banner163

Prof.Dr. Ayşen Gürcan: Teknofest Eskişehir'e çok yakışacak!

AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Prof.Dr. Ayşen Gürcan: "Eskişehir’e bir Teknofest yakışmaz mı? Teknofest, en çok Eskişehirli gençler, sizlere yakışmaz mı? Yakışır, yapacağız inşallah."

SİYASET 07.05.2023, 22:58 08.05.2023, 01:59
Prof.Dr. Ayşen Gürcan: Teknofest Eskişehir'e çok yakışacak!

Eskişehir'de Odunpazarı'nda Emek Mahallesi'nde düzenlenen AK Parti mitinginde konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Prof.Dr. Ayşen Gürcan, "Türkiye, Cumhuriyetinin 100. yılını tamamlarken, büyük bir dönüşümün eşiğinde. Bir asır önce necip milletimiz, kendisine biçilmek istenen esareti yıktı, ülkemize vurulmak istenen zincirleri, yedi düvele karşı milli bir mücadele vererek kırdı. O günden bu yana da, adeta “Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal!” diye haykırmaya devam ediyor. Ancak her dönem, ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak birilerine bağımlı ve güçsüz kalmasını, atılımlarının kesilmesini isteyenler oldu. Terör örgütlerinden darbe girişimlerine, kanlı saldırılardan, uluslararası kirli pazarlıklara kadar, her yolu denediler. Niyetlerini gizlemeden açık açık da söylediler. Bugün seçimlerle ilgili yurtdışındaki dergi ve gazeteler “Türkiye ve Erdoğan çok oldu, durdurulması lazım” diyor, gördünüz mü? Bu ülkenin kaderini belirlemeye çalıştığınız günler geride kaldı! Hamd olsun bugün kendi kendine yeten bir Türkiye var" dedi. 

"Bu kirli oyunlara karşı verilen mücadeleyi, en iyi Eskişehir ve Eskişehirliler bilir"

Gürcan, "Bu kirli oyunlara karşı verilen mücadeleyi, en iyi Eskişehir ve Eskişehirliler bilir. Kurtuluş Savaşı'nın önemli meydan muharebelerinin, 3’ü bu topraklarda geçti. Eskişehir, ülkenin makus talihini değiştiren şehirdir.“Yeter söz milletin” diyerek ,halkın egemenliğine yeniden tahsis eden, merhum Menderes'in ilk demokrasi mitingi burada, Çifteler'de yapıldı. Menderes ve yol arkadaşlarını rahmetle yad ediyorum. Ömrünü , millete ve hizmete adayan Menderes’e yapılanları değil bir yüzyıl, bin yüzyıl geçse de unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi. 

"Eskişehir sokakları da rengarenk Togg'larla süslenecek"

Ayşen Gürcan, "Yerli otomobil hayalinin ilk tohumları, yine Eskişehirimizde atıldı. Devrim arabası, 129 günde bu şehirde üretildi. Devrim arabası tüm oynanan oyunları devirdi ve Türkiye’nin yerli ve millilik devrimini gerçekleştirdi. Ama ne yaptılar kardeşlerim? Müsaade etmediler. Ülkemize on yıllarca gecikmeye mal oldular. Bugün yerli ve milli otomobilimiz Togg, hamd olsun yine bu topraklarda, burada. Gördünüz değil mi? İnşallah yakın zamanda, tüm Türkiye gibi Eskişehir sokakları da rengarenk Togg'larla süslenmiş olacak" diye konuştu. 

"Eskişehir bunlara müsaade eder mi?"

Ayşen Gürcan, Togg’un, Devrim arabasının akıbetini yaşamasını isteyenler 'yapamazsınız da satamazsınız da' dedi. Yaptık ve ilk üretimde yüzbinlerce başvuru aldık. Tüm parçaları Türkiye’de üretilen araba için 'yurtdışından ithal, italyan malı' iftirasını attılar. Bursa Gemlik'teki fabrikasını bilmelerine rağmen 'fabrikası nerede, yok' dediler. Dünya değişti, bunların zihniyeti maalesef değişmedi. Biz de ne diyoruz: 'Onlar konuşsun, AK Parti yapar, biz yaparız!' Bir tek Togg mu? TCG Anadolu gemimizi , Ayasofya'nın yanına çektik. Bu görüntünün anlamını biliyorsunuz değil mi? Bu görüntü dünyaya bir meydan okumadır. Bu toprak benim, bu vatan benim, bu memleket benim, bana kim zincir vuracakmış şaşarım haykırışıdır. İlk askeri jetimiz hürjet, askeri uçağımız Kaan, helikopterimiz Atak ve daha nice askeri sanayiide atılımı yakın zamanda gerçekleştirdik. Kardeşlerim, ülkece kutlamamız gereken bu gelişmeler, ne yazık ki, bizim muhalefeti üzüyor. Kalkıp 14 Mayıs sonrası bu kazanımları ortadan kaldırmayı meydanlarda konuşuyorlar. Eskişehir buna müsaade eder mi?" dedi. 

