği tüm işlemleri tamamlayıp, bir bütün olarak TOKİ’ye teslim etmeli. Ruhsat veremez. Yama halinde ruhsat hiç veremez. Bunun dışındaki tüm niyetler, ne yasaya uygun ne de kamu yararınadır."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@