banner163

PKK/PYD'den hastaneye kalleş saldırı! Ölü ve yaralılar var

PKK/PYD'den hastaneye ve sivillere kalleş füze saldırısı! Çok sayıda ölü ve yaralı var...

SİYASET 12.06.2021, 21:14 13.06.2021, 10:36
PKK/PYD'den hastaneye kalleş saldırı! Ölü ve yaralılar var

Hatay Valiliği, Afrin'e PKK/PYD terör örgütü tarafından atılan füze ve top atışlarının hastaneye isabet ettiğini, 6 sivilin hayatını kaybettiğini, 20 sivil de yaralandığını açıkladı.

İlk açıklama: 6 sivil hayatını kaybetti, 20'den fazla yaralı... 

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, “Rejim tarafından kontrol edilen Tel Rıfat bölgesinden PKK//PYD terör örgütü unsurlarınca yapılan grad füzesi ve top atışları Afrin merkezde bulunan Özel Şifa Hastanesinin Acil Bölümüne isabet etmiştir. Hastanede tedavi görmekte olan 6 sivil hayatını kaybetmiş, 20'nin üzerinde sivilin yaralandığı tespit edilmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Ölü sayısı yükseliyor!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da,  "Terör örgütü PKK/YPG, insanlık dışı bir saldırı daha gerçekleştirdi. Tel Rıfat bölgesinde yuvalanmış teröristler Afrin şehir merkezini ve Şifa Hastanesini top ve ÇNRA atışlarıyla hedef aldı. Saldırıda 13 sivil hayatını kaybederken çok sayıda sivil de yaralandı."

Bakanlık: Masum sivilleri hedef aldılar, terör örgütü hedefleri derhal ateş altına alındı 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ayrıca, "Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK/YPG’ye ait hedefler derhal ateş altına alınmış, doğrudan masum sivilleri hedef alan bu alçak saldırı Rusya Federasyonu tarafına bildirilmiştir. İnsanlık düşmanı teröristler bu saldırıların hesabını misliyle vereceklerini bilmelidir" denildi. 

Akşam saatlerinde ölü sayısı 18'e yükseldi!

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın Halep'e bağlı Afrin’e art arda düzenlediği 2 füze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın Halep'e bağlı Afrin’e art arda düzenlediği 2 füzeli saldırıda bilanço artıyor. Sivil yerleşim bölgeleri ve sivil yardım ekiplerinin hedef alındığı 2 saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükselirken, yaralı sayısının da 30'dan fazla olduğu belirtildi. Saldırı sonucu Afrin'deki Şifa Hastanesi’nin hizmet dışı kaldığı, çok sayıda ambulansın zarar gördüğü bildirildi. Olay yerine intikal eden sivil savunma ekipleri, yaralıları hastaneye kaldırdı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama 

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin Afrin Şehrine PKK/YPG/SDG terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıları şiddetle kınadığını bildirdi. Dışişleri Bakanlığı terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Afrin şehir merkezine ve Suriye Amerikan Tıp Derneği destekli El Şifa Hastanesine ve Acil Bölümü’ne bugün (12 Haziran) PKK/YPG/SDG tarafından Tel Rıfat’tan yapılan, aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Hayatını kaybeden Suriyeli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Masum sivilleri ve Suriye halkına her koşulda hizmet vermek için yılmadan çalışan sağlık çalışanlarını top ve füzeyle hedef almaktan çekinmeyen PKK/YPG/SDG, terör örgütü kimliğini ve kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu itibarla, uluslararası toplumu gerçekleri görmeye, farklı isimler altında faaliyet gösteren bu terör örgütüne desteklerini sonlandırmaya davet ediyoruz. Milli güvenliğimize ve Suriyeli sivillere tehdit teşkil eden tüm terör örgütleriyle her zaman ve her yerde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@