Ayşen Gürcan, "AK Parti halka ve insana hizmet hareketidir. 20 yılda 81 ili eserleriyle donatmıştır. Eskişehrimizde de sayısız yatırıma imza attık. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz haftalarda buradaydı, 99 ayrı yatırımın açılışını Eskişehir’den yaptı. Anadolu Üniversitesi raylı sisteminden, Eskişehir Teknik Üniversitesinin tamamlanan yatırımlarına, yollardan hizmet binalarına sayısız açılışı gerçekleştirdi. Ama iki proje çok önemliydi: İlki enerji alanında. Eskişehir'i enerjinin başkenti haline getirecek, bor ve lityum karbonat tesislerini açmıştık. Togg’da kullanılan lityum Eskişehir’den çıkıyor, biliyorsunuz değil mi? İşte bu yatırımlara bir de, nadir toprak elementi rezervi işleyecek pilot tesis eklendi. İkinci müjde ise; ilk yerli elektrikli lokomotif Eskişehir 5000’i raylara koyduk. Eskişehir5000 ve raylı sistemler projesi, URAYSİM ile Eskişehir'i demiryolu teknolojisinin kalbi haline getiriyoruz. Bunlarla kalmadık, bölgenin önde gelen şehir hastanesini, Eskişehir’de açtık. Şehrimize 33 bin kişilik stadyum kazandırdık. Toplamı 9 bine varan öğrenci kapasiteli yurtlar inşa ettik. Eskişehir’e dair yaptıklarımız uzun, ancak yapacaklarımız daha fazla! Hayalimiz çok… Sınırımız da yok! Biz ne diyerek yola çıktık? Eskişehir'e değer, çünkü Eskişehir dünyada bir değer! Eskişehir gibi , teknolojinin ve atılımın öncüsü bir merkeze, park ve bahçe yatırımından fazlasını hak görmeyen; trafiği, kalitesiz ve sınırlı hizmeti, döküntü-çıkıntı yolları reva gören zihniyetle, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Eskişehir istihdamı hak ediyor, yatırımı hak ediyor, zengin kültürüne sahip çıkılmasını hak ediyor, kaliteli hizmeti hak ediyor. Bunun için daha çok yatırım getireceğiz, çok çalışacağız. Biz Eskişehir’e değer olacağız" dedi. 

"Eskişehir’e bir Teknofest yakışmaz mı? Yakışır, yapacağız inşallah"

Ayşen Gürcan, "Teknofesti gördünüz değil mi? Gençlerin şehri, Türkiye’nin yerli ve milli atılımlarının tarihi merkezi, TEI'siyle hava savunma sanayinin atan kalbi, Eskişehir’e bir Teknofest yakışmaz mı? Teknofest, en çok Eskişehirli gençler, sizlere yakışmaz mı? Yakışır, yapacağız inşallah. Bir eğitimci olarak, Eskişehir'in yalnızca Türkiye’de değil, dünyada imrenilen bir ilim pınarı olmasını hayal ediyorum. Bizim üniversitelerimizde, öğrencilerimizde ve öğretmenlerimizde , bu potansiyel var. Öğrencisi ve hocası olduğum Anadolu Üniversitesi'nde bu cevher var. Osmangazi Üniversitesi’nde ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde bu parıltı var. Bu amaçla, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yönelik, ilave yurtdışı deneyim imkanları getireceğiz" dedi. 

Ayşen Gürcan, "Hanımlar, AK Parti'nin ak neferleri! Müjdeyi duydunuz değil mi? Emekli olmak isteyen ev hanımlarının emeklilik primlerinin, yüzde 30’unu ödeyeceğiz. Her evden en az bir kişinin , istihdam edilmesini sağlayacağız. Çünkü Eskişehir’e değer"

"Beni bugünlere getiren Eskişehir'e vefa borcum var"

Ayşen Gürcan, "Kıymetli hemşehrilerim, benim için Eskişehirli değil diyorlar. Ben küçük bir genç kızken bu şehre okumak için geldim. Bu şehirde büyüdüm, eğitim gördüm, yuva kurdum. Sokaklarını evim gibi bilirim. Yeri geldi profesör olarak ,proje okuluna müdürlük yaptım. Yol arkadaşlığının gereği olarak, nerede ihtiyaç varsa , orada oldum. Çok çalıştım, ömrümü verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye adadım. Bugün evlerim, arabalarım yok. Ama büyük bir hazinem var: Hamd olsun Allah ardımda ülkemize ve insanımıza ,nice eser ve hizmet bırakmayı bana nasip etti. Ben insana hizmetten daha büyük bir bahtiyarlık ömrümde görmedim, bilmedim. Verilen görev, en kıymetlisidir diyerek, o yere değer katmayı önemsedim. Çünkü sayın Cumhurbaşkanımızın yolu, böyle bir yol. Bizim davamız böyle bir dava. Hak için halka hizmet. Bugün, işte bu niyetlerle sizlerle Eskişehirdeyim. Beni besleyen, büyüten, bugünlere getiren şehrime vefa borcum var. Anadolu'dan çıkan gençlerin de bu ülkede parlak bir gelecek imkanı olmasını sağlayan, benim gibi Burdur’dan çıkan bir genç kıza, Türkiye’nin, Ankara’nın imkanlarını açan Anadolu Üniversitesi’ne vefa borcumu ödeme vakti.  Evim, yuvam, gönül ocağım Eskişehir’e hizmet vakti" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@