Prof. Dr. Ayşen Gürcan: Hemşehriniz olarak Eskişehir'e söz veriyorum...

AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, AK Parti'nin Tepebaşı mitinginde açıklamalarda bulundu.

SİYASET 07.05.2023, 11:50 07.05.2023, 12:15
Prof. Dr. Ayşen Gürcan: Hemşehriniz olarak Eskişehir'e söz veriyorum...

AK Parti'nin Tepebaşı mitinginde konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, "Sizlerle hemşeri olmaktan ve Eskişehir’in vekil adayı olmaktan gurur duyduğumu belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Eskişehirli olmak; soğuğa dirayetli, insana sıcak olmak, uçak sesine alışık, istikbale ise âşık olmak demektir. Kurtuluş Savaşı’nda ülkenin makûs talihini değiştiren, Türkiye’nin yüzyılının da öncüsü olmak demektir. Size park ve bahçeden fazlasını reva görmeyen, size trafiği, gürültüyü, zenginliklerle dolu ilçelerine rağmen konforu azaltılmış merkezileştirilmiş hizmetleri reva gören zihniyete karşı, 4 milyar 644 milyon liralık 99 ayrı yatırımı, URAYSİM'i, üniversiteleri, gelişen teknoloji ve istihdamı vaat eden, Eskişehir’i milletin göz bebeği gören Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın selamlarını iletiyorum" dedi. 

"AK Parti’nin iktidara gelmesi Türkiye’nin kaderinde büyük bir değişime sebep olmuştur"

Prof. Dr. Ayşen Gürcan, "Dünya büyük bir değişimin eşiğinde... Egemen güçlerin nüfuz kaybettiği, yeni güç merkezlerinin yükseldiği, yerleşik kurumların sorgulandığı, adalet talebinin en yüksek seviyeden dile getirildiği bir süreçten geçmekteyiz. İşte böylesi bir değişimin şafağında insanlığın ufkunda yeni bir fecir belirmekte... Bir asır sonra küllerinden yeniden doğan bu necip millet, büyük Türkiye’yi inşa ediyor ve kalplere bir inşirah makamında tüm mazlumlara umut oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu ülke, büyük mütefekkir Cemil Meriç’in ifadesiyle iki asırdır yitirdiği en değerli hazinesi olan ruhunu yeniden kazanmıştır. Bu ruh ki Fuzuli de aşk, Sinan’da estetik, Itride ahenk, Yunus’ta Merhamet, Mevlana’da aşkınlık, Fatih’te İzzet, Yavuz’da cesaret Kanuni’de İhtişam ve Abdülhamid Han’da feraset olarak tezahür etmiştir. AK Parti’nin iktidara gelmesi Türkiye’nin kaderinde büyük bir değişime sebep olmuştur. Bu ülke, üzerine giydirilen deli gömleğini yırtıp atmıştır. Türkiye, Afrika’dan Kafkaslar’a, Balkanlardan Orta Asya’ya, Pasifik’ten Latin Amerika’ya kadar geniş bir coğrafyada çok boyutlu aktif bir dış politika yürütmeye başlamış gerek kamu gerekse de güvenlik diplomasisi ile dünyada nüfuzunu arttırmıştır. Kendisine layık görülen NATO’nun ileri karakolu olma görevini reddetmiş ; Karabağ’da, Libya’da, Suriye’de ve Katar’da ülke çıkarlarını gözeterek operasyonlar düzenlemiş ve önemli bir küresel aktör olarak dünya sahnesine yeniden çıkmıştır" dedi. 

Ayşen Gürcan, "Türkiye uluslararası platformlarda, “Dünya beşten büyüktür!” diyerek zalim küresel düzene savaş açmıştır.Batılı devletlerin merhametine bırakılan bir Türkiye’nin hiç bir zaman bağımsız olamayacağı idrakinde olan Cumhurbaşkanımız, milli teknoloji hamlesini başlatmış ve bu alanda büyük bir seferberlik ilan etmiştir. Bu büyük gayretler sonucunda tüm dünyanın takdirini toplayan insansız hava ve kara araçları, Atak Helikopteri, Altay Tankı, hava savunma sistemleri, balistik füzeler, piyade tüfeği, TCG Anadolu Siha Gemisi gibi büyük eserler hayata geçirilmiştir. Türkiye,hamdolsun bir zamanlar mermisini bile üretemeyen bir konumdan ,tüm dünyaya yüksek teknoloji ürünü savunma araç ve ekipmanları ihraç eden bir konuma yükselmiştir" diye konuştu. 

"Milli teknoloji hamlemiz batılı emperyal güçleri rahatsız etti"

Ayşen Gürcan, "Milli teknoloji hamlesi, sadece savunma sanayinde meyvelerini vermemiş ayrıca yıllardır ülkenin hayali olan yerli aracımız TOGG’da yollardaki yerini almıştır. Ülkenin haberleşme ve istihbarat alanındaki ihtiyaçlarını karşılayacak yeni nesil uydu olan İMECE’yi uzaya fırlatmıştır. Tabi tüm bu olanlar, batılı emperyal güçleri rahatsız etmiş, Bir zamanlar çantada keklik gördükleri ve istedikleri gibi talimatla yönettikleri bir ülkenin, bu şekilde büyük bir atılımın içine girmiş olmasını hazmedememişlerdir. Türkiye’nin artık ellerinden kayıp gittiğini ve tam bağımsızlık yolunda büyük mesafeler kaydettiğini gören küresel güçler, içerideki uyuyan hücreleri harekete geçirmiş, önce gezi ayaklanması sonrasında 17-25 Aralık kumpası ile AK Parti hükümetini devirmeye çalışmış, Başarısız olunca da 15 Temmuz hain darbe girişimini organize etmiştir. Bu çabalar boşa çıkınca, taşeron terör örgütleri üzerinden operasyonları devreye sokmuşlardır" dedi. 

"Şimdi de son planlarını sahneye koydular"

Ayşen Gürcan, "Türkiye’nin kolay kolay diz çökmediğini görünce, bu sefer kur savaşları üzerinden ülke ekonomisini batırmaya çalışmışlardır. Her ne denedilerse Rabbimizin yardımı, liderimizin dirayeti ve halkımızın feraseti ile tuzakları boşa çıkmış ve muratlarına erememişlerdir. Şimdi de son planlarını sahneye koymuş durumdalar" diye konuştu. 

"Bu seçim sadece iki ittifak ya da iki lider arasındaki bir seçim değildir"

Ayşen Gürcan, "Şu an karşımızda bulunan ittifak bir müstemleke ittifakıdır. Ayasofya’ya yeniden kilit vurmayı, nükleer santralleri iptal etmeyi, sihalarımızı hangarlarda çürütmeyi, S400’leri iade etmeyi, Kuzey Suriye’den, Karabağ’dan, Libya’dan çekilmeyi vaat eden bu zihniyet, teslim bayrağını çekmiş ve dışarıdaki efendilerine ülkeyi bir sömürge valiliğine dönüştürmeyi vaat etmişlerdir. Aylar süren toplantılar sonrasında ortak bir adayda mutabakat sağlayamayan ve kavgalar sonrasında dayatma yolu ile cumhurbaşkanı adayını ilan eden bu masa, ülkeye kaos dışında vereceği hiçbir şeyi olmadığını göstermiştir. Alkış * Dostlarım, Eskişehir’in kıymetli insanları, ülkemiz tarihi bir seçime gidiyor. Bu seçim sadece iki ittifak ya da iki lider arasındaki bir seçim değildir. Bu seçim ülke kaderinin belirlendiği bir seçim olacaktır. Bir tarafta hayata geçirdiği devasa projelerle Türkiye Yüzyılını inşa edecek kadro diğer tarafta ise sadra şifa bir tek eseri dahi bulunmayan ve terör örgütleri ile kol kola olan kaos ittifakı. İnanıyorum ki bu aziz milletin feraseti galip gelecek ve bu seçimden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyıl’ını inşa edecek kadro, zaferle çıkacaktır. Türkiye Yüzyılı, Yüzyılın Türkiyesi Parlasın" dedi. 

"Burada büyümüş, kariyerinin başlangıç tohumunu bu şehirde atmış bir kardeşiniz olarak..."

Ayşen Gürcan, "Eskişehir coğrafyanın, raylı sistemin, havacılığın ve Türk Dünyasının baş kentidir.  Burada büyümüş, kariyerinin başlangıç tohumunu bu şehirde atmış bir kardeşiniz olarak, Eskişehir’e değer katacak, her türlü alt yapı, teknoloji, aile ve kültüre yatırım yapacağıma hepinizin önünde söz veriyorum.  Akademisyenlik ve hükümet icra becerilerimi, siyasi kazanımlarla birlikte sonuna kadar kullanacağımdan hiç şüpheniz olmasın. Değerli hemşehrilerim; Eskişehir’e birlik ve beraberlik, kardeşlik çok yakışır. Necip Fazıl’ın dediği gibi; Buluştururlar bizi, elbet bir gün hesapta; Lafını çok dinledik, şimdi iş inkilapta! Bekleyin, görecektir, duranlar yürüyeni! Sabredin, gelecektir, solmaz, pörsümez Yeni! Bu kutlu yolda yolumuz bahtımız açık olsun ..Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu güzel temenniler ile sözlerime son veriyor ve siz aziz hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Allah’a emanet olun" diye konuştu. 

Eskişehir'in konuştuğu aday Prof.Dr. Ayşen Gürcan: "Unakıtan, Avcı, Dönmez ve ben... İşte kanıtı"

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